– Gastronomia – Restaurant LA DAMA (*** 1/2) – 29/09/2013

Com ja sabeu els que acostumeu a llegir aquest Blog, aprofitem qualsevol data en la que hem de celebrar quelcom, i ens “regalem” mútuament per tastar la bona cuina que tenim al nostre abast. Aquesta vegada l’Imma ha triat un dels clàssics de tota la vida i ha prescindit d’estrelles Michelin, decantan-se per la cuina de sempre i de qualitat.

Restaurant LA DAMA 2-imp

Ahir va ser el dia dels “MIQUEL’s”…. i l’Imma va reservar taula per celebrar-ho, al restaurant “LA DAMA” i em va portar sense que jo sabés a quin restaurant anàvem.  Va ser una sorpresa per mi, perquè mai havia estat i en tenia ganes de conèixer.   L’Imma, la punyetera, si que el coneixia de fa molts i molts anys, en un dinar d’empresa i a vegades intentava fer-me enrabiar quant passàvem per davant, tot dient…. tu no has estat mai aqui…. oi ???? … es menja super be !!!

This slideshow requires JavaScript.

L’edifici modernista a la cantonada de la mateixa Diagonal amb Enric Granados, per si sol ja paga la pena, almenys aturar-se davant d’ell i observar-lo una bona estona.  Curiosament no es tracta d’un edifici massa conegut ni tan sols pels barcelonins. L’edifici és de l’any 1.918 i el seu ‘arquitecte, en Sayrach.  Quant traspasses la porteria per entrar al restaurant, et quedes bocabadat per la decoració interior que és absolutament fantàstica i meravellosa.   Quants edificis de Barcelona,  m’agradaria conèixer el seu interior!!!

L’interior del restaurant és molt clàssic, però alhora increïblement maco, amb vistes a la mateixa Diagonal des de ben poca alçada,  Suposem que antigament era el domicili principal de l’edifici i que posteriorment es va reutilitzar per fer el restaurant, repartit en les diferents habitacions.

Restaurant LA DAMA 11-impRestaurant LA DAMA 5-imp

Varem estar dubtant en escollir un dels dos menus degustació, però al final decidim demanar el que mes ens atrau de la carta i muntar el nostre propi menu degustació, compartint en mitges racions tots els plats que ens agraden mes.

Ens serveixen com aperitiu quatre platets que no havíem demanat, però que estaven mmmmm    Unes petites croquetes casolanes, una selecció de patates chips de diferents colors, pernil de gla i una tapeta de musclos amb Salmó fumat i síndria amb salsa de cítrics.

This slideshow requires JavaScript.

De primer plat demanem un carpaccio d’Ous de Reig, amb una presentació de foto, amb una marieta feta d’albergínia coberta amb tomàquet.  Un plat senzill però molt gustos.

Restaurant LA DAMA 9-imp

De segon plat demanem “Garotes de mar, gratinades al cava“.   Amb aquest plat em vaig portar una decepció, perquè jo m’esperava garotes fresques, obertes al moment, per tal de degustar-les amb tot el seu sabor.  El que varen servir, va ser unes closques molt grans de garota a mode de plat i dins una salsa feta a base de garota molt elaborada…. mol gustosa, però salsa a la fi.  El nom que consta a la carta, és enganyós i deurien avisar de què no és època de garotes fresques.

Restaurant LA DAMA 10-imp

Ens prometem l’any vinent assistir a la garoinada de Palafrugell que es celebra de mitjans de gener a mitjans de març, quant és la seva millor època, i menjar garotes com il faut.

Garoinada de debó

Garoinada de debó

De tercer, una selecció de bolets amb botifarra,…. selecció mes aviat poc encertada amb masses fredolics i xampinyons (únicament un parell de rovellons).

Restaurant LA DAMA 12-imp

De quart, tonyina vermella quasi crua, amb foie fresc…. plat exquisit.

Restaurant LA DAMA 13-imp

Sorbet de cítrics, per deixar pas a l’ultim plat….

Restaurant LA DAMA 14-imp

de Cinquè i ultim… STEAK TÀRTAR, preparat davant nostre amb patates panaderes….. la carn de primeríssima qualitat i encara millor les patates….. boníssimes……

Restaurant LA DAMA 15-imp

No vaig poder esperar a fer la foto !!!

Sorbet de Fruits vermells l’un i l’altre sorbet de préssec al amaretto.

Restaurant LA DAMA 16-impRestaurant LA DAMA 17-imp

Cafes i dolços

Restaurant LA DAMA 18-impLa nostra valoració es positiva, encara que trobem errades força bàsiques en un restaurant d’aquesta categoria i aquests preus….. avui en dia prohibitius.  Racions abundants i bona cuina ben presentada.

Recolzarem des d’aqui els restaurants clàssics de tota la vida, perquè es mereixen continuar la seva tasca de molts i molts anys…. i mes si ofereixen cuina de casa nostre ben elaborada. De totes maneres, creiem que deurien oferir uns menus mes econòmics per poder subsistir en aquesta època de crisi, i potser així tindrien les diferents sales del restaurant força mes plenes.

La nostra valoració és de 3 i mig sobre 5.

________________________________________________________________

Pastis de Cargol

Leave a Reply