– Exposició – ESPRIU: He mirat aquesta terra (***) – CCCB – 15/02/2014

Ahir dissabte 15 de febrer, abans d’apropar-nos de nou al Liceu per tal de veure Les Ballets de Montecarlo, varem aprofitar per veure per fi l’exposició Espriu. He mirat aquesta terra, que estarà al CCCB fins al 16 de març de 2014.

Panorama7ESPRIU - cccb 2-imp

ESPRIU - cccb 12-imp

L’any 2013 es commemoren els cent anys del naixement de Salvador Espriu (1913-1985). El CCCB, en col·laboració amb la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya, organitza un dels actes centrals de l’Any Espriu: l’exposició Espriu. He mirat aquesta terra, que apropa al públic la trajectòria creativa i vital de l’escriptor per mostrar no sols la importància cabdal de la seva figura per a la cultura catalana, sinó també la complexitat i riquesa de la seva obra que transcendeix qualsevol etiqueta i que fa d’Espriu un clàssic atemporal.

This slideshow requires JavaScript.

Poeta, narrador i dramaturg, Espriu s’interroga sobre les grans qüestions humanes. La mostra evoca el mite de Sinera; el compromís ètic davant de la guerra civil i de la postguerra; la defensa de la cultura catalana en temps difícils; el fenomen Espriu, quan va esdevenir una referència indispensable de la cultura espanyola; la seva visió de «la pell de brau» basada en el diàleg i la tolerància; la candidatura al Premi Nobel, i el món imaginatiu, de vegades grotesc, de vegades evocador, d’una potència extraordinària.

This slideshow requires JavaScript.

No ha estat mai un personatge massa estimat per nosaltres, però reconeixem que paga la pena informar-se una mica del que ha representat per Catalunya, tant en poesia, narrativa com en Teatre i evidentment com a pensador polític.

ESPRIU - cccb 42-imp

______________________________________________________________________________
– CCCB – Preu de 6 €  – ( Pagat 4 € – Carnet Bibloteques )
______________________________________________________________________________
cargol-treu-banya

Cargol treu banya

Leave a Reply