– Concert OBC (2/12) – L’OBC i el geni de SCHUBERT (***) – L’Auditori – 20/10/2013

Un altre mati de diumenge ens dirigim a L’Auditori, aquesta vegada amb ganes de  pasar-ho be, ja que ens ha arribat l’onda de que es tracta d’un concert de força qualitat.

Concert 20-10-2013 - OBC 1-imp

El que ens sorprèn d’entrada es la distribució de l’orquestra amb els contrabaixos al centre del espai, cosa molt poc habitual.  El segon es que l’orquestra està molt reduïda…. i molts del músics que coneixem els han donat vacances.

Concert 20-10-2013 - OBC 3-imp

Comença amb una peça ben curteta, tan sols de 8 minuts, molt coneguda i que ens agrada força….

1 – Ludwig Van BEETHOVEN (Bonn 1.770 – Viena 1.827) – EGMONT (***) , op 84 Obertura

El director, Emmanuel Krivine, ha treballat be l’orquestra en els assaigs i això es nota. De debò que sembla que ha millorat molt sota la seva batuta.

Emmanuel Krivine, music amb força  experiència, va néixer a l’any 1947 a Grenoble, encara que els seus pares eren de Polònia i  Rússia respectivament; ha estat nomenat “principal director convidat de l’OBC” fins la temporada 2015/2016. Durant tot el concert va estar molt encertat… i al final de la jornada va ser “aplaudit” pels membres de l’orquestra.

2 – Richard STRAUSS (Munic 1864 – Garmisch Partenkirchen 1949) – BURLESQUE (**) en Re menor per a piano i orquestra.

L’espera’t pianista Bertrand Chamayou va interpretar correctament la peça, però en cap moment em va fer vibrar.  Suposo que l’obra no es de les millors de Strauss o potser jo no tenia el matí. El solista va néixer a Toulouse l’any 1981 (tan sols 32 anys) i per el que sembla esta considerat un del pianistes estrella d’Europa.  Al descans llargues cues per aconseguir la seva firma.

Concert 20-10-2013 - OBC 6-imp

Però el concert que de debò va ser l’estrella, vindria a la segona part….

3 – Franz SCHUBERT (Viena 1.797-1.828) – SIMFONIA en Do major, D 944 “LA GRAN” (***)

Coincidint amb el temps amb les interpretacions de la integral de quartets de Schubert per part del Quartet Casals.  En aquest concert hem escoltat de nou aquesta meravella de simfonia que gairebé dura un hora i que te moments inesborrables de la memòria.  L’orquestra especialment amb aquesta peça va estar perfecte.  Curiosament aquest concert de Schubert, ell no el va poder estrenar i va ser descobert uns anys mes tard per Robert Schumann i estrenada l’any 1.839 sota la direcció de Felix Mendelssohn.

Concert 20-10-2013 - OBC 8-imp

En conjunt el Concert d’aquesta jornada em va agradar, sobretot per la direcció de Emmanuel Krivine.  Esperem que continuï així o millor en les seves properes direccions de l’OBC.

_____________________________________________________________________________
– L’Auditori– Preus de 51 € a 10 € –   ( preu pagat 24 € – abonament )
_____________________________________________________________________________

Cargol soprano

2 pensaments a “– Concert OBC (2/12) – L’OBC i el geni de SCHUBERT (***) – L’Auditori – 20/10/2013

  1. josep

    Per a nosaltres era l’estrena d’aquesta temporada i realment en vam sortir molt satisfets. Aquest diumenge tenim el segon i espero que segueixi la mateixa línia ascendent.
    Una abraçada i fins el vespre

    Respon

Deixa un comentari