– Gastronomia – Dinar a casa d’uns desconeguts – SPOONIK (****) – 25/04/2014

Fa un parell de mesos i no recordo pas de com ni de quina manera ens varem assabentar d’aquesta proposta gastronòmica; el que si es cert es que ho vaig llegir no se on quant estàvem asseguts al cotxe tot esperant l’hora d’una representació teatral al Lliure de Montjuïc.

Es tracta d’anar a sopar a casa d’un particular, el qual ofereix el millor de la seva cuina personal a amics o coneguts d’aquests; evidentment te un cost i un preu ja que no es tracta d’una invitació i fins ara ningú treballa gratis (tot arribarà, si les coses van com van). No es tracta dons d’un restaurant obert al públic general i es te que reservar i pagar prèviament al dia del àpat.  Nosaltres com a bon “voltaires” que som i amants de la bona cuina, no ens vàrem poder estar i el mateix dia a traves del Facebook vaig fer la reserva.

ati Soonik

pati de SPOONIK

Casualitats de la vida, resulta que quasi son veïns nostres, però això no ho vàrem saber fins el mateix dia del sopar; ens reben en un petit jardí d’una torre petitona per la zona de Plaça Lesseps i d’entrada ens ofereixen una copa de cava i en Jon Giraldo Galeano, ens dona la benvinguda personalment i ens explica com va començar tot… i es que oferien sopar a amics… i aquets amics li van demanar poder portar als amics dels amics… fins que van pensar que era una bona proposta per donar a conèixer la seva cuina a d’altres persones.

Jon Giraldo es colombià i ha estat cursant estudis a l’escola d’hostaleria Hofmann de Barcelona; el seu company mexicà, en Jaime Lieberman, ha treballat a la cuina de forces restaurants prou coneguts de casa nostre i també es un fotògraf força reconegut.

ART: LIGHT: PHOTO

Els dos ens fan entrar al menjador de casa seva. L’espai l’han anomenat SPOONIK i esta decorat amb molt de gust. L’espai te dues plantes que es comuniquen visualment, dalt el dormitori i l’espai mes privat i a baix el saló on el dia de la nostra visita havien 3 taules parades amb el nom dels comensals; en total menys de dues dotzenes de persones. A l’esquerra una cuina a la vista on podem veure com treballen entre 4 o 5 persones tot preparant l’apat.

Ens toca asseure’ns a la taula del mig amb dues parelles mes que prèviament no ens coneixíem…. però als 5 minuts xerrem com si ens coneguéssim de tota la vida. Resulta que tenim connexions culturals a traves de la musica, perquè en Jaume i la Sílvia, en John i  Josefina, també son abonats al Liceu, als concerts de Palau100 e inclús assisteixen a les òperes al cinema del MET….. el mon es mes petit del que sembla !!!

SPOONIK01-impSPOONIK05-imp

El menú de primavera 2014 és el següent:

SnaksArepa duxelle, aire de coriandreTorrada confit d’ànec cherry confitadaEmpanada cua de bou

SPOONIK02-impSPOONIK03-imp

Moment vermut “casa Mariol”Vieira, vermut, tipinambur, taronja, Kalamata, salaons

SPOONIK04-impSPOONIK06-imp

PrimaveraRojal de pèsols llàgrima, chayote em maracuià, textures de Granni Smith, xips herbales, esponja vegetal, edamame, sorra de llima, brots d’estiu

SPOONIK11-impSPOONIK12-imp

Ajiaco desestructurattextures de patata criolla superbaby i agra, salsa de blat de moro tendre, tàperes cruixents, sour cream, pollastre de corral confitat en mantega de guascas i glace

SPOONIK17-impSPOONIK20-imp

 

SPOONIK13-impSPOONIK19-imp

Calçotada de turbot – calçots confitats i fumats, turbot, romescopil-pil de turbot i calçots

SPOONIK21-impSPOONIK23-imp

Iberic al PibilTapenade de piquillos, taronja i brots de coriandre

SPOONIK24-impSPOONIK25-imp

Wondays time – Iogurt gelat, toppings homemade

SPOONIK27-impSPOONIK29-imp

 “CASTA DIVA”Bloody Peach, pinyons en panacotta, pinyons de pa de pessic, tapioca al roure, namelaka de petazetes i salsa blanca

Amb “Casta Diva”, arriba el moment màgic de la nit…. Ja que en el mateix moment que ens cobreixen el gelat de xocolata amb la salsa blanca calenta, s’apaguen els llums i per sorpresa apareix del no res la soprano Begoña ALBERDI, tot cantant  la enlluernadfora ària “Casta Diva” de l’òpera Norma (Vincenzo Bellini).

La increïble veu de la soprano penetra dins nostre en un moment irrepetible que emociona fins i tot als que diuen que no els agrada l`òpera. Pell de gallina !!!

Nit extraordinària ….  cuina refinada de l’altre banda del Atlàntic, amb gustos del sud i nord americans,  que sense atipar en excés, es mes que suficient per quedar plenament satisfets.  Especialment satisfets per la extraordinària acollida, la amabilitat en totes les explicacions dels amfitrions, així com també la de la soprano que no es va tallar ni un pel a petició nostre, per compartir una bona estona taula amb nosaltres, tot petant una xerrada sobre el mon de l’òpera.

http://www.alberdi.cat/biografia/

Tornarem…. ara ja no son uns desconeguts !!!

 

This slideshow requires JavaScript.

Nota : desprès del sopar ens varem assabentar de que la cuina a cases particulars, es un moviment cada vegada mes potent que està arrelant per tot el planeta….  i especialment a Barcelona.  Si cliqueu en aquest enllaç trobareu a la ciutat de Barcelona, 213 cases particulars on tastar la cuina casolana.

http://www.eatwith.com/es/#!/list/spain/Barcelona

___________________________________________________________________________

– SPOONIK – Preu 70 € – reserves a: http://spoonik.com/

_____________________________________________________________

Cargols

 

4 pensaments a “– Gastronomia – Dinar a casa d’uns desconeguts – SPOONIK (****) – 25/04/2014

 1. Neus Mònico

  Fa tot molt bona pinta, ens ho anotarem a l’agenda per anar algun dia.
  De moment ja tenim reserva per dinar a “Divinum” a Girona (que en el seu dia vau recomanaren aquest bloc) i també tenim reserva per sopar a “ParKa” (que si voleu ens podeu acompanyar).

  Una abraçada

  Respon
  1. Miquel Gascon

   És una altra opció a tenir en compte i que te l’encant de ser un lloc especial, al ser la casa d’uns particulars amb els quals pot establir conversa, abans, durant i després de l’àpat.

   El Divinum està força bé tenint en compte la qualitat/preu…. ja ens ho sabreu dir.

   En quant a “ParKa”…. la recerca que faig a internet no m’ho sap trobar…. es diu exactament aixi ? El anar amb vosaltres depèn del dia, però cap problema.

   Ens han fotut ara per anar al millor restaurant del món….. el NOMA …. ens ho han posat força més lluny, però tampoc ho descartem…. que la vida són quatre dies i ja hi han passat tres.

   Una abraçada

   Respon

Leave a Reply