– Circ – SECRET – Cirque icí (*****) – carpa plaça Margarida Xirgu – Mercat de les Flors – 15/04/2014

 

tumblr_mvizekT0ec1s7tmigo1_500

Cirque ici- Johann Le Guillerm-Secret temps 2.Le Channel, Calais-20-01-2012.

Diumenge 13 d’abril a la nit, desprès de veure LLIBERT a la Biblioteca de Catalunya, arribem per fi a casa i casi immediatament rebem la trucada de la nostra amiga “Voltaire” Maria Lluïsa; ens diu que ara mateix està sortint de la carpa del Circ Icí del Mercat de les Flors i encara amb la fascinació d’un espectable mai vist, ens encoratja a comprar les entrades el mes aviat possible.

Dit i fet…. comprem per la següent representació,…  per ahir, dimarts 15.

Es tracta d’un espectacle de “CIRC” en el que actua una única persona durant mes de 90 minuts; un espectacle per adults, encara que a la sessió que varem assistir havien forces nens, fills de pares despistats; de totes maneres ahir varem poder comprovar que la reacció d’alguns nens també va ser de autèntica fascinació e incredibilitat davant del que estàvem veient. Els nens expressen amb molta mes espontaneïtat el que els hi sembla i alguna de les exclamacions d’admiració varen fer esclatar la rialla de tot el públic.

bcnlab292

Però veritablement es pot considerar com un espectacle de CIRC ? no surten animals ni tampoc pallassos, no surten malabaristes ni equilibristes en el sentit estricte de la paraula, tampoc surten mags….. però es un espectacle ple de màgia, fantasia i equilibri que fascina a qualsevol persona que tingui la sort de poder-lo veure. Una sola persona, en JOHANN LE GUILLERM, amb els seus ajudants, aconsegueix fer-nos oblidar el mon exterior per una bona estona…. i deixar-nos bocabadats amb el seu treball.

201210101454

 Johann Le Guillerm afirma: «ja no faig nous espectacles, els continuo…». SECRET, espectacle d’una vida, reflecteix aquest procés, entre continuïtat, transformació i moviment. Des de la seva creació el 2003 al Channel de Calais, Johann Le Guillerm du a terme la seva recerca d’un circ fonamentat en «fenòmens físics» que atrauen. Sol a la pista, sota una carpa de circ, nòmada, converteix cada número en el desafiament d’una confrontació amb mecàniques inversemblants, així com en una font permanent de sorpreses: ens trobem al centre d’un laboratori viu on la forma interfereix en el moviment, els equilibris inestables s’harmonitzen i es dominen les turbulències. Una exploració sense fi que l’espectador presencia fascinat.

Aquest artista ha estat abans d’aquest espectacle, un extraordinari equilibrista, malabarista, creador i manipulador d’objectes, que l’ha convertit en una de les figures més reconegudes del circ contemporani. Dos anys després de crear la companyia Cirque Icì, i només amb 27 anys, Le Guillerm va rebre el 1996 el Gran Premi Nacional Francès del Circ.

A cada indret on representa el seu espectacle, va evolucionant el seu espectacle i afegeix nous números. Aquí a Barcelona ens presenta el treball amb la manipulació de “maquines” fetes expressament pels seus espectacles, com la de la foto que encapçala aquesta crònica a base de taulons on ell mateix en equilibri, transforma en imatges sorprenents materials que semblen inertes.

brioux le guillerm

No m’agradaria desvetllar les sorpreses que l’espectacle te “amagades”, perquè aquestes sorpreses son part fonamental de la fascinació que aconsegueix quant es presencia en directe. Lògicament està prohibit fer cap gravació en vídeo i tampoc cap fotografia amb flaix o sense…. i ho vaig respectar al 100%, perquè entenc que seria un flac favor per l’artista, però també pels futurs espectadors.

Particularment el que em va agradar mes de tot son els números tipus puzle, on amb simples pals o taulons de fusta aconsegueix aixecar estructures des de zero, que amb paciència, saviesa, equilibri i fantasia ens deixa al·lucinats.

Crec que amb les poques fotografies que publico a la crònica, estretes d’Internet, us podreu fer una idea clara del que es tracta, encara que d’alguns dels números mes sorprenents no existeixen a la xarxa, cap testimoni…. tindreu que anar-hi si aquesta crònica fa que se us obri la gana de gaudir-lo en directe.

Ah !!! ….. i a mes a mes, un dels moments mes màgics del espectacle, es quant es fica dins de la estructura d’un CARGOL de fusta i treu de ell totes les possibilitats de moviment possibles.

Espectacle imprescindible que valorem amb la màxima puntuació de 5 estrelles. Si podeu, no us ho perdeu !!!

Concepció, posada en pista i interpretació Johann Le Guillerm
Interpretació musical Alexandre Piques
Producció Cirque iciJohann Le Guillerm
Direcció de llums Etienne Charles / Direcció de pista Franck Bonnot, Chloé Gazave, Zoé Jimenez / Disseny d’il·luminació Hervé Gary /Construcció de la maquinària de llums Silvain Ohl, Maryse Jaffrain / Creació musical Thomas Belhom /Creació de vestuari Corinne Baudelot / Muntatge Anaïs Abel / Realització de sabates Antoine Bolé / Estudi de factibilitat de les escultures de circ Sylvain Beguin / Realització de les escultures de circ Silvain Ohl, Maryse Jaffrain, Lucas de Staël, Jean Christophe Dumont, Jean-Marc Delanoye, Georges Matichard

en-equilibre-poetique_479393_510x255

_____________________________________________________________

– Mercat de les Flors – Carpa plaça M. Xirgu – Preu 16 € –   ( preu pagat 13,5o € Carnet Biblioteques)
_____________________________________________________________________________
Cargols equilibristes

Cargols equilibristes

vIndependencia

7 pensaments a “– Circ – SECRET – Cirque icí (*****) – carpa plaça Margarida Xirgu – Mercat de les Flors – 15/04/2014

 1. Daniel

  Hola, voltaires, aprofito un dia tranquil per comentar-vos i contrastar les meves impressions amb les vostres… Comencem amb un acord: aquest ‘Secret’ és realment excepcional, per original, estètic, ètic, ecològic, simple (dins l’extraordinària complexitat)… És de les coses que m’ha impactat més en els darrers mesos… Ja fa més d’una setmana que el vaig veure i encara tinc gravades a la memòria diverses imatges d’aquest espectacle fascinant… Els millors números, quan treballa amb fusta i fil-de-ferro… Els pitjors -perquè també cal dir alguna espina, a més de les roses- el treball amb el fum…

  Respon
  1. Imma Barba

   A mi em va sorprendre molt positivament l’espectacle fins i tot el treball amb el fum que el vaig trobar d’una gran plasticitat. El vaig trobar senzillament fascinant. Gràcies.

   Respon
 2. Neus Mònico

  A nosaltres ens va fascinar.Com a amant dels “puzles”, vaig gaudir molt.
  Aquest cop va venir amb nosaltres la meva filla i el seu amic; aquest noi encara ara està al•lucinant el que va veure.
  Al final ens vam decidir posar a primera fila, ens vam trobar una bona colla de teatraires, en Miquel, en Jordi, en Carles i la Mª Lluïsa que repetia !!!!!
  Després tots ens vam animar a anar a veure Oxímoron,al Mercat de les Flors.

  Haig de reconèixer que m’ha agradat molt tot el que he pogut veure aquests dies de circ.
  Com ha evolucionat !!!!

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Pensàvem que ja ens havies abandonat !!!…… el Voltaires estàvem tristos.

   La agenda no es permetia veure mes espectacles de circ al Mercat i per sort vàrem escollir molt be aquest espectacle, tot i que s’ha de dir que perquè la Mª Lluisa ens va trucar per telèfon per tal de que no ens el perdéssim. Realment fascinant. !!!

   Et felicito per el teu nou espai al Facebook, en el que ens expliques tot el que aneu a veure i ens assabentem de les vostres valoracions. Molt millor que abans.

   Respon
   1. Neus Mònico

    No us abandono, si sóc la vostra fan nº one !!!!!!!!.
    El que passa és que vaig de cul.
    Per cert he conegut altres que us segueixen en secret !!!!!,si al final ens acabarem coneixent tots els que voltem pels teatres.
    Això és como una gran família.
    Us segueixo cada dia,i ja estic mirant de coincidir amb vosaltres ………….

    Pel que fa a la página de Facebook intento seguir els teus consells.
    Moltes Gràcies.
    Una abraçada molt i molt forta per tots dos.

    Respon

Deixa un comentari