– Concert OBC (9/12) – L’OBC i el Mozart de F.P. Zimmermann – La Consagraciò de la Primavera (*****) de Stravinski- L’Auditori – 16/03/2014

Acabem la nostra marató musical d’aquest cap de setmana…. però tel celebrar-ho i fer exercici com els atletes de la marató de Barcelona, baixem caminant des de casa fins a l’Auditori….. bufff…. i com ja hem explicat en una crònica anterior per poder creuar la Diagonal tenim que fer veure que ens incorporem a la cursa, per a poc a poc passar d’una banda a l’altre.

Fem una bona caminada, però també aprofitem per conèixer racons de la nostra ciutat que encara no hem trepitjat. Ens fa especial il·lusió poder entrar (per fi) a una església del passeig de Sant Joan que sempre l’hem trobat tancada….. la parròquia de Sant Francesc de Sales, és preciosa!!!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La consagracio de la primavera - l'OBC07-imp

La consagracio de la primavera - l'OBC08-imp

Per fi arribem a l’Auditori. Avui ens espera un programa musical amb l’OBC….llaaaarg amb 4 obres força importants, dues de Mozart i dues de Stravinsky.

La consagracio de la primavera - l'OBC10-imp

1 – Igor Stravinsky (Oranienbaum 1882 – Nova York 1971)

Concert en Re major per a orquestra de corda (***)

Amb tota seguretat és un dels concerts mes  rodons de la temporada, almenys nosaltres hem gaudit com poques vegades. El mestre titular de l’OBC, Pablo Gonzàlez avui ha estat pletòric i ha dirigit l’orquestra com mai…… be, en realitat “dues” orquestres ja que les tres primeres obres era una mes reduïda i per l’ultima quasi bé no cabien a l’escenari.

Frank Peter Zimmermann, ViolineEls dos concerts de violi, han estat interpretats per un violinista extraordinari, en Franz-Peter Zimmermann  ( res a veure amb el que varem “patir” fa pocs dies al Teatre Lliure…. amb el showman ARA MALIKIAN).

Franz-Peter Zimmermann (Duisburg, Alemanya, 27 de febrer de 1965) és un dels violinistes mes reconeguts mundialment.  El 1983, debutà en el Festival de Salzburg junt amb la Filharmònica de Viena. Ha realitzat diverses gires mundials per Europa, Amèrica i Japó amb diverses formacions i directors, com Lorin Maazel i Daniel Barenboim.

2 – Wolfgang Amadeus Mozart (Salzburg 1756 – Viena 1791)

Concert per a violí i orquestra núm, 3 en Sol major, KV216 (****)

La consagracio de la primavera - l'OBC13-imp

3 – Wolfgang Amadeus Mozart

Concert per a violí i orquestra núm, 4 en Re major, KV218 (****)

Però La consagració de la primavera, aquesta vegada la vaig trobar increïblement ben interpretada… o potser era el meu estat d’anim.  Pablo Gonzàlez va aconseguir el millor de l’orquestra, en un dels moments que hem gaudit mes des de que assistim als concerts de l’OBC.

4 – Igor Stravinsky

La consagració de la primavera (*****)

Us deixo sencer aquest preciós concert d’Igor Stravinsky, interpretat per la Atlanta Symphony Orchestra, dirigida per Yoel Levi.

Un concert per recordar molt de temps !!!

La consagracio de la primavera - l'OBC14-imp

_____________________________________________________________________________
– L’Auditori– Preus de 51 € a 10 € –   ( preu pagat 24 € – abonament )
_____________________________________________________________________________

Cargol i primavera

4 pensaments a “– Concert OBC (9/12) – L’OBC i el Mozart de F.P. Zimmermann – La Consagraciò de la Primavera (*****) de Stravinski- L’Auditori – 16/03/2014

 1. josep

  Estic d’acord amb el que expliques. Va ser un molt bon concert. Aquesta temporada estic gaudint molt amb la nostra OBC i encara queden uns quants concerts que també poden ser magnífics.
  Una abraçada

  Respon
  1. Miquel Gascon

   M’alegro de saber que opineu el mateix, ja que últimament en Pablo Gonzàlez rep per part dels crítics musicals masses desaprovacions, que sota el meu punt de vista son injustes. La nostra OBC està assolint una qualitat excel·lent.

   Una abraçada

   Respon
 2. montse

  Nosaltres el vam sentir divendres. Francament extraordinari.
  Una delicia. Aquesta temporada, de moment, estem gaudin molt

  Respon

Deixa un comentari