– Teatre – DINNER FOR ONE (***) – TANTArantana Teatre – 29/01/2014

Aquesta setmana cada dia tenim cita teatral. “Si hoy es martes, esto es Bélgica”…

Bé… no es per tant, però no se pas com ens ho hem muntat, que ha resultat una setmana excessivament Voltaire. Ens ho tenim que fer mirar…  arriba dimecres i tenim Tantarantana i una estrena amb l’obra DINNER FOR ONE.

DINNER FOR ONE 3

DINNER FOR ONE – fotografies web Tantarantana

L’anada i la tornada avui es una mica accidentada, ja que casi no arribem perquè ens hem trobat tancats al Metro mitja hora per uns acció reivindicativa contra l’augment dels preus del transport a Barcelona. A la sortida, primer la llum de la Sala se’n va en orris degut a una tempesta i desprès agafem una remullada “guapa”per arribar a casa.

DINNER FOR ONE es tracta d’una comèdia que relata la solitària i poc convencional vida d’una vídua molt rica , el dia del seu aniversari.

Aquesta senyora, amb una barreja de soledat i bogeria, omple el menjador de casa seva, en aquest dia tant assenyalat, d’una sèrie de personatges ficticis de distintes nacionalitats que vol que l’acompanyin durant tota la vetllada.

El seu majordom (Caspar) serà l’encarregat de fer que aquest sopar sigui tot un èxit. El pobre haurà de recrear tots els personatges sortits de la imaginació de la gran dama junt amb els seus deures com a servent.

DINNER FOR ONE 1Sue Flack va veure l’sketch original de l’any 1963  “Dinner for one” per televisió, quant visitava uns familiars a Alemanya. Va pensar que podria desenvolupar mes la idea i crear un espectacle nou, basat en aquesta idea inicial.  En aquest cas crea quatre personatges que teòricament sopen amb Miss Sophie: el vell almirall Von Schneider, el xef francés Monsieur LeBoeuff, el cantant d’òpera italià Signori tagliatelli i el torero espanyol Juan de la Muerte.

Segurament és el que menys m’agrada de tot l’espectacle, aquest tipus d’eleccions de personatges, que semblen agafats d’aquells vells acudits on sortien personatges de diferents països i al final l’espanyol ho rematava tot.  Massa casposa aquesta elecció, especialment el del personatge que encarna al estat espanyol, un “mascle hispànic, torero, analfabet i que únicament pensa en com “tirar-se” a qualsevol dona. Però per el que sembla al públic li agraden aquesta acudits de sal grossa on es parlen de botifarres que creixen quant s’acaricien. Les riallades a la sala eren espectaculars.

DINNER FOR ONE 2

Però el treball dels dos actors, es excel·lentespecialment el de Caspar que interpreta el paper de majordom i dels 4 personatges que sopen amb la vella rica.   El MIM es la clau d’aquest espectacle… i en aquest aspecte, l’espectacle es mereix  la puntuació de les 3 estrelles a Voltar i Voltar.

Encara que l’argument es repetitiu, es necessari que sigui així per tal de veure l’evolució de Caspar en el seguit de brindis, que es fa durant el sopar, fins a la esperada borratxera al final del espectacle.

La Cia. Escapade Theatre es va fundar l’any 1997 i està establerta a Catalunya. Les seves obres estan adreçades a audiències internacionals, encara que el moviment dels seus cossos i la mímica els hi permet  arribar molt be a públics no angloparlants.  En aquest cas utilitzen el castellà, català, francés, itallià, anglès i alemany inventat.

video original en el que es basa aquesta producció

ESCAPADE THEATRE COMPANY (Catalunya)

Creació: Sue Flack i Caspar – Direcció: Sue Flaccik
Actors: Sue Flack i Caspar
Escenografia i vestuari: Fiona Capdevila – Attrezzo: Mariajo Labrador – Llums i so: Chris Mitchem – Música: Jaume Carreras – Pòster i dibuixos: Helle Thomassen

DINNER FOR ONE 1-imp

_____________________________________________________________

– Teatre TANTArantana – Preu de 10 a 14,50 € a traves de la seva web –  ( Invitació)
_____________________________________________________________________________

Cargol paiasso

Deixa un comentari