– Dansa – 4D – SIDI LARBI CHERKAOUI (****) – Teatre Municipal de Girona – 16/11/2013

Les nostres petites vacances de tardor van ser per Castella La Manxa i l’Aragó, però varem començar la nostra ruta per Girona i es que era inexcusable la nostra assistència a l’estrena del nou espectacle del extraordinari coreògraf  SIDI LARBI CHERKAOUI, dels que som uns fidels seguidors.

El Teatre Municipal de Girona ple de gom a gom amb totes les entrades exhaurides demostra que aquest coreògraf aixeca passions al voltant de la dansa a tot el país.

4D - Teatre Municipal de Girona 1-imp4D - Teatre Municipal de Girona 2-imp

Quatre duets de dansa amb la firma de Sidi Larbi Cherkaoui

Sidi Larbi Cherkaoui té un talent únic per modelar els cossos. Els que ja l’heu vist sabeu molt bé què vol dir emocionar-se amb el moviment. I els que no conegueu encara el coreògraf més requerit del moment torneu a tenir una oportunitat d’or. 4D condensa la màgia de la seva dansa en els duets, en aquesta batalla perfecta que és l’empènyer, el tibar-se, l’apartar-se, i finalment el fusionar-se del joc a dos que ja vam veure-li a Play amb Shantala Shivalingappa o a Dunas amb Maria Pagés. Els dos cossos, la música i el moviment són les regles, les quatre dimensions d’aquests quatre duets. Cherkaoui ha destil·lat aquests fragments de peces anteriors per engendrar un nou i intens muntatge: quatre versions de l’estira i arronsa entre dos éssers plens de l’energia i la mística que han marcat amb foc la seva dansa.

This slideshow requires JavaScript.

Poques hores abans de començar em vaig adonar de que el títol 4D es referia a quatre duets… i vaig pensar que no seria un espectacle per recordar com va ser PUZZLE o DUNAS… però gracies als Deus, em vaig equivocar, ja que varem gaudir d’allò mes. Es increïble com aquest home aconsegueix tallar la respiració dels espectadors tan sols amb la dansa de dos cossos i amb una coreografia senzilla però molt efectiva.

L’espectacle, constava com ja he dit de 4 duets, i a mode d’entremig una pel·lícula d’una cinquena dansa (un altre duet) gravat en exteriors,  absolutament espectacular.

Crec que sobren les paraules i millor que visioneu unes petites escenes d’aquest espectacle…

Coreografia: Sidi Larbi cherkaoui amb la col·laboració al duet Sin de Damien Jalet

Intèrprets: Nemo Levy Oeghoede i Daisy Phillips (Matter) Guro Nagelhus Schia i VebØrn Sundby (Pure); Navala Niku Chaudhari i Oliver Tida (Sin), James O’Hara i Daisy Phillips (Faun)

Vestuari: Fréderick Denis, Alexandra Gilbert, Sasa Kovacevic, Isabelle Lhoas, Hussein Chalayan – Sastressa: Elisabeth Kinn Svensson
Il·luminació: Adam Carrée – Música: Patrizia Bovi, Gabriele Miracle, Mahabub Khan, Sattar Khan, Jacopo da Bologna, Claude Debussy i Nitin Sawhney – So: Jens Drieghe – Vídeo: Paul Van Caudenberg – Vídeo “Valtari”: Christian Larson – Fotografia: Koen Broos – Assistent de coreografia: Nienke Reehorst – Cap tècnic: Patrick Sharp Vanderhaegen – Tècnics: Mathias Batsleer, Jens Drieghe, Kim Rens
Producció: Eastman – Coproducció: Het Toneelhuis (Anvers), Théâtre du Beauvaisis, Theater im Pfalzbau (Ludwigshafen), DeSingel (Anvers)

4D - Teatre Municipal de Girona 3-imp

_____________________________________________________________

– Teatre Municipal de Girona – Preu 35 € –   ( preu pagat 29,75 € – 15% TresC)
_____________________________________________________________________________

Però el millor de la nit va vindre desprès de la representació, ja que varem podar sopar plegats i xerrar una bona estona amb els nostres amics “Voltaires” Xavier Cairò i Cristina…. i com no, la conversa va voltar sobre les nostres aficions comunes ….. el TEATRE !!!

Dansa de Cargols – Duet

Leave a Reply