– Circ – “OBRES” – Baró d’Evel Cirk Cie. (****) – Mercat de les Flors – 12/12/2013

Per aquestes dates, sempre en el mes de desembre, ja quasi com una costum en Blaï Mateu i la seva troupe ens obsequia amb un nou espectacle en el Mercat de les Flors.  Al desembre del 2011 varem anar a veure l’espectacle “Ï” del que ja varem deixar aquí la seva crònica; l’any passat va estar l’espectacle “MAZUT” i de nou varem escriure la crònica corresponent.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Enguany en Blaï Mateu s’ha trobat el Mercat de les Flors en obres i es que s’està remodelant les sales, però no s’ha fet enrere per aquesta causa i ha creat un nou espectacle aprofitant precisament aquesta remodelació i per uns dies han envaït tot l’edifici.  Aquest espectacle l’han titulat “OBRES” i ha tornat a meravellar-nos per la seva capacitat de creació a partir d’uns espais on a priori sembla impossible poder representar cap espectacle; amb la seva troupe “Baró d’Evel Cirk Cie” ha fet una feina prèvia de decorar tot el Palau, totes les vidrieres del Mercat transformant-lo gairebé en una exposició d’art i també han transformat tots els espais del Mercat en llocs màgics on tot es possible i on es podent representar tot el  seu mon ple de fantasia.

Una superamiga “voltaire” em va aconseguir una entrada pel dia de l’estrena, quant aquestes ja estaven exhaurides… i es que era l’únic dia que jo tenia l’agenda lliure. L’Imma es va perdre l’espectacle perquè estava celebrant el seu 25 aniversari en el mateix lloc de feina… i això avui en dia tal i com estan les coses es per celebrar-ho com es mereix.

Al arribar al Mercat em van entregar una targeta de color verd; desprès sabria que era el color del meu grup…. i es que per seguir l’espectacle es va dividir als espectadors en grups de 50 persones guiades per una hostessa que portava la llum intermitent del teu color per tal de marcar el camí.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Repartits per tot l’edifici, inclús pel seu exterior se’ns van oferir un munt de petits espectacles, tot seguint el recorregut marcat que ens va permetre descobrir llocs que no estan oberts normalment al públic, com les escales de servei, els camerinos, les diferents entrades no accessibles per el públic… en un joc on ens feien descobrir indrets i escenaris plens de màgia i sorpreses, entrar en laberints per les entranyes del Mercat amb la ‘il·lusió de trobar quelcom inesperat.

Musica en directe, teatre, dansa, mim, equilibrisme, teatre amb animals…. ocells… però molt especialment cavalls que interactuen amb la resta de la Companyia formant una ballet on sembla que el cavall dona les instruccions del que es te que fer en cada moment.

Un espectacle de circ, però sobretot de sorpreses, de participació dels espectadors, de bellesa i sensibilitat, de dansa al compàs de l’aigua quan aquesta cau en recipients de zinc i mitjançant tècniques informàtiques cauen a diferents intervals tot composant melodies… de creació pictòrica en directe…. on gairebé jo diria que totes les arts escèniques tenen el seu espai i participen activament.

Al final en mig d’un brindis en Blai ens va explicar que amb algunes idees d’aquets petits espectacles creats per “OBRES” està dissenyant el nou espectacle que en els pròxims mesos presentarà davant del públic.  Els seus seguidors ja estem esperant el que sortirà d’aquesta innovadora companyia circense franco-catalana.

Baró d’evel cirk cie, creada el 2001 per Camille Decourtye i Blaï Mateu Trias, va ser guardonada amb el Premi Nacional de Circ de Catalunya amb el seu deliciós espectacle La Sort du Dédans, una coproducció del propi Mercat. La passada temporada el Mercat també va presentar en coproducció la peça Mazùt, que va rebre una molt bona acollida. La companyia ha representat els seus sis espectacles a nombrosos països.

De nou valorem aquest treball amb Quatre estrelles “voltaires”, i es que ens ha agradat moltíssim, un altre cop.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Direcció artística Camille Decourtye, Blaï Mateu Trias
Col·laboradors Bonnefrite
Equip artístic Lali Ayguade, Noémie Bouissou, Camille Decourtye, Blaï Mateu Trias, Ricardo Martell, Julian Sicard, Piero Steiner, Mado & Tino

Nota: A traves del Mercat de les Flors, Baró d’Evel Cirk Cie., avui 12/03/2014, em demanen que retiri del Blog, els vídeos de l’espectacle.  Faltaria mes…. el seu desig ha estat realitzat  – Nosaltres precisament ho varem fer per promocionar l’espectacle,…. però ells sabran.

_____________________________________________________________

– Mercat de les Flors – diferents espais – Preu 12 € –   ( preu pagat 12 €)
_____________________________________________________________________________

circ d'animals

 

2 pensaments a “– Circ – “OBRES” – Baró d’Evel Cirk Cie. (****) – Mercat de les Flors – 12/12/2013

  1. Retroenllaç: – Circ – BÈSTIES – Baró d’Evel Cirk Cie (🐌🐌🐌🐌 + 🐚) – Mercat de les Flors – Carpa exterior – 15/12/2015 | Voltar i Voltar

Deixa un comentari