BATHROOM SYMPHONY – Cia. Vero Cendoya (** 1/2) – 29/09/2013
Bathroom Symphony és un espectacle de dansa amb música en directe que versa sobre la intimitat; és un homenatge al lloc que l’ésser humà escull per a accions tan dispars com tallar-se les ungles o treure’s la vida. És un viatge al nostre jo més primitiu en què, a través del moviment, quedi al descobert allò més íntim i tot allò inconfessable per vergonyós, incòmode o incorrecte.
La música en directe a càrrec de la violinista Adele Madau s’inspira en situacions i sons que es creen en una cambra de bany.
Un començament molt impactant… una mena de massa humana que es belluga a poc a poc per l’escenari….. i quant menys t’ho esperes es va desfent i apareixen 4 dones, tres ballarines i la quarta que és la protagonista de la banda sonora en directe, utilitzant un violí i tota mena d’estris, com per exemple una pinta, un recipient ple d’aigua, un assecador de cabell, un raspall….
Ens ha semblat una dansa mes propera a la gimnàstica que a la dansa pròpiament dita. Tècnicament molt treballada, però amb una coreografia que no ens ha acabat de fer el pes, sobretot a mida que l’espectacle anava avançant.
La nostra qualificació és de 2 i mig sobre 5.
Direcció Vero Cendoya
Creació i interpretació Ona Fusté, Ariadna Montfort, Vero Cendoya – Música en directe Adele Madau (violí elèctric i objectes sonoritzats) – Creació música Alessandro Olla, Adele Madau – Assistència de moviment Valentí Rocamora Text Cristina Martín – Princesa Inca – Coproducció Associació TiConZero de Cerdenya, Itàlia Amb el suport OSIC
_______________________________________________________________
– Mercat de les Flors – Sala Pina Bausch – Preu 12 € – (preu pagat 6 € – promoció 50%)
_______________________________________________________________
BLACK OUT – Cia. Alta Realitat / Jordi Cortes (***) – 29/09/2013
Black Out és un espectacle on quatre intèrprets combinen la paraula, la dansa, el teatre físic i la imatge per comunicar-se amb la seva ombra. Estructurat a base de monòlegs independents i complementaris entre ells, Black Out estableix un diàleg amb el costat més obscur de les persones, el que en alemany es diu Doppelgänger o doble fantasmagòric d’algú que és viu, basant-se en el text de Miguel Orbaneja Gil de Biedma.
Amb la voluntat de treballar la dualitat entre la llum i la foscor, la recerca de l’equilibri a la vida, l’espectacle es mou entre la comèdia i el drama, passant de l’un a l’altre de forma sobtada.
Ens estem fent grans i es que no recordàvem pas (pel nom), que aquest espectacle l’havíem vist a principis d’aquest any 2013 a l’Espai La Seca. La nostra crònica la podeu llegir aquí.
L’imma tan sols començar ho va recordar de cop. L’espectacle ens continua agradant, però ens va impactar molt mes el primer cop, creiem que l’afavoria l’escenari molt mes petit i proper de l’espai La Seca….. i això que aquesta vegada estàvem a la fila 1.
Conservem la nostra valoració de 3 estels sobre 5.
Direcció Jordi Cortés
Intèrprets Mercedes Recacha, Maxime Iannarelli, Raül Perales, María José Moya (diversitat funcional)
Confecció textos Miguel Orbaneja Gil de Biedma
Música i espai sonor Jesus Díaz & Gabriel Fletcher
Producció & management Raül Perales / ALTA REALITAT
_______________________________________________________________