– Crònica del nostre ROAD TRIP per L’OEST DELS ESTATS UNITS (*****) – capítol 6 – arribada a SAN FRANCISCO

DIMECRES 14 D’AGOST 2013

Escenic Drive San FranciscoEns llevem d’hora i arribem a San Francisco al cap de dues hores;  decidim fer l’anomenada “49-Mile Scenic Drive“,  ruta amb cotxe, per dins de la ciutat de San Francisco, que fa un recorregut turístic per tota la ciutat i pots fer-te una idea força clara del mes important de la ciutat;  ens ocuparà tot el mati i part de la tarda…. unes 6 hores quasi sense baixar del cotxe, si no es per fer alguna foto. El circuit esta senyalitzat amb una gavina i al logotip de la “49-Mile Scenic Drive”.

La ruta, va ser dissenyada a l’any 1938, per tal de mostrar als turistes les principals atraccions i paisatges de la ciutat, en ocasió de la “Exposició Internacional de Golden Gate” celebrada l’any 1939. La ruta s’ha modificat diverses vegades des de llavors. Avui en dia la ruta constitueix un circuit circular en sentit antihorari, i la seva longitud és de prop de 46 milles (74 km). A causa de la enorme llargada, el seu recorregut laberíntic, la manca de senyalització acurada (falta de manteniment de les senyals indicatives) i la dificultat de conduir per una ciutat bulliciosa, ara mateix es poc popular entre els turistes i ciudatans per igual.  Una llàstima, perquè paga molt la pena fer-la. Nosaltres recomanem que quant viatgeu a San Francisco,  comenceu fent aquesta ruta.  

This slideshow requires JavaScript.

La valentia i la destresa de l’Imma, per orientar-se en una ciutat totalment desconeguda, va aconseguir que poguéssim fer tota la ruta sencera i amb molt poques incidències d’orientació; la feina mes difícil estava en mans d’ella com a copilot, ja que m’anava dirigint amb un planell a la ma.

Monterey - San Francisco

Mentrestant, jo conduïa com podia pels carrers laberíntics de la majoria de barris,  esquivant els tramvies, pujant i baixant a les muntanyes / miradors de la ciutat, circulant per carrers que ens produïen vertigen i per on semblava impossible que es pugues circular, ficar-nos quasi sense adonar-nos al Centre Financer amb una circulació endimoniada…. i finalment complir un dels meus somnis, travessar amb vehicle ambdues direccions el Golden Gate Bridge, que tantes vegades havíem vist a les pel·lícules i fotografies.

This slideshow requires JavaScript.

Els 78 kilòmetres per dins de la ciutat, quasi sense parar ni a menjar…. el circuit el varem finalitzar a corre cuita, a les 4 de la tarda, hora en la que ens havíem compromès de tornar el cotxe, ja que durant els 5 dies següents de la nostra estada a San Francisco, no el faríem servir.

San Francisco 1er dia 46-imp

El “dinar” del nostre primer dia a San Francisco, va consistir en compartir un FUET que portàvem de Barcelona, sencer i menjat a mossegades, tot passejant a peu pel Golden Gate Bridge.   Un dels dinars “millors” de tot el viatge i que recordarem com un moment molt “especial” de la nostra ruta.

L’hotel Fusion, esta en un lloc molt cèntric, al carrer Ellis; és bastant gran i ens donen l’habitació 511 que és molt acollidora. desprès de deixar les maletes i el cotxe, anem a comprar els passes de bus/tramvia que ens serviran per tots els transports a la ciutat.

San Francisco 1er dia 7-imp

Prenem un cafetó en un Starbucks i anem a descansar una estoneta a l’hotel abans de tornar a sortir i agafar el primer tramvia-funicular que és un dels símbols de la ciutat. Just al costat de l’hotel és el final i començament de dues de les línees i veiem com els hi donen la volta manualment. És ben curiós.

Ens arribem fins al port i fa força fred. Decidim sopar d’hora i entrem al restaurant Fisherman Grotte on demanem cranc i calamars a la romana.

This slideshow requires JavaScript.

És un local molt gran i mig a les fosques on sopem mitjanament bé. De tornada amb el tramvia patim molt, però molt de fred……. es agost ???

_______________________________________________________________________________________
Cliqueu aquí per anar al capítol anterior  –  Cliqueu aquí per anar al capítol següent  – Cliqueu aquí per anar al 1er capitol
_______________________________________________________________________________________

Cargol segell

6 pensaments a “– Crònica del nostre ROAD TRIP per L’OEST DELS ESTATS UNITS (*****) – capítol 6 – arribada a SAN FRANCISCO

 1. josep

  Com a ciutat, i pel que tinc vist, m’agrada molt més San Francisco que Los Angeles. Aquests tramvies de fa…. no se quants anys, aquesta manera de canviar de via al final… te un encant únic. Per cert, ja veig que no us van confiscar el fuet a la duana.
  Una abraçada

  Respon
  1. Miquel Gascon

   A nosaltres ens va agradar Los Angeles, potser per la mala fama que te per culpa del turisme “uuuuuy… ja està”. San Francisco és potser la ciutat mes Europea i te mes atractius turístics… però com les ciutats europees de debò… res de res.

   Suposo que saps que en realitat no son tramvies. Son funiculars arrossegats per un cable central sota la via, en continuo moviment; s’enganxen al cable a voluntat del conductor que utilitza una maquinaria força aparatosa i antiga.

   A vegades un fuet en el moment oportú, és el millor dinar del món. ….. i un restaurant amb vistes com el Golen Gate …. impagable!!! Gracies per la teva fidelitat.

   Una abraçada

   Respon
 2. Diari de la Bona Vida

  Quina crònica més bona de San Francisco! Ens ha encantat reviure aquesta ciutat a través de la vostra experiència allá. Per nosaltres és una de les ciutats més maques dels Estats Units, potser com bé dieu, per tenir un aire europeu.
  I que valents de fer la 49 Mile Scenic Drive!! Però ja veiem que vau gaudir moltíssim.
  Esperem les propères cróniques de la ciutat, per recordar més racons d’allá.
  Una abraçada des d’ Indonèsia.
  Manel i Cristina

  Respon
  1. Imma Barba

   Realment la ciutat no està gaire preparada perquè puguis fer aquesta ruta en cotxe, en molts moments és com un puzle del que has perdut alguna peça …. després estàvem cansats però contents d’haver-ho fet, perquè a peu o en transport public és impensable!!!!!!!! San Francisco ens va agradar moltíssim, però és que a nosaltres, que és el que no ens agrada????
   Una abraçada i que continueu gaudint del vostre viatge.

   Respon
  1. Imma Barba

   Nosaltres vam ser els primers sorpresos quan ens vam assabentar que els tramvies de San Francisco són funiculars i quan vam presenciar la primera operació de canvi de sentit amb tracció humana!!!!
   un petonet a las dos ….

   Respon

Leave a Reply