– Crònica del nostre ROAD TRIP per L’OEST DELS ESTATS UNITS (*****) – capítol 10 – SAN FRANCISCO (5e i ultim dia)

DIUMENGE 18 D’AGOST 2013

Avui diumenge ens hem de llevar al punt de les sis perquè tenim programada la visita a l’illa d’Alcatraz. Ens arribem amb el tramvia fins al Pier 41 …. Molta gent… carretades de gent que omplen/omplim de gom a gom cada vaixell.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Fem la cua corresponent i ens fan la foto amb una foto de fons en una paret blanca, foto que evidentment no comprarem. Nosaltres sortim en els de les 9,30h i ja portàvem les entrades comprades des de Barcelona. El trajecte de navegació és curt, d’ uns 20 minuts i avui la visibilitat del Golden Gate és nul·la, queda totalment amagat darrere la boira.

En baixar del vaixell ja ens sentim, encara mes, tractats com a ramat, un home uniformat amb un micro ens fa una llarga perorata abans de deixant-se marxar. Error nostre que ens hem quedat respectant la xerrada sense entendre un borrall perquè desprès sortim tots alhora pel carrer que condueix a la part de les presons a la banda alta de l’illa. Abans d’accedir a l’interior de la presó ens faciliten un audioguía. És bastant impressionant pensar en les condicions de vida dels presoners sobretot per la humitat i el fred tan enorme que fa dins l’edifici i tenint en compte que és el mes d’agost.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Les celles són petites i claustrofòbiques, la visita que encara que guiada és una mica caòtica, ens porta a la zona de jocs, al menjador, a la biblioteca, a les parts destinades als oficials, a les celles de càstig on els presoners estaven totalment incomunicats i a les fosques, …. Hi ha algunes celles que ens intenten mostrar les aficions permeses d’algun presoner com el que feia mitja o el que llegia. No tots els presoners tenien autoritzada la lectura i per tant no tots podien accedir a la biblioteca. També en un dels llits simulen el ninot que van fer servir tres presoners per tal d’organitzar una fugida l’any 1962 i que podem reviure a la pel·lícula del Clint Eastwood, “Fuga d’Alcatraz”.

Aquesta presó es va clausurar l’any 1963 i l’illa va estar ocupada l’any 1970 per indis natius que reclamaven la propietat de l’illa. Avui és un espai natural protegit per la gran quantitat d’aus marines que l’han convertit en la seva llar.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Estem ben bé un parell d’hores i després fem la preceptiva cua per agafar el vaixell de tornada de les 12,25h. Anem caminant pel moll ple d’activitat i de grups de creueristes amb les seves maletes, i ens arribem de nou al Embarcadero Center, avui sense el mercat exterior, i anem a menjar ostres un altre cop al Hog Island Oyster Company.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Després ens decidim a tornar al Golden Gate Park per visitar el Jardí japonès que se’ns havia quedat pendent. Al arribar observem que el parc esta tallat al trànsit i per tot arreu famílies amb nens i pilotes, bicis, patins,…. cada diumenge o festiu aquest espai queda reservat pel lleure i els cotxes es queden fora del recinte….. Bravo

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

!!! després de la visita al jardí japonès, molt i molt petit però molt i molt ple de gent, caminem una bona estona pel parc i ens arribem a l’Hivernacle de les flors que ja està tancat però podem admirar els jardins amb una gran varietat de Dalies de totes les mides i colors.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Comença a fer fresca i ens abriguem decidint tornar al centre a fer un tomb pel Financial District que tot i ser diumenge, i per tant estar mancat d’activitat no deixa de tenir la seva espectacularitat. Observem que no hi ha restaurants, el que si hi ha encara que avui tancats són una gran quantitat de cafeteries i “soperies” que ens confirma el que ja ens va dir el nostre fill que els executius no dinen, van pel carrer amb el mòbil a l’orella i un got de caldo o de cafè a la mà, i que caminen ràpid ràpid.

Esgotats de voltar, ja que avui estem en marxa des de les sis del matí, decidim tornar a l’hotel i sopar a l’habitació i com demà deixem l’hotel aprofito per reorganitzar un cop mes, les maletes.  Adeu San Francisco, adeu oceà Pacific…. a reveure.

Continua la nostra ruta….. ara cap els Parcs Nacionals.

_______________________________________________________________________________________
Cliqueu aquí per anar al capítol anterior  –  Cliqueu aquí per anar al capítol següent
 Cliqueu aquí per anar al 1er capitol
_______________________________________________________________________________________

Cargol viatger 2

2 pensaments a “– Crònica del nostre ROAD TRIP per L’OEST DELS ESTATS UNITS (*****) – capítol 10 – SAN FRANCISCO (5e i ultim dia)

Deixa un comentari