– Dansa – QUE DANSI QUI VULGUIS !!! (1 de 3) – Mercat de les Flors – 26 a 29/06/2013

El Mercat de les Flors ha inaugurat aquesta temporada amb una proposta en la que els espectadors hem escollit el que volíem veure, sota el títol Que dansi qui vulguis !!! .

Partint d’una selecció de companyies catalanes, feta pel grup de programadors i productors internacionals, de cara a la International Performing Arts Meeting; al mes de juliol passat, ens va donar veu i vot al public que assisteix amb normalitat al Mercat i a partir d’aquests vots, prop de 17.000, amb l’ajut dels comissaris per tal de ponderar les votacions, s’han escollit 7 espectacles, que aquests dies s’han pogut veure en els escenaris del Mercat.

Nosaltres, en una especie de Marató de Dansa, ens hem apuntat als 7 espectacles.

________________________________________________________________

ELEGANTLY WASTED – Cia Nadine Gerspacher (****) – 26/09/2013

Opereta de teatre físic, Elegantly Wasted mostra escenes quotidianes d’una diva desesperadament desorientada. A través d’una posada en escena tràgica-còmica s’introdueix a l’espectador en el marc visceral de les seves emocions ocultes.

Aquesta jove companyia creada el gener de 2011 per Nadine Gerspacher, Anna Fontanet Bassas i Helena Canas Estremera basa el seu mètode en la dansa contemporània i el teatre físic.

Ens va sorprendre molt favorablement aquesta coreografia basada en la unió de les tres ballarines protagonistes com si es tractes d’una sola persona, d’un sol cos. Dansa quasi gimnàstica i esgotadora amb moviments bruscos i poc vistos, on les protagonistes es buiden físicament. Potser vaig trobar una mica llarga l’escena dels ventiladors bellugan els cabells, però visualment plena de bellesa. Dansa que es fusiona també amb el Teatre i amb l’ajut dels seus companys masculins que les acompanyen i que com a valor afegit intercalen la mímica grotesca i fins i tot l’humor… aconsegueixen plegats aixecar un espectacle força rodo. La nostra valoració es alta (4 sobre 5). Amb ganes de tornar-la a veure.

Direcció Nadine Gerspacher
Creació Nadine Gerspacher, Helena Canas, Anna Fontanet, Isaac Lázaro
Interpretació Nadine Gerspacher, Helena Canas, Anna Fontanet, Isaac Lázaro, Marc Sans, Javier García, Javier Casado, Omar Puga, Rai Homs, David Novóa
Música Aky Yakitory & Diego Martín

_______________________________________________________________

– Mercat de les Flors – Sala Pina Bausch – Preu 12 € – (preu pagat 6 € – promoció 50%)

_______________________________________________________________

 CRASH – Cia. LaTaimada / Olga Álvarez – 26/09/2013

Crash esdevé el col·lapse de dos cossos, de dues ànimes que es traven per fondre’s, però també per perdre’s i trencar-se. No és una història, no explica qui són, què fan ni què valen els seus protagonistes, només ens mostra un fragment, un interval en el qual els dos personatges es creuen, xoquen frontalment i s’aboquen al seu propi precipici.

Dansa al ben mig del vestíbul i gratuïta. Dansa que comença amb moviments lents i que a mida que passa el temps s’accelera en un crescendo màgic i ple de bellesa estètica. Moviments repetitius dels dos cossos que s’enfronten, s’ajunten, s’agafen, s’apilen… i per fi es fusionen. Sota el meu punt de vista Marc Fernández porta la veu cantant d’aquesta dansa de curta durada però de forta intensitat física. Ens va agradar; la nostra valoració és de 3 sobre 5.

Direcció Olga Álvarez
Coreografia Marc Fernández, Angie Mas, Olga Álvarez
Intèrprets Marc Fernández, Angie Mas
Ajudants creatius Beatriz Souza, Maribel Martínez
Música Ilia Mayer
Producció Cia. LaTaimada
Producció tècnica Censet
Producció executiva Anna Iglesias

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

_______________________________________________________________

– Mercat de les Flors – Hall – Gratuit

_______________________________________________________________

WISH – CobosMika Company – 26/09/2013

L’atmosfera poètica i mística dels quadres del pintor, filòsof i escriptor rus Nikolai Roerich ha inspirat la nova creació de CobosMika. Coreografia intrèpida, de moviments ràpids i sincopats, incorpora elements de la dansa aèria i les arts visuals. L’obra proposa una reflexió sobre la vanitat dels desitjos humans a través de la metàfora del pelegrinatge. Un recorregut al llarg de la poesia del cos, el simbolisme cultural i la consciència del viatge interior que, tard o d’hora, sent la necessitat de realitzar cada ésser humà.

La companyia CobosMika va ser creada a Alemanya l’any 2000 per la palamosina Olga Cobos i l’eslovac Peter Mika. Actualment desenvolupen la seva activitat des de la seva seu a Vall‐llobrega, Palamós.

Dansa de la que esperavem potser massa. El començament a base de dansa aèria i les següents escenes immediates, de dansa “coral” ràpida i propera al claqué, em van semblar senzillament extraordinàries. Tant m’agradava que vaig pensar llavors, que la valoraria amb la màxima puntuació en 5 estrelles. Tot era agradable…. la musica, els jocs de llum, les video projeccions ajudaven i molt a reforçar aquest espectacle. Però ailàs, de sobte, varen intercalar escenes avorrides i llargues que no em feien vibrar gens, i un altre cop escenes magnifiques i molt ben espectaculars. Espectacle irregular (coitus interruptus), amb molts pics alts i baixos, que caldria revisar i retallar per arribar a l’excel·lència que moltes escenes es mereixen. Ens varen agradar molt , … moltíssim algunes escenes molt elaborades, mentre algunes creiem que desentonen i la fan feixuga. De totes maneres varem gaudir de l’espectacle La nostra valoració és de 3 i mig sobre 5.

Direcció artística Peter Mika i Olga Cobos
Coreografia Peter Mika
Música Avi Belleli
Ballarins Xavier Auquer, Miquel Barcelona, Melodie Cecchini, Inès Massoni, Lautaro Reyes, Samuel Retortillo, Nagore Somoza, Laura Vilar
Producció CobosMika Company
Coproducció Temporada Alta de Girona 2012

_______________________________________________________________

– Mercat de les Flors – Sala Ovidi Montllor – Preu 12 € – (preu pagat 6 € – promoció 50%)

_______________________________________________________________

Cargols que dansen

Cargols que dansen

3 pensaments a “– Dansa – QUE DANSI QUI VULGUIS !!! (1 de 3) – Mercat de les Flors – 26 a 29/06/2013

 1. Imma C.

  Com m´agradaria ser a la vostra pell per veure tota aquesta dansa.
  A la Fira de Tàrrega vam veure MEMÒRIES D´UNA PUÇA de la cia. SOL PICÓ, personalment em va agradar molt, valenta, cada espectacle és un nou projecte. Fantàstica.
  Ja veig que molt bé pel U.S.A.
  Us recomano la pel.lícula The Late Quartet, protagonista la música, sobretot la de BEETHOVEN.
  Bona DANSA al MERCAT DE LES FLORS!!

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Hola de nou Imma C

   Per EEUU va anar tot bé, sense cap contratemps i amb ganes de tornar.
   Avui i demà tornem al Mercat a veure els 4 espectacles de dansa que ens falten d’aquesta inauguració tan especial. Esperem gaudir tant com el dijous passat.

   Respecte a SOL PICÓ, estic segur que és un espectacle extraordinari, perquè tothom ho diu, …. però nosaltres encara no estem vacunats dels ultims espectacles que varem veure d’ella i que els varem trobar una presa de pel i quasi bé un insult a la intel·ligència del public. A mes a mes, crec que ja s’ha transformat en una mena de fòbia personal, que no entenem perquè, però que tant a l’Imma com a mi i de forma automàtica ens sobrepassa…. i haig de dir que ens passa solament veure-la, encara que sigui fora dels escenaris.

   Una abraçada

   Respon

Deixa un comentari