– Teatre – FRACTALS 3 (***) – (Clown + Jazz + Direcció escènica) – La Vilella Teatre – 24/02/2014

El dilluns 24 de febrer ens apropem de nou a La Vilella Teatre per tal d’assistir al tercer FRACTALS que s’organitza; de moment no ens hem perdut cap… i és que trobem aquestes experiències molt enriquidores per les persones que no podem accedir normalment a la creació d’un espectacle…. i és que sempre ja el veiem un cop es dona com madur per presentar-ho en públic.

Fractals3Aquesta vegada han participat en l’experiment, 3 arts escèniques ben diferents i que a priori aquesta fusió tenia molt bona pinta; és tot un luxe per nosaltres presenciar en directe una creació des de zero i sense que els participants ni tant sols es coneguin entre si.  JAZZ + CLOWN + DIRECCIÓ ESCÈNICA.

La direcció del Teatre La Vilella, únicament va triar el títol del espectacle “Louis, el petit Rei d’Escòcia” i va deixar llibertat absoluta per el seu desenvolupament. Ens ho hem passat la mar de be, veient com decidien construir l’espectacle…. i aquesta vegada els espectadores hem pogut interactuar una mica en tot plegat.

El pes del espectacle creiem s’ha decantat massa en la faceta del Clown, que estava interpretat pel pallasso d’origen rus, KOVA.  L’acompanyaven els musics RAI CASTELLS a la guitarra i en JOAN MARTÍ al contrabaix.  Ens ha agradat especialment el treball de la directora escènica ROSA CARBONELL, que hafet mans i manigues per tal d’ intentat amb tots els seus mitjans crear un espectacle amb una certa lògica, amb els recursos que tenia al seu abast.

La dificultat d’enteniment entre el Clown i la directora,  han estat evidents durant bona part de la nit … degut segurament a que Kova, no entenia be l’idioma castellà e interpretava a vegades sense entendre be el que es pretenia d’ell.  De totes maneres s’ha de reconèixer que l’actuació del pallasso te molta força, especialment en la utilització de  la mímica i l’expressió del seu rostre.

L’argument queda mes o menys de la següent manera: Un rei “petitó” i molt tímid, d’un país que desitja d’independència, (en aquest cas Escòcia), li costa assumir la corona a la que la seva dinastia l’obliga. Però un cop ja ha pres la decisió veu poc a poc que ser rei es també tenir el poder absolut a les seves mans i comença a agradar-li.  Tant ho assumeix, que al final no s’adona que els seus actes son capritxosos i sense sentit. Es a aleshores que es converteix en un dèspota dictador pel seu poble (el públic).  Al final el poble es revolta i l’obliga al rei a deixar en les seves mans la corona i el poder.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El resultat final encara ha estat prou be, tot i que en ocasions temíem per un final que no fos del tot acceptable; creiem que podia haver estat molt millor, ja que els musics no s’han sentit massa integrats en l’espectacle i el clown en mes d’un cop es perdia e interpretava massa per lliure… una idea que no tenia gens clara… el fet de la incorporació al espectacle del tema de la possible ‘independència d’Escòcia.

Ja som una bona colla, que coincidim en aquestes creacions des de zero, que és FRACTALS.  Una experiència a la que us animo a assistir.  Ahir la Sala estava ja força plena.

Fins la propera FRACTALS, teatraires !!!

_______________________________________________________________________________
– La Viella Teatre – Entrada Gratuita – (aportació económica voluntaria)
 _______________________________________________________________________________

Els nostres amics Lluís i Neus abans de la representació ens obsequien amb un vi blanc que a la seva etiqueta te un CARGOL. No se pas si algun dia ens ho beurem pas.

vi blanc smb cargol 2-impVi blanc smb CARGOL-imp

Gràcies amics !!!

2 pensaments a “– Teatre – FRACTALS 3 (***) – (Clown + Jazz + Direcció escènica) – La Vilella Teatre – 24/02/2014

 1. Neus

  Una tarda- nit molt i molt divertida.

  El sol fet de poder formar part d’aquesta experiència, és del tot per nosaltres molt gratificant.

  Poder veure com neix un espectacle ajuntant tres disciplines diferents,i a més a més entre artistes que no es coneixen, és un privilegi per nosaltres.

  Ja tenim ganes de Fractals 4 !!!!!

  En què ens sorprendran ……….

  Respon

Deixa un comentari