– Concert OBC (3/12) – L’OBC i l’enfance du Christ de Berlioz (****) – L’Auditori – 22/12/2013

El passat diumenge 22/12/2013, pel mati, varem assistir al que amb tota seguretat ha estat el millor concert de la temporada de l’Oquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). Una obra de BERLIOZ , l’enfance du Christ, que encara no coneixíem i que ens va meravellar.

L'enfance du Christ de Berlioz - L'Auditori 1-imp

L’Enfance du Christ és una de les obres més fascinants de Berlioz. Presentada inicialment pel mateix autor com la recuperació d’una obra d’un compositor barroc, es basa en el pelegrinatge de la Sagrada Família narrat per l’evangelista Mateu. Amb llibret del mateix compositor, s’estrenà a París el 1854.

L’oratori es focalitza en la figura d’Herodes, en l’assassinat de tots els nounats de Judea i en l’exili de la Sagrada Família a Egipte per a salvar-se; el final se centra en l’arribada de la Sagrada Família a Saïs, on és acollida per un grup d’ismaelites.

Berlioz fou un gran amant de la música coral religiosa.  Si la majoria de la seva música havia estat rebuda més aviat negativament pel seu risc formal i el seu acostament estètic a l’obra wagneriana, L’Enfance du Christ de seguida es convertí en un èxit. Hi contribuïren els cors, amb unes melodies que semblen no acabar mai, d’una bellesa i bondat corprenedores. 

L'enfance du Christ de Berlioz - L'Auditori 3-imp

Aquest concert va estar gravat i retransmès en directe a tot el mon, per la cadena internacional MEDICI TV.  Crec que sobren les meves paraules i el millor que podeu fer és veure i escoltar aquest extraordinari concert, que estarà disponible gratuïtament, varies setmanes a traves del següent enllaç…

http://www.medici.tv/#!/pablo-gonzalez-berlioz-l-enfance-du-christ

Pablo Gonález, director titular de l’orquestra, força criticat per molts seguidors de l’OBC, aquesta vegada va estar esplendid i crec que es mereix el reconeixement de tots plegats. Personalment a mi sempre m’ha agradat i reconec que ha tingut un paper força dificil, despres de la destitució del idolatrat Eiji Oue.

ORQUESTRA SIMFÒNICA DE BARCELONA I NACIONAL DE CATALUNYA (OBC)
Pablo González, director
Maria Ricarda Wesseling, Marie
Agustín Prunell-Friend, Evangelista, un centurió
Alexandre Duhamel, Joseph
Paul Gay, Hérode i Le Père de famille
Marc Pujol, Polydorus
Cor Madrigal
Cor Lieder Càmera
_____________________________________________________________________________
– L’Auditori– Preus de 51 € a 10 € –   ( preu pagat 24 € – abonament )
_____________________________________________________________________________
Cargol NADAL 2013 - regal Merche-imp

Cargol NADAL 2013 – regal Merche i Rosa Mary

Deixa un comentari