– Concert – COR VIVALDI & I VIVALDINI (****) – Centre SGAE Sala Mompou – 24/10/2013

El proper 9 de Novembre, serà una gran ocasió per tornar a escoltar  el magnífic COR VIVALDI i també per descobrir el nou cor de cambra de  recent creació… I VIVALDINI, format per 20 noies que son sota el meu punt de vista, la “creme de la creme” del mateix Cor Vivaldi (les que porten mes any d’experiència) i algunes reincorporacions de ex cantaires del mateix cor, que ja no pertanyen a ell  per sobrepassar l’edat màxima permesa. Aquest concert es celebrarà al Auditori AXA al costat mateix de l’illa Diagonal.

Cor Vivaldi - i Vilvaldini 24-10-2013 1-impCor Vivaldi - i Vilvaldini 24-10-2013 3-imp

Davant la impossibilitat de poder assistir per temes d’agenda, el mateix Cor Vivaldi molt amablement ens van convidar a un concert previ /amb un programa molt semblant al del proper dia 9), el passat dijous 24 d’octubre al centre SGAE del passeig de Colon.

La qualitat del Cor Vivaldi, petits cantors de Catalunya, està fora de dubte, ja que com sabeu han estat condecorats amb la Creu de Sant Jordi 2013, per la Generalitat de Catalunya, en el seu 25e aniversari.  Em som seguidors des de fa relativament poc temps, però a cada concert que assistim ens consolida la nostra admiració per la feina ben feta, tenint en compte la seva edat. Realment son admirables.

This slideshow requires JavaScript.

El dijous va ser el nostre primer contacte amb els “I Vivaldini” i ja us puc dir que el seu director Òscar Boada ha aconseguit un altre miracle, amb la creació d’aquets nova formació constituïda per 11 sopranos, 8 altos… mes la mestre de cant i directora adjunta Pilar Paredes.

Estic segur que el proper concert del dia 9 a Barcelona, estarà molt mes rodat i les petites errades del concert al que varem poder assistir,es solucionaran.  Crec que va ser un concert presentat en petit comitè (per la capacitat molt reduïda de la Sala), que considero com una mena d’assaig amb públic. Així i tot, valoreu vosaltres mateixos el grau de perfecció que obtenen ….. vaig gravar alguns parts del concert per tal de deixar-les de testimoni al Blog; teniu que tindre en compte que la gravació no es de qualitat ja que esta realitzada amb el meu mòbil… així i tot, m’agradaria que escoltéssiu algun dels fragments per tal de que us animeu a assistir-hi el proper concert.

La sorpresa de la nit va ser ja al acabar el concert, on els dos cors van interpretar algunes propines incorporen petites coreografies molt treballades que ens van deixar bocabadats;  de ben segur a partir d’ara les interpretaran amb assiduïtat.

Aquest va ser el programa… tot ell a cap.pella…. i on Òscar Boada va afegir un comentari amb to irònic, que feia referència a la situació del mon de la cultura…. CAP PELA.

Cor Vivaldi - i Vilvaldini 24-10-2013 d-imp

1ª part
Ave maris Stella – Eva Ugalde / Judas mercator pessimus – Ave Maria – Tomás Luis de Victoria /Notezia jai on bat  – Julio Dominguez / Gizon on bat  – Javier Busto / Tears, idle tears – Sweet and low – The splendour falls – Gustav Holts
2ona part
Xulufraia  – Xabier Sarasola /  Cançó de finestra –  Josep Vila Casañas / My true love hath my heart  – John Rutter / Victimae paschali – Frits Uyttenboogard / Les Angelus  – Claude Debussy ( Arr. Klytus Gottwald) / Laudi alla vergine Maria – Giuseppe Verdi / Balada del bès – Narcís Bonet / Ave Maria – Franz Biebl

Cor Vivaldi - i Vilvaldini 24-10-2013 e-imp

El proper cap de setmana del 1 al 3 de novembre participaran els dos cors al concurs del 49 certament de cant a Tolosa.  Estic convençut de que faran un paper excel.lent.

_______________________________________________________________

Cargol Vivaldi

Leave a Reply