– Concert PALAU100 (4/13) – LE NOZZE DI FIGARO – René Jacobs (***) – Palau de la Musica Catalana – 03/12/2013

Tornem al Palau de la Musica i de nou comprovem, que el canvi que varen fer de localitat ha estat un gravissim error; hem “invertit” bastants mes calerons per avançar de la fila 14 a la 4 del segon pis i el resultat ha estat un rotund fracàs, ja que ara no veiem l’escenari perquè les persones de davant nostre tapen totalment la visió.

Rene Jacobs - Palau de la Musica (1)Degut a aquest èxit, creiem que aquesta serà l’ultima temporada del Palau, ja que les condicions son gairebé indignes en la gran majoria de localitats, a no ser que et puguis permetre comprar unes localitats a preus al que nosaltres no podem accedir.

En aquest 4art concert d’aquesta temporada teníem l’audició d’una òpera de W. A. Mozart: Le nozze di Figaro, KV 492, ni mes ni menys que dirigida per Renè Jacobs.

El novembre de 2012 ja varem tindre la sort de poder escoltar el primer concert d’aquesta tetralogia, dirigida pel ell mateix; en aquella ocasió va ser “La flauta màgica“, de la que tembé varem fer la crònica

El contratenor i director belga René Jacobs, aquesta vegada ha dirigit l’Orquestra Barroca de Freiburg,  amb la participació del Cor de Cambra del Palau de la Música. Torna  al Palau per anar completant en quatre temporades la presentació de les òperes fonamentals del geni de Salzburg.

2012-13: La flauta màgica, KV 460
2013-14: Le nozze di Figaro, KV 492
2014-15: Don Giovanni, KV 527
2015-16: Così fan tutte, KV 588

Els quatre actes de l’òpera s’han pogut escoltar seguits (amb un sol descans entre l’acte 2on i tercer), i han estat mig escenificades les seves accions, sense decorats però amb interpretació i moviment per tot l’escenari, cosa que els que ho han pogut veure, ho hauran valorat molt positivament. No és el nostre cas, malauradament.

El que si se, és que la Freiburger Barockorchester ha sonat molt bé, encara que al començament, ja en la mateixa obertura, vaig trobar el ritme del director un pel acel·lerat, encara que em vaig acostumar ràpidament.  El conjunt de cantants en general força bé…. no hi havia grans estrelles del bel canto i a vegades guanya encara mes, ja que resulta tot mes compensat i aconsegueixen un molt bon nivell.  El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, sota el meu punt de vista excel·lent.  Llàstima de què en aquesta òpera les parts corals son relativament poques.

De totes maneres haig de dir que a mi l’òpera m’agrada representada i en aquests tipus de concert no acabo d’entrar, encara que a ningú l’amarga un dolç…. i menys si és de xocolata negra del bo. La nostra valoració aquest cop és de 3 estrelles, però estic segur que no es justa… i ha contat molt negativament les pèssimes condicions en la que ens veiem obligats a suportar en el Palau de la Musica, estretor i sobretot la NO visió.

Pietro Spagnioli, comte d’Almaviva
Rosemary Joshua, comtessa d’Almaviva
Sophie Karthäuser, Susanna
Konstantin Wolff, Figaro
Anett Fritsch, Cherubino
Isabelle Poulenard, Marcellina
Thomas Walker, Don Curzio|Basilio
Marcos Fink, Bartolo|Antonio
Lore Binon, Barbarina
Cor de Cambra del Palau dela Música Catalana (Josep Vila i Casañas, director)
Freiburger Barockorchester
René Jacobs, director

Rene Jacobs - Palau de la Musica 5-imp

_______________________________________________________________________________
– Palau de La Musica Catalana – Preus de 175 € a 25 € ( preu pagat 52,50 € – abonament 25% descompte)
_______________________________________________________________________________

Cargols - Les Nozes di Figaro

Deixa un comentari