– Gastronomia – Restaurante LAS REJAS (****) – Las Pedroñeras (Cuenca) – 22/11/2013

Com ja comentava l’Imma en la última crònica del viatge per La Manxa, teníem moltes ganes de menjar al restaurant Las Rejas (****) i per això havíem reservat feia molts dies des de Barcelona per por a no trobar lloc, ja que el restaurant està reconegut per 3 “soles” de la guia Repsol (maxim reconeixement) i també per 1 estrella Michelin.

De fet el dia 22 de novembre el varem muntar al voltant del Restaurant, ja que podíem haver optat per altres rutes segurament mes atractives, com las Tablas de Daimiel, Las Lagunas de Ruidera o el naixement del rio Mundo. Però en aquesta època del any on abans de les 6 de la tarda ja és de nit tancada, una de les millors opcions és combinar les rutes culturals amb la bona gastronomia.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El Restaurant Las Rejas el porta el cuiner Manuel de la Osa, conegut com Manolo i encara que té fama d’afabilitat no va aparèixer en cap moment pel menjador en el que estàvem i li varem veure el pel de lluny saludant a uns clients a la sortida.

Com volíem conèixer els millors plats de la seva cuina ens varem decantar pel Menú degustació “con vinos”…. (que no maridatge)…. i és que canviaven de vi a vegades cada 3 o 4 plats i a vegades a cada 2…. i sense gaire sentit de la combinació, solament perquè ja tocava.

En cap moment ens varen ensenyar la carta amb els noms dels plats i el maitre ens ho va cantar a viva veu…. i de “corrido”… la sensació que ens va donar tot plegat és de falta de professionalitat.  Quant ens servien cada un dels plats ho feien d’una manera que no enteníem ni el que deien i els hi tornàvem a preguntar…. i com la cosa era sempre igual ens varem cansar de preguntar e intentar gaudir del plat.

Un Menú degustació en què tot era bo evidentment, però el varem trobar molt descompensat… massa plats ja que van servir fins a 12 (alguns d’ells massa forts de sabor pel nostre gust)… i 3 postres.

Restaurante las Rejas 10 1-imp

1 – Foie con taninos de vino tinto

Restaurante las Rejas 10 2-imp

2 – Queso, tomate, cebolla, olivas y albahaca

Restaurante las Rejas 10 3-imp

3 – Trufa de perdiz al chocolate  ???

Restaurante las Rejas 10 4-imp

4 – Crema de Patata, Papada de Ibérico, Setas y Especias

Restaurante las Rejas 10 5-imp

5 – Ostras, Calabaza, Cítricos y Azafrán

Restaurante las Rejas 10 6-imp

6 – Civet de liebre

Restaurante las Rejas 10 7-imp

7 – Sopa de ajo morado de Las Pedroñeras

Restaurante las Rejas 10 8-imp

8 – Bacalao con Judiones, Asadillo y Azafrán

Restaurante las Rejas 10 9-imp

9 – Ensalada de Caza, Alubias y Setas

Restaurante las Rejas 10 10-imp

10 – Lubina, jugo de Hinojo, Calabaza y Cítricos

Restaurante las Rejas 10 11-imp

11 – Albondigas de caza con sésamo

Restaurante las Rejas 10 12-imp

12 – Filete da Caza 

Restaurante las Rejas 10 13-imp

primer postre – Cremoso de Azafrán con Helado de Cacao

Restaurante las Rejas 10 14-imp

segundo postre – Café, Chocolate, Helado de Avellanas

Restaurante las Rejas 10 15-imptercer postre – Bizcochada Manchega 2013

Potser un Menú massa abundant i contundent, especialment amb els sabors forts de la caça, que ens va costar d’acabar.

Varem menjar bé, però al final varem sortir una mica defraudats ja que esperàvem una altra cosa. Segurament varem sortir mes contents en molts dels restaurants que varem tastar en aquest viatge i que no tenen pas la categoria reconeguda d’aquest. El tracte al client desmereix força.

Potser el mes greu que varem trobar és que tenint menjadors buits, tenien un sol menjador obert on havien de conviure taules de 2 o de 4 persones amb taules de grups força grans i sorollosos.  El plaer de tastar la bona cuina te que anar acompanyat per un servei excel·lent i sobretot poder menjar amb tranquil·litat i no suportar els crits dels que mengen al teu costat.

Cargol de reixes

Cargol de reixes

Deixa un comentari