– Teatre – inauguració de LA VILELLA Teatre – 19/10/2013

El passat 23 de febrer ja us varem parlar de la Companyia teatral “La Sargantana” en una crònica que podeu rellegir aquí.   Llavors va ser en ocasió de l’edició d’un llibre que recollia textos d’algunes de les seves obres.

En aquella ocasió se’ns va informar que deixaven el petit local que tenien al costat del Molino per recercar un local amb mes possibilitats. mesos desprès varem tenir l’ocasió de visitar aquest local en plena transformació quant encara s’estaven efectuant obres d’adequació; ja llavors la companyia ens van explicar el seu nou projecte, al celebrar el 10 aniversari de la companyia… que ens va semblar molt engrescador.

La Vilella TeatreAquest dissabte passat va arribar el gran dia i es va fer la inauguració oficial del nou espai, anomenat “LA VILELLA Teatre”. Com a teatraires de pro,  ens feia molta il·lusió participar en la inauguració d’un nou espai a Barcelona dedicat al teatre i les arts escèniques  (malauradament l’Imma es va posar malalta i no va poder assistir).

Es defineixen com….

“La Vilella, un espai de trobada, de reflexió, un espai per créixer a través de la cultura i les arts escèniques” “a través de la unió entre tots els punts de vista, volem treballar perquè la cultura trobi la millor manera de servir a la societat d’avui en dia” .

 “La Vilella” no és només un teatre, sinó que és un espai on s’uneixen formació, investigació, creació i exhibició “

Els que varem tenir la sort d’assistir-hi varem ser convocats a la bodega/bar CAL MARINO, molt propera al local (carrer Margarit de Poble Sec) on ens varem trobar tot prenent un refresc. Allà se’ns va entregar un planell per tal d’arribar a “La Vilella”.

La Vilella

Fotografia del facebook de LA VILELLA, Teatre

A la mateixa entrada de “La Vilella, teatre” se’ns oferia un petit espectacle de titelles, quasi be a les fosques tan sols il·luminat per una làmpada blanca.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A mida que t’endinsaves al interior del local anaves descobrint els diferents espais, tots ells il·luminats amb la mateixa llum que difuminava els contorns de cada una d’elles. En la primera sala, una instal·lació amb diversos objectes i un vídeo….. a la següent una lectura dramatitzada personalitzada a cada espectador que volia viure l’experiència…

LA VILELLA Teatre, inauguración 7-imp

Com veieu jo vaig participar en l’audicio personalitzada una de les lectures.

A la següent un espectacle de dansa, on cada un dels espectadors que volien deien una paraula en veu alta…. i la ballarina intentava interpretar la paraula amb una dansa improvisada…. i així successivament fins arribar a la sala principal on normalment es representaran els espectacles principals.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Ja asseguts se’ns va donar l’oportunitat de conèixer fragments de les properes obres, així com la presentació dels components actuals del projecte La Vilella. Entre mig el parlament del director de La Vilella, Jordi Pérez acompanyat com sempre per la seva parella Marilou Roqueplan.

En Jordi ens va explicar el projectes en curs que comencen ja aquesta setmana, be amb produccions pròpies de la companyia resident “La Sargantana”o be amb produccions molt ben seleccionades d’arreu del estat e inclús alguna internacional.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Un “pica pica” amb cava va acompanyar les xerrades dels espectadors entre nosaltres mateixos i també  amb els responsables de la Sala, durant una llarga estona….

El funcionament de la Sala es diferent a una Sala de Teatre convencional, molt mes participativa ja que TOTES les persones interessades en La Vilella… siguin  actors, ballarins, creadors, estudiants, professors i també PÚBLIC,  han de ser socis col·laboradors de “La Vilella” i pagar una quota anual mínima de 10 euros (excepte els menors d’edat).

Fotografia del facebook de LA VILELLA, Teatre (la calva tampoc es meva)

Fotografia del facebook de LA VILELLA, Teatre (la calva tampoc es meva)

Aquesta es una proposta per aconseguir que tothom s’involucri una mica en algunes de les seves activitats, com trobades relacionades amb aquestes activitats, rebre la informació a traves de un “Newletter”, participar en el funcionament de la Vilella aportant valoracions i suggeriments o unir-se a grups de treball i seccions.

També existeix la figura de Socis Protectors o Mecenes a partir de 50 euros de quota anual amb la avantatge de que aquets tindran accés gratuït als espectacles de producció pròpia e invitacions o descomptes per produccions alienes.  L’Imma i jo ens hem apuntat com a “socis protectors” ja que volem donar recolzament a un projecte en el que a priori, confiem força.

“La Vilella, teatre” està situat al Passeig de la Exposició, 95 i 97 (molt a prop del Teatre Grec, el Lliure de Montjuïc i el Mercat de les Flors).

La Vilella edifici

La programació prevista d’aquest trimestre es la següent:

cartell stan&owsky-Del 26 d’octubre al 24 de novembre: “Stan&Owsky” de cia. Sargantana.

-El 27 d’octubre a les 18:00: “Palabras de Música – Música de palabras” de la cia. La Mar de Marionetas, que és un espectacle infantil de contes. Entrada lliure. En Col·laboració amb la BiblioMusiCineteca

-El 9 de novembre a les 18:00: Performance de Butoh: GYOHEI ZAITSU ( Ballarí japonès) Festival Barcelona en Butoh 2013

-L’11 de novembre a les 19:00 : JAM de contact

-El 16 de novembre a les 18:00: Performance de Butoh: CALÉ MIRANDA ( Ballarí brasiler ) Festival Barcelona en Butoh 2013

-Del 28 de novembre a l’1 de desembre : “También fui novia de Johnny Depp”. Espectacle de dansa contemporània d’Ester Forment.

-El 2 de desembre a les 20:30: Fractals: experiment que uneix artistes de diverses disciplines al voltant d’un mateix tema per tal de treaballar en una creació d’una sola nit.

-Del 5 a 15 de desembre. “Com una nina” de la cia. AmagatTeatre.

Mes informació a la seva Web…..  http://lavilella.com/

________________________________________________________________

Cargol 2

4 pensaments a “– Teatre – inauguració de LA VILELLA Teatre – 19/10/2013

  1. Miquel Gascon

   He traslladat la pregunta al Teatre i la resposta ha estat aquesta:

   No te res a veure amb les poblacions del Priorat.

   L’edifici que hem adequat per Teatre, era CAN VILELLA (de fet dalt de la façana encara figura al nom); era una fàbrica de SIFONS fundada a l’any 1.905.

   Quant va deixar de funcionar va tenir diferents ocupacions, l’ultima una botiga de flors seques. L’edifici també va estar ocupat i va haver de ser acordonat perquè quan van desallotjar els ocupes, aquests varen dir que l’havien omplert d’explosius.

   Respon

Deixa un comentari