– Cinema – TURBO (***) – Bosque cinemes – 18/10/2013

El divendres passat, 18 d’octubre van estrenar a casa nostre una pel·lícula on els protagonistes son CARGOLS. Evidentment, com ja us podeu imaginar varem assistir a l’estrena. La pel·lícula TURBO tracta d’un cargol amant de la velocitat i les curses d’automòbils.

Turbo

Una història d’extrem irrealisme, plena de fantasia i per un mercat molt clar… l’infantil, però que vol transmetre un missatge de fons….” Només una cosa torna un somni impossible, la por a fracassar”.

La vida al jardí és igual sempre. Cada dia que passa és un altre dia sense sentit, una existència buida sense metes, sense aspiracions, sense temors ni anhels, una vida potser reconfortant per a la majoria de cargols, on l’únic que podria passar són dues coses: que et mengi un corb o que t’aixafi un maliciós nen amb el seu tricicle. Així és la vida per Turbo , un món desesperadament lent i avorrit en el que qualsevol somni és criticat, ridicularitzat  i menyspreat.

¿ Per què desitjar alguna cosa a la vida si tot el que necessites ja ho tens? Però, com saps que no et falta res si no busques alguna cosa més? reflexionant sobre aquestes preguntes David Soren ha escrit el guió i ha dirigir aquesta simpàtica pel.licula.

Però tornant a la història, Turbo, el seu nom és Theo , surt una nit desmoralitzat per la seva avorrida vida i decideix fer un tomb fora del jardí on viu, quan de sobte es veu embolicat en un accident: un cotxe de carreres succiona al caragol i dins  del motor, el seu ADN es fusiona amb una mena d’òxid nitrós que dóna com a resultat que Theo de sobte te poders i alguna de les característiques d’un automòbil, des de la velocitat fins als seus ulls que funcionen com fars.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

TURBO i MiquelEls seus personatges són coherents , les seves motivacions justes i raonables , i la utilització dels clixés del cinema esportiu no fan més que donar-li un marc d’emoció. El director David Soren es val de les possibilitats actuals de l’animació i construeix una sèrie d’imatges creatives més enllà de l’absurd de veure un cargol corrent per Indianapolis. Una pel·lícula humil , però amb molta creativitat.

En l’aspecte tècnic , Turbo és exemplar en el seu gènere . El llargmetratge té una molt cuidada fotografia plena d’elements brillants i cridaners , audaços primers plans , preses aèries i textures plenes de vida.

Recomanable únicament per NENS i NENES…. i sobretot per CARGOLAIRES.

Pel · lícula: Turbo. Direcció: David Soren. País: USA. Any: 2013. Durada: 96 min.   Guió: Darren Lemke, Robert D. Siegel i David Soren. Producció: Lisa Stewart. Música: Henry Jackman.  Estrena a USA: 17 juliol 2013. Estrena a Catalunya: 18 oct 2013.

_____________________________________________________________

– Bosque cinemes– Preu 9 € –   ( preu pagat 9 € )
_____________________________________________________________________________

turbo 3

Deixa un comentari