– Voltar per la literatura : EL BOLÍGRAF DE TINTA VERDA d’Eloy Moreno

 Havia sentit a parlar d’aquest llibre a les xarxes socials on els comentaris és feien reso de la seva gran qualitat i de la forma en com el seu autor havia aconseguit fer-ho arribar als lectors. He de reconèixer que en un primer moment no vaig donar crèdit i no ha estat fins a la publicació del segon llibre d’aquest autor “Lo que encontré bajo el sofá”i de nou el gran reso mediàtic, que m’he decidit a llegir-ho.
He aprofitat que havia estat publicada la seva versió  en català.

I he de reconèixer que m’ha agradat i molt.

el-boligraf-de-tinta-verda-9788499305417Es una novel·la que tracta de l’angoixa de viure presoners d’un temps i d’un espai. Al protagonista se li escapa la vida de les mans, n’ha perdut el control, i el domina la pressa, la rutina i la inèrcia del dia a dia. Una espiral de la que es molt difícil sortir, però  afortunadament no impossible. Es la història d’un home que va ser capaç de fer realitat el que cada nit imaginava sota els llençols : començar de cap i de nou.

El protagonista d’aquest llibre te una vida com la meva, com la teva, com la nostra, una parella, un fill, un cotxe, un pis i una feina, alguns amics, companys de feina, coneguts, família, …. però què passa quan te’n adones que amb això no en tens prou ? …. Què passa quan te’n adones que el que tens no es el que vols ? … Què passa quan te’n adones que el que vols no es el que tens ? Què passa quan al llevar-te cada dia saps exactament el que passarà ??

Una novel·la que m’ha fet emocionar, riure, pensar, valorar i que m’ha atrapat des de la primera línea, una novel·la que et fa veure que molt sovint no és el que vius sinó com ho vius, no és el que sents sinó la teva percepció de vegades distorsionada per les teves pròpies obsessions. A moments, cal parar, cal agafar distancia, física o mental i analitzar el teu viure i valorar el que realment sents i el que realment t’importa.

eloy-moreno--644x362

Eloy Moreno va néixer a Castelló l’any 1976 i es informàtic i funcionari. Va acabar aquesta novel·la als trenta-cinc anys, la seva desconfiança de presentar la a les grans editorials i que fos refusada, i al mateix temps l’enorme confiança e il·lusió en la seva obra, el van fer optar per agafar un camí diferent, la autoedició del llibre i la venda personal a les llibreries on podia oferir los personalment. El boca-orella de les xarxes socials va aconseguir que la editorial Espasa s’interessés en aquest llibre i ha aconseguit fer d’ell un fenomen literari. Ha estat traduït a diversos idiomes.

Cargols i boligraf

Cargol - boligraf o pluma ?Cargol i pluma

 

Deixa un comentari