– Concert PALAU100 (11/13) (***1/2) – Pablo Heras-Casado – Freiburger Barockorchester i Orfeó Català – Palau de la Musica Catalana – 28/04/2014

Estic content perquè aquest concert ha estat el revulsiu definitiu per decidir tornar a renovar el nostre abonament… i és que ha estat un concert realment extraordinari des de tots els punts de vista. A banda de la incomoditat i sobretot, de la mala visibilitat del Palau de la Música, s’ha de reconèixer que alguns dels concerts que s’interpreten a PALAU100 són realment extraordinaris.

Això si, reculem de la fila 4 del segon pis a la fila 14, perquè almenys tenim la seguretat de què podrem veure l’escenari amb un percentatge força important, encara que de més lluny.

El director granadí Pablo Heras-Casado te una trajectòria com a director d’orquestra realment excepcional, a pesar de la seva joventut; l’any 2011 va ser nomenat director titular de la St. Luke’s Orchestra de Nova York, però a mes a més enguany ha debutat amb orquestres importants com la Fhilarmónica de Nova York, London Symphony, Philharmonia de Londres i Gerwandhaus de Leipzig. Un dels pocs directors espanyols que ha dirigit la Filharmònica de Berlín.

Pablo Heras-Casado

Pablo Heras-Casado

En aquest concert dirigeix la Freiburger Barockorchester, orquestra que ja té una trajectòria de 25 anys i actualment està força reconeguda internacionalment. Segurament no és la millor orquestra que hi ha passat per aquest PALAU100 aquesta temporada, però el resultat obtingut sota la direcció de Pablo Heras-Casado, ha estat magnífic.

El programa ha estat el següent:

1 – Robert Schumann (1810-1856)

Nachtlied, op. 108

2 – Robert Schumann

Concert en La major per a piano i orquestra, op.54

solista piano: Alexander Melnikov (****)

PALA100 - Pablo Heras-Casado10-imp

3 – Johannes Brahms (1833-1897)

Zigeunerlieder, op. 103

PALA100 - Pablo Heras-Casado11-imp

4 – Robert Schumann

Concert en Re menor per a violí i orquestra

solista violí: Isabelle Faust (*** 1/2)

PALA100 - Pablo Heras-Casado12-imp

5 – Robert Schumann

Concert en La menor per a violoncel i orquestra, op.129

solista violoncel: Jean-Ghihen Queyras (****)

PALA100 - Pablo Heras-Casado13-imp

Els tres solistes han estat extraordinaris i l’Orfeó Català (**1/2), que ha intervingut en la primera i tercera peça, aquesta nit una mica més fluixet que altres vegades.

PALA100 - Pablo Heras-Casado14-imp

______________________________________________________________

– Palau de La Musica Catalana – Preus de 15€ a 100 €  

______________________________________________________________

Cargol que va al Palau100

 

Deixa un comentari