– Teatre – ROMEU i JULIETA (****) – Teatre Akademia -19/12/2013

La veritat és que no ens venia massa de gust tornar a veure un altre “ROMEO i JULIETA“, ja que hem vist mes d’un parell de versions aquets darrers anys…. però quant ens varen assabentar que és tractava d’un espectacle dirigit per un dels PROPELLER, immediatament varem reservar les entrades.

Romeu i Julieta - Teatre Akademia - cartell

Gràcies dons a Dugald Bruce-Lockhart que a estat l’anima d’aquesta manera de fer dels Propeller, que per fi a Barcelona hem pogut gaudir d’una manera molt especial, una posada en escena sublim d’una de les obres mes emblemàtiques de William Shakespeare.

A la ciutat de Verona hi ha dues famílies enfrontades des de generacions: Els Capulet i els Montagú. Els Capulet celebren un ball de disfresses en el que s’infiltren uns quants membres de la família Montagú. Durant la festa Julieta, la filla de Capulet coneix a Romeo, fill de Montagú i amb dós s’enamoren….

En un petit teatre força desconegut inclús pels propis barcelonins (a tocar de la Plaça Francesc  Macià), es tot un luxe veure fins a 11 actors treballar per l’escàs public que permet el seu aforament….. i és que l’espai escènic és gran en comparació a les quatre 0 cinc fileres que ocupen les butaques.

Romeu i Julieta - Teatre Akademia - assaig

Romeu i Julieta – Teatre Akademia – assaig amb Dugald Bruce-Lockhart

El director ha aprofitat molt bé aquest espai escènic, distribuït en dos pisos i ha transmès   l’energia i frescor de la manera de fer dels Propeller. L’entrega i predisposició de tots els actors es nota des d’abans de començar la representació, i és que suposo que per ells ha estat tot un privilegi treballar sota les seves directrius.

La traducció de l’obra de Shakespeare al català de Miquel Desclot és segurament un dels punts mes importants a assenyalar per obtenir un resultat tant rodo. També el poc atrezzo però ben mesurat, com les màscares…. la utilització de les estàtues humanes de les rambles barcelonines… les lluites coreogràfiques d’espases, acaben de donar el seu punt visual necessari per convertir-lo en un bon espectacle.

Romeu i Julieta - Teatre Akademia 3Romeu i Julieta - Teatre Akademia 4

Però el mes important de tot, és la perfecta dicció del vers de tots els actors que participen, que evidentment recau mes en els seus protagonistes, Guillem Motos i Sílvia Forns, en els papers de Romeu i Julieta, però que continua en la perfecta actuació de tota la resta amb una interpretació coral magnifica amb una entrega absoluta en cada un dels papers que els hi pertoca.

No us la deixeu perdre…. reconec que es fa feixuc per molts revisar de nou aquest clàssic tan i tan conegut…. però si us animeu a sortir de casa i trepitjar el Teatre Akademia, segur que ens ho agraireu.  Estarà fins al 12 de gener 2014.

http://www.324.cat/video/4802931/ociicultura/Propeller-porta-Romeu-i-Julieta-al-Teatre-Akademia

Autor: William Shakespeare
Direcció: Dugald Bruce-Lockhart
Guillem Motos – Romeu – Sílvia Forns – Julieta – Helena Font – Dida – Emilià Carilla – Capulet/Apotecari – Òscar Bosch – Fra Llorenç/Abraham – Toni Mas – Mercutio /Gregori/Paris – Andrea Montero – Senyora Capulet – Lluís Olivé – Montagut/Fra Joan – Xesco Pintó – Benvolio – Jordi Robles – Tibalt/Baltasar – Xisco Segura – Príncep/Cor/Pere
Traducció: Miquel Desclot – Escenografia i vestuari : Ricart Prat i Coll – Disseny d’il·luminació: Tito Rueda – Cap de producció: Jordi Robles – Producció executiva: Gabriella Dilorenzo

Romeu i Julieta - Teatre Akademia 2-impRomeu i Julieta - Teatre Akademia 1-imp

_____________________________________________________________

– Teatre Akademia – Preu 22 € –   ( preu pagat 8 € – TresC)
_____________________________________________________________________________
Cargol enamorat

Cargol enamorat

3 pensaments a “– Teatre – ROMEU i JULIETA (****) – Teatre Akademia -19/12/2013

 1. Neus

  Sens dubte per nosaltres un 10.
  El lloc,les interpretacions,el text,el vestuari,……Tot !!!!!
  A nosaltres ens va recordar una mica la manera de fer de Parking Shakespeare.
  Un “Romeu i Julieta imprescindible” !!!!!!!!!

  Respon

Leave a Reply