– Visita CASA MASÓ (****) – Girona – 30/11/2013

El passat dissabte 30 de novembre varem visitar la CASA MASÓ de Girona. L’Imma havia reservat per internet l’ultima hora de visita guiada a 2/4 de 6 de la tarda.  La veritat és que ens varem assabentar per casualitat de la seva existència i de què es podia visitar; el mes greu de tot és que no coneixíem ni la existència d’aquest gran arquitecte noucentista… i en el meu cas que vaig estudiar durant 5 anys disseny arquitectònic, és imperdonable.

Casa MasóRafael Masó (1880-1935), va ser un dels arquitectes catalans més destacats de principis del segle XX. Masó va néixer a Girona en una família conservadora, catòlica, catalanista i il·lustrada. Admirador d’Antoni Gaudí, durant els seus estudis a Barcelona Masó es va integrar en el grup d’artistes i escriptors que crearien l’alternativa al Modernisme, és a dir, el Noucentisme. L’actitud cívica, el catalanisme, i el caràcter modernitzador i europeista que propugnava el Noucentisme van fer que Masó també es distingís com a poeta, urbanista, polític, i promotor de l’art i la literatura.

Casa Maso - Façana

La major part dels seus edificis son a la ciutat de Girona i a la seva àrea d’influència; va dissenyar tot tipus d’edificis. Les seves obres més destacades son, a Girona, la Farinera Teixidor(1910), la Casa Masó (1911), i el centre cultural Athenea (1912); la Casa Masramon a Olot (1913), la Casa Casas a Sant Feliu de Guíxols (1914), i la ciutat-jardí de s’Agaró (1923).

Si visiteu Girona i teniu una hora lliure, penseu que paga molt la pena visitar aquest edifici que està composat per 4 cases contigües que la família va anar comprant.  Encara hi viuen als pisos d’adalt, però la planta baixa, primera y segona l’han convertit en museu visitable i a mes a mes té la façana darrera que dona directament al riu.

Previ el pagament d’una entrada de 5 euros (la mes cara) tindreu la possibilitat de conèixer un edifici emblemàtic i explicat amb tota serie de detalls. Nosaltres varem tindre la sort de coincidir amb la Sandra que va fer la visita d’alló mes agradable.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La Casa Masó és la casa natal de Rafael Masó, una de les obres més importants de la seva arquitectura i l’única que està oberta al públic de les famoses cases del riu de Girona. La casa s’ha conservat amb el mobiliari i la decoració de l’època noucentista, i també ofereix unes vistes inèdites de la ciutat.

És el resultat de la successiva unió de quatre cases adquirides per la família entre mitjans del segle XIX i principis del XX, i el seu aspecte actual és semblant al que va tenir després de l’última intervenció de Rafael Masó, l’any 1919.

________________________________________________________________ – Casa Masó – Preu 5 €    _______________________________________________________________

Cargol noucentista

Cargol noucentista

Deixa un comentari