– Dansa – Ballet Nacional de Polonia – Bach Dances (***) – Gran Teatre del Liceu – 25/10/2013

Dins del nostre abonament teníem inclòs aquest espectacle de dansa, però si no hagués estat així, de ben segur haguéssim comprat entrades a banda, ja que cada cop mes estem atrets per la dansa, especialment per la contemporània.

Ballet Nacional Polonia - Liceu 25-10-2013 1-impEl Ballet Nacional de Polònia ens ha presentat un programa basat amb musiques de Johann Sebastian Bach (Bach Dances), amb molts alts i baixos, amb quatre coreografies de diferents autors i el resultat global no ha estat el que hauríem desitjat. Encara que els solistes de la companyia son excel·lents, crec que existeix una manca de coordinació en el cos de ball que excedeix del que hauria de ser normal; forces caigudes i sobretot escenes en les que havien ballarins que semblava que estaven assajant.

Ballet_Polonia1THE KISSES, coreografia de Emil Wesolowski (*) – No ens va agradar. Dansa clàssica i sota el meu punt de vista força carrinclona a pesar del vestuari cridaner que si em va agradar. El format a base de pas a dos i d’actuacions molt curtes de solistes, va arribar a cansar-me fins al punt del avorriment.

——————————-

Ballet_Polonia 2CONCERTO BARROCO, coreografia de George Balanchine (**) – Va estar millor que l’anterior però també amb un to poc actual, a pesar de ser una barreja de ballet clàssic i contemporani. Almenys es va poder veure el treball del conjunt de totes les dones participants, no sempre coordinades com s’espera d’un ballet de caire Nacional.

—————————

Ballet Nacional Polonia - Liceu 25-10-2013 4-imp

THE GREEN, coreografia de Ed Wubbe (****) – indubtablement el millor de tota la nit; amb la musica de la Obertura de La Passió segons San Mateu i l’acompanyament del Cor del Liceu en directe, els cossos dels ballarins (tots homes) van executar una coreografia espectacular de dansa contemporània que em van fer vibrar des del primer moment.  L’espai on es movien era un petit rectangle de gespa verda amb força pendent, formant grups entre ells i amb una coordinació perfecte es llançaven al terra o s’aixecaven entre creuant-se, amb moviments ràpids i quasi gimnàstics. Bellíssim !!!

IN LIGT AND SHADOW, coreografia de Kryszob Pastor (***) – tota la companyia en el seu conjunt va executar la preciosa coreografia, amb molt bona voluntat i dinamisme, però amb alguna errada que fa baixar la nostra valoració.

S’agraeix que la dansa aquest cop fos acompanyada per musica i cors en directe, ja que normalment (també al Liceu), les musiques son enllaunades per abaratir costos.  L’Orquestra del Liceu (en petit format), dirigit pel mestre Jakub Chrenowicz va sonar molt be …. el Cor del Liceu, sota la direcció de José Luis Basso, va acompanyar la tercera coreografia amb un resultat extraordinari.

Ballet Nacional Polonia - Liceu 25-10-2013 6-imp

____________________________________________________________________________
– Gran Teatre del Liceu– Preus de 1o1,25 € a 17,50 € –   ( preu pagat 17,50 € – abonament torn E )
_____________________________________________________________________________

Tierfotografie

2 pensaments a “– Dansa – Ballet Nacional de Polonia – Bach Dances (***) – Gran Teatre del Liceu – 25/10/2013

 1. josep

  Va ser una vetllada massa desigual. La primera part descoordinada, la segona soporífera (em vaig dedicar a tancar els ulls i assaborir Bach), la tercera sensacional i la darrera vistosa i dinàmica. No ho entenc que no hi ha bons cossos de ball a casa nostra que han de portar grups de fora amb una qualitat inferior?. I aquests polonesos encara, ja que els americans de l’any passat van ser patètics!.
  Una abraçada

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Absolutament d’acord amb la teva valoració del espectacle. En el que es refereix al portar companyies de dansa estrangeres, discrepem.

   D’acord que es te que donar oportunitats a la gent del país i que a mes a mes ho fan molt be…. però no m’agradaria quedar-me únicament amb la nostra cultura i manera de fer…. m’agrada veure dansa contemporània de fora, sigui d’Espanya o de la resta del mon. A vegades ho fan pitjor (com en aquest cas), però a vegades gaudim moltíssim. Seria una llàstima no poder veure espectacles internacionals.

   Al Mercat de les Flors, sovint es representen veritables meravelles.

   Una abraçada

   Respon

Deixa un comentari