– Concert OBC (8/12) – L’OBC i el Rèquiem de Mozart (****) – L’Auditori – 02/03/2014

Un altre diumenge i un altre matí de concert amb l’OBC.   Aquesta vegada amb moltissimes ganes perque escoltarem de nou el Rèquiem de Mozart que tant ens agrada, especialment en els concerts anomenats participatius.

El programa però, esta complementat amb un altre obra a la primera part:

1 – Benjamin BRITTEN  (***1/2) – (Lowestoft 1913 – Aldeburg 1976) – Serenata pera tenor, trompa i corda, op. 31

No la coneixiem pas i per ser la primera vegada ens va agradar força.  Un dels protagonistes del mati va ser Juan Manuel Gómez; va  interpretar com a solista a la trompa en aquesta obra…. es tracta d’un membre de l’OBC que sempre que toca el seu instrument com a solista ens deixa meravellats. En aquesta ocasió, la seva interpretació es funamental i te un solo força llarg, abans inclus de que l’orquestra emeti la seva primera nota; un moment màgic que et deixa clavat a la butaca. El tenor alemany Werner Güra, va ser l’altre protagonista que en solitari va cantar tota l’obra…. ens va agradar.

Us deixo un video d’aquesta obra, interpretada per altres protagonistes.

Ja a la segona part, va arribar el plat fort del concert:

2 – Wolfgang Amadeus MOZART  (****1/2) -(Salzburg 1756 – Viena 1791) – Rèquiem en Re menor, KV 626 (versió Sussmeyer)

Alguns amics ens havien avisat de que la interpretació de l’orquestra sota la direcció del seu director titular Pablo González, aquest cop no era molt encertada. També ens havien deixat el Cor Madrigal, força malament. Es per aixó precisament que ens va sorprendre i molt la gran qualitat que nosaltres varem apreciar tant en l’orquestra com en la interpretació del Cor.  És un obra prou coneguda per nosaltres i l’hem escoltat infinitat de vegades… es pot dit que quasi ens la sabem de memòria, i sincerament ens va agradar aquesta interpretació.

Els interpretes vocals, tots ells a una molt bona alçada, començant per la soprano Elizabeth Watts, la mezzosoprano Ann Hallenberg, el tenor James Gilchrist i el baríton José Antonio López.

Un exemple d’aquesta magnifica obra potser aquesta que us deixo aqui sota, però en youtube podreu trobar un munt d’elles….

La Missa de Rèquiem en re menor (K.626) de Wolfgang Amadeus Mozart va ser l’última composició de Mozart i potser una de les seves obres més reconegudes i amb més força, no només pel que fa a la música, sinó també pel debat sobre com una part de l’obra musical es va completar després de la seva mort, i com va ser composta pel seu amic i alumne Franz Xaver Süßmayr.
Mozart va rebre un encàrrec anònim d’escriure el Rèquiem, rebent la meitat del pagament per avançat. Joseph von Eybler va ser un dels primers compositors que va tractar de completar l’obra, treballant des del Dies Irae fins Lacrimosa, però es va veure incapaç de completar la resta.
L’encàrrec va ser atorgat a un altre jove compositor, Franz Xaver Süßmayr, qui va utilitzar aspectes treballats per Eybler en la compleció de l’obra. L’obra completa, inicialment escrita per Mozart però acabada per Süßmayr, va ser enviada al comte Walsegg, datada al 1792. L’obra es va estrenar a Viena el 2 de gener de 1793 en un concert en benefici de la vídua del músic austríac.
_____________________________________________________________________________
– L’Auditori– Preus de 51 € a 10 € –   ( preu pagat 24 € – abonament )
_____________________________________________________________________________
Simfonia de Cargols - col.lecciò del meu amic Santi Sauch

Simfonia de Cargols – col.lecciò del meu amic Santi Sauch

2 pensaments a “– Concert OBC (8/12) – L’OBC i el Rèquiem de Mozart (****) – L’Auditori – 02/03/2014

  1. Miquel Gascon

   Coincidim dons en una valoració positiva. L’orquestra per nosaltres està magnifica. Dins del cor Madrigal, varem veure a varies membres del Cor Vivaldi…. les que ja han sortit per edat. Nosaltres també ens ho varem passar força bé.

   La propera coincidència es Tosca al Liceu ?

   Una abraçada

   Respon

Deixa un comentari