– Teatre – BALL D’HIVERN (***) – La Vilella Teatre – 03/01/2014

Tornem a La Vilella a veure un altra producció teatral de la Cia. Sargantana; es tracta de BALL D’HIVERN escrita i dirigida per Jordi Pérez i Soldevila.

Quant entres a la Sala la representació ja ha començat i sorprenentment tots els espectadors es tenen que asseure a la primera fila, ja que les localitats estan en una sola filera a banda i banda de l’espai teatral. Dona doncs la sensació que els 5 actors estiguin treballant quasi per tu sol.

Ball d'hivern - Teatre La VilellaEls personatges ballen en un espai irreal que els espectadors al començament no saben interpretar…. un munt de maletes esperant que 4 dels personatges prenguin la iniciativa per marxar d’aquell espai on fa temps han entrat sense saber ben bé com. Quatre personatges varen entrar en aquesta mena de trinxera, en diferents èpoques convulses de la història arran de diferents guerres, la del 1714, la segona guerra mundial, la guerra civil espanyola… sembla que estan atrapats i ballen al ritme que els hi toquen en un ball que sembla serà sense fi. El cinquè personatge és de l’època actual i sembla que estudii als altres personatges…els hi fa fotos e interactua amb la resta de personatges actuals… és a dir amb el public mitjançant el twiter.

El públic que vol, pot parlar a traves del twiter amb ell i donar la seva interpretació del que esta passant.

De sobte sembla que la musica i les llums de la sala queden entretallades i els personatges temen el pitjor… es van encenent i apagant fins que a la fi tot es queda en silenci i a les fosques. Els personatges i el mateix públic so saben pas que fer i es troben com perduts, mentre que es comencen a escoltar sons de diferents conflictes bèl·lics, trets, avions que bombardegen Barcelona i els actors t’expliquen a cau d’orella les seves angoixes i vivències.

Teatre arriscat, en cap cas experimental, però si d’innovació i durant una bona estona teatre a les fosques on les sensacions manen inclús sobre el text de l’obra. Una molt bona experiència sensorial que paga la pena viure.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Haig de confessar que …ai las !!!…. no vaig llegir el programa de mà, abans de la representació… i per tant al principi anava més que perdut; quant vaig començar a entendre el que s’envolía explicar vaig gaudir com un nan…. vaig participar amb l’experiència de parlar mitjançant el twiter amb un dels actors, fer fotografies i enviar-les a la xarxa…. Llibertat total… jo crec que hauria estat bé que inclús els espectadors poguessin entrar a l’escena i haguessin actuat d’igual manera que el 5e personatge actual…. jo vaig estar a punt de fer-ho.

El treball d’actors és totalment coral i força bo; la primera part de l’obra com hieràtics … com si és tractessin de zombis… amb els ulls perduts; a la segona part la seva interpretació esdevé més intensa, ja que els personatges prenent vida.

La nostra valoració aquest cop és de 3 estrelles… que traduït al català, vol dir que ens ha agradat. Ens ha agradat pel cúmul de sensacions viscudes en una sala teatral…. moltes d’elles mai viscudes per nosaltres fins aleshores…. com per exemple el teatre a les fosques. La cia Sargantana, ha volgut d’aquesta manera trencar amb el que es deia d’ells… que únicament sabien fer Teatre de text. El teatre d’emocions i sensacions és el camí que ara han triat. Pot agradar o no a un públic determinat que espera una representació tradicional, però el que es té que reconèixer és que ha fet un treball intens a la recerca d’una nova forma d’expressar el Teatre. Felicitats per aquest regal que de nou ens heu fet !!!

BALL D’HIVERN de Jordi Pérez i Soldevila
Direcció: Jordi Pérez i Soldevila – Ajudant de Direcció: Marilou Roqueplan
Repartiment : Carlos Briones, Georgina de Yebra, Saoro Ferre, Jordi Pérez i Carla Vallés
Vestuari: Muriel Parisi – Diseny de llum i tècnics: Edgar Garcia Vernet i Sergi Peña

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

_____________________________________________________________

– La Vilella Teatre  – Preu 12 € –  (preu pagat: 0 – socis protectors)
_____________________________________________________________________________
Rei Mag amb Cargol

Rei Mag amb Cargol

Deixa un comentari