– ART FUTURA 2013 (***) – Teatre CCCB – 1 i 2/11/2013

Sempre m’havia atret assistir a les exposicions de Art Futura, però no se per quins set ous, mai havíem pogut fer mes que un tast molt ràpid.  Enguany el format ha variat força i les exposicions, tallers i conferencies s’han reduït a fer unes projeccions dels avanços i projectes mes impactants en aquest mon, que cada vegada mes en formem part sense gairebé adonar-se, a traves sobretot dels telèfons intel·ligents e Internet.

The Vein - Magma

The Vein – Magma

Què és ArtFutura ? – Des de Gener de 1990 , ArtFutura , el festival de Cultura i Creativitat Digital explora els projectes i les idees més importants sorgides en el panorama internacional del new media , el disseny d’interacció , els videojocs i l’animació digital .

Al llarg d’aquests anys ArtFutura ha intentat mostrar que a començaments del nou mil · lenni , art i ciència discorren més que mai per camins paral · lels . Ja no és possible entendre l’art deslligat dels nous mitjans , Internet i la tecnologia digital .

Art Futura 2013 1-impPer primer cop Art Futura s’expandeix a altres ciutats del mon, sense deixar la centralitat a Barcelona que és on va néixer i ha crescut fins ara.  Altres ciutats com Bangkok · Buenos Aires · Madrid · Montevideo · Murcia · Palma de Mallorca · Saint Brieuc · Santiago de Chile · Tenerife i Torino, acullen les mateixes filmacions que s’han projectat a Barcelona.

The Vein - Magma

The Vein – Magma

Varem poder encabir 3 sessions en la nostra atapeïda agenda, per poder assistir el dia 1 de novembre a l’inauguració amb un resum de tot el que es veuria …. i al dia següent dos dels programes:

El 3DFutura Show inclou els treballs d’animació per ordinador més destacats de l’any. Des obres espectaculars produïdes pels grans estudis a les petites meravelles creades per artistes independents de tot el món. L’edició 2013 inclou extraordinaris treballs com “The Vein Magma (Dvein),” The Butterfly Effect “(Dan Sumich),” 5m80 “(Nicolas Devaux),” Revers “(Kimberly Honma, Clément Lauricella, Arthur Seguin), Lux Aeterna (Cristóbal Vila), The Turret Anthem (Zachariah Scott) i altres.

Paulo Wang - Splash

Paulo Wang – Splash

FuturaGraphics – Noves estètiques i llenguatges experimentals en una nova entrega de FuturaGraphics, on primen l’originalitat i la creativitat. Stop-motions, time-lapses, videoclips .. tot té cabuda en el nou univers digital. Incloent obres d’Ant Blades, Will Anderson, Chris Lenox Smith, Maciek Janicki, Weweremonkeys, Ninja Tune i Rocco Pezzella.

Damian Nenow - Another Day of Life

Damian Nenow – Another Day of Life

Art Futura 2013 5-impArt Futura 2013 2-imp.

La nostra vida quotidiana cada vegada mes es desenvolupa a parts iguals en un entorn físic i en el flux de dades de la Xarxa. No existeix ja un “ciberespai”, separat del món real: el món en què vivim penetra, nodreix i defineix la xarxa de dades com un reflex de la nostra quotidianitat i les nostres fantasies, el que tenim i el que desitgem.

Art Futura 2013 b 5

Alimentant la Xarxa, ens alimentem a nosaltres mateixos en una relació de dependència mútua. L’ aparició dels Blogs es un clar exemple en el mon de Internet, on la retroalimentació de la xarxa es evident. Estem cada vegada mes intercomunicats i som nosaltres mateixos amb les nostres opinions, fotografies o cròniques, alimentem la xarxa i la fem accesible a qualsevol persona del mon.

Us deixo el link del catàleg de Art Futura 2013, per si voleu fer una ullada ….

L’any vinent estic segur que assistirem a totes les activitats que puguem…. ens ha agradat força.  Us ho recomano.

_____________________________________________________________________________
– Teatre CCCB– GRATUIT – entrada Lliure 
_____________________________________________________________________________

Cargol per Art Futura

Deixa un comentari