– Teatre – SUSN – Thomas Ostermeier (***) – Teatre Municipal de Girona – 30/11/2013

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Tornem a Girona a veure un espectacle teatral…. i van dos… dins de “Temporada  Alta“, aquesta vegada per tal de veure de nou Teatre internacional (espectacle en alemany sobretitulat en Català), ja que a Barcelona últimament és gairebé impossible poder conèixer el que es fa fora de les nostres fronteres.

susn 1

El director alemany reconegut a mig mon, Thomas Ostermeier, ha estrenat a “Temporada Alta” de Girona aquesta obra que va ser escrit per Herbert Achternbusch fa mes de 30 anys i que mai s’ha representat a l’estat espanyol.  Es tracta de SUSN una obra dramàtica que ens explica la destrucció d’una dona en cinc actes, en un viatge a traves del temps amb  reiteratius salts de 10 anys i que comencen quant ella d’adolescent lluita contra els prejudicis d’una església opressora, almenys en el mon rural on viu i fuig a la metròpoli a la recerca d’un mon mes obert…. fins que ja convertida en una dona vella acaba borratxa asseguda en un banc d’església amb una ampolla d’aiguardent a la mà.

susn 3El director utilitza els mitjans audiovisuals al nostre abast com a fons del seu relat que transporta als espectadors d’un lloc a l’altre en aquest dur viatge en el temps. Aquest suport audiovisual en aquest cas reforça molt la excel.lent posada en escena, ja que el treball actoral recau en una sola persona, Brigitte Hobmeier que interpreta la protagonista, d’una manera brillant.  L’altre actor, en Edmund Telgenkämper, té un paper quasi testimonial, encara que necessari per l’esdevenir de la història d’aquesta auto destrucció en un seguit d’époques viscudes… adolescent, jove estudiant, esposa per acabar sola… vella i destruïda com a persona. Susana (Susn) torna en la seva vellesa a tot alló que d’adolescent havia rebutjat… una religio farisea que ofega al esser humà, una societat absolutament hipocrita i un conservadurisme arrelat dins del seu pensament.

Em va agradar molt el joc d’imatges que complementen perfectament el text, així com la banda sonora perfectament estudiada; em va agradar especialment la interpretació de Brigitte Hobmeier que comença fins i tot abans d’iniciar-se l’espectacle, però malauradament a pesar de tot l’anterior, l’espectacle no em va fer vibrar tant com hauria desitjat i vaig connectar en molt poques ocasions. Potser esperava massa d’aquest monstre de l’escena.

El Teatre Municipal de Girona ple fins la bandera; dona molt de goig veure una sala de Teatre plena i mes encara quant veus que la gent té ganes de Cultura, independentment de l’idioma que s’utilitzi per fer-ho.

Text: Herbert Achternbusch
Direcció: Thomas Ostermeier
Intèrprets: Brigitte Hobmeier i Edmund Telgenkämper
Dramatúrgia: Julia Lochte – Escenografia i vestuari: Nina Wetzel – Vídeo: Sebastian Dupouey – Música: Nils Ostendorf – Producció: Münchner Kammerspiele

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

_____________________________________________________________

– Teatre Municipal de Girona – Preu 38 € –   ( preu pagat 32,30 € – TresC)
_____________________________________________________________________________ 

Cargol Susn

Quant a Miquel Gascon

Viatgermaníac i Teatraire de Pro, engrescat per gaudir al màxim de les activitats culturals que es realitzen a Barcelona i Catalunya, ja sigui teatre, música, òpera o cinema.
Aquesta entrada s'ha publicat en Teatre i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.