– Concert – COR VIVALDI (****) – Concert 25 aniversari – Auditori Axa – 22/03/2014

Concert Cor Vivaldi: 25 anys

De nou ens conviden a assistir a un altre concert del Cor Vivaldi, al que ja estem units gairebé com si fóssim “musico dependents” d’aquest grup de cantors infantils, des de que els varem descobrir fa pocs anys. Ja estem acostumats a que cada cert temps els podem veure i escoltar en directe…. i ja feia 3 mesos del últim concert.

25 aniversari COR VIVALDI1-imp

El dissabte passat ens reuníem els seus seguidors precisament per celebrar els 25 anys de la creació del Cor… i com va dir al final del concert el seu director Òscar Boada, esperem veure’ls amb la mateixa força quant celebrin els 50 aniversari.

Per l’ocasió van interpretar dues peces extraordinàries:

TE DEUM (2014) d’Albert Guinovart, obra creada especialment per commemorar el 25e aniversari del Cor Vivaldi. Va ser cantada a doble cor i acompanyada al piano pel propi compositor Albert Guinovart.

Impressionant la seva interpretació, a la que per sort ja estem acostumats. Difícil explicar per escrit les sensacions rebudes al escoltar aquesta obra i el millor que puc fer crec jo, es deixar-vos els últims minuts en una gravació casolana que vaig gravar amb el meu mòbil. Ja em sabreu dir el que.

 

La segona part del concert va estar dedicada a un obra que el mateix Cor Vivaldi va estrenar en el mateix Auditori Axa, ara fa 20 anys… i que encara no sabem el perquè mai s’havia tornat a interpretar en un concert amb públic.

Es tracta de EL MAGNIFICAT del compositor americà Peter Bacchus, segons el programa de mà … un dels americans més catalans que hi ha al món (el primer dia que va arribar a Catalunya ja parlava català); també va fer acte de presència a la Sala.

També aquesta obra va ser escrita per a doble cor de nens, percussió, piano, orgue i quartet de metalls. Tota l’obra desprèn un aire de modernitat, un flaire a la mùsica dels grans compositors americans del segle XX, com pot ser Bernstein.

A destacar en aquesta peça els efectes estereofònics aconseguits al situar-se els dos cors a banda i banda de la platea, que em van recordar particularment als concerts participatius als que ena agrada assistir, precisament per gaudir d’aquest efecte que posa la pell de gallina.

25 aniversari COR VIVALDI2-imp

Espectacular el final d’aquesta obra, amb el cor ja fora de la Sala i cantant des de el foyer amb un efecte d’eco llunyà que ens va deixar a tots els assistents clavats a les butaques quasi sense respiració.

Per arrodonir aquest concert, i ja al final es va posar a sobre del piano, un gran pastis de amb 25 Piruletes a mode de espelmes i evidentment es van fer els parlaments necessaris per una ocasió irrepetible com aquesta.

Un altre concert per la nostra memòria.

25 aniversari COR VIVALDI1-imp

Cor Vivaldi

Director: Òscar Boada
Piano: Albert Guinovart / Josep Bufom – Electrònica: Cels Campos – Orgue: Aranau Farré – Percussió: Ferran Armengol.

_____________________________________________________________________________
– Auditori Axa – INVITACIÓ
_____________________________________________________________________________

Cargol - Cor Vivaldi

2 pensaments a “– Concert – COR VIVALDI (****) – Concert 25 aniversari – Auditori Axa – 22/03/2014

 1. Joaquim

  Aquest ens el vàrem perdre. Jo vaig anar al del Palau i al Conservatori,però la tercera, aquesta vegada no va ser la vençuda. El Requiem de Brahms en va tenir “la culpa”.
  Em va saber greu fer el salt…

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Ho sabem Joaquim, perquè llegim sovint les teves cròniques, encara que poques vegades opinem per què creiem que no estem a l’alçada de fer-ho.

   Us vàrem trobar a faltar encara que ja ho sabíem prèviament per un comentari que va llegir l’Imma, crec que al Facebook.

   Potser ens veurem aquest cap de setmana dues vegades…. IL SEGRETTO DI SUSANA al Teatre Akadèmia (potser)…. i al recital de JONAS KAUFMANN (segur).

   Una abraçada

   Respon

Leave a Reply