– Articles d’opinió a la premsa – LA NEGACIÓ DEL DRET A EXISTIR per Antoni Bassas – diari ARA – 28/01/2014

La doctrina Margallo és molt més que l’argumentari del nacionalisme espanyol contra el dret dels catalans a votar el seu futur. El text no dialoga, ni tan sols debat, amb el nacionalisme català. Al contrari, el redueix a una mena d’aberració històrica, política i fins i tot moral, impròpia de ments modernes i il·lustrades, i reserva per a l’estat nació espanyol els conceptes nobles (dret, democràcia, convivència, Europa…). No es tracta de la negació dels arguments de l’altre sinó de la negació de l’altre. No es nega el dret a decidir de l’altre  sinó el seu dret a existir. És un catecisme destinat a tornar les seguretats doctrinals als  pobres ciutadans que alguna vegada haguessin gosat pensar si no estaven vivint en un estat plurinacional. El catecisme diu que no, que mai, pels segles dels segles.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.