– Teatre – COMMENT TE DIRE ADIEU (*** ½) – Sala FlyHard – 23/09/2013

Tornem a la Sala FlyHard i si tinc que dir la veritat sense saber el que anem a veure … únicament el nom de la producció teatral.  Es l’únic teatre al que reservem les nostres entrades sense mirar que fan i de qui es.

Confiem plenament amb la selecció d’obres i autors que fa el director de la Sala FlyHard, en Jordi Casanoves al que admiro com a promotor Teatral i potser no tant com autor teatral, almenys últimament.  Hem de dir, que des de que varem descobrir la Sala FlyHard, TOT el que hem vist en aquest espai màgic ens ha agradat molt.

CARTELL-COMMENTAquesta vegada L’autor i director escollit ha estat en Sergi Manel Alonso i l’obra…. COMMENT TE DIRE ADIEU. Com ja veieu per la qualificació torna  a sorprendre’ns  molt favorablement una petita obra d’una història propera i actual, que podria passar a  qualsevol bar aprop de casa nostre i que l’autor situa al nostre barri de Gràcia.

Tan sols 5 personatges, quatre presents a escena i un al que mai coneixerem (ni fa falta)…. situacions de desamor i d’amor, com molts dels arguments teatrals, però aquesta vegada tractant-los amb extrema delicadesa … dos amors impossibles, un per por a enamorar-se de debò i que li tornin a fer mal…. l’altre per timidesa i per no atrevir-se a dir a l’altre que l’estimes amb totes les teves forces. Situacions que ens fan riure, però alhora força tràgiques ja que els que les viuen, pateixen un munt.

L’autor en tant sols 80 minuts fa un estudi da cada un dels personatges, que son totalment diferents l’un a l’altre; demostra que una persona pot passar en un moment d’un extrem de quasi violència en el seu caràcter a la tendresa absoluta.  També ens mostra com a casa nostre existeixen persones que passen del castellà al català sense ni adonar-se… ja que en realitat casi tots nosaltres som bilingües. M’agrada per que parla de nosaltres, de la gent corrent i veus totes les situacions properes i naturals.  Teatre contemporani del que m’agrada.

comment_rblanch_14

Els quatre actors interpreten magníficament el seu personatge… no els hi queda mes remei, ja que els 44 espectadors els tenen a tocar i es veuen obligats a fer Teatre amb tot el seu cos, veu, entonació … però també mirades, silencis, expressions que son quasi estudiades milimetricament pels espectadors.

Destaca en GORKA LASAOSA, actor que no havia vist mai treballar en Teatre i que em va captivar; te la sort que l’autor li ha ofert un regal de  personatge, en el que pot demostrar els canvis radicals de caràcter i per tant canvis bruscs de interpretació. Felicitats per la feina ben feta.

També tinc que felicitar l’interpretació de MARIA ASENSIO en un paper que te força dificultat i que podria no semblar real, però que ella el fa totalment creïble.

Els acompanyen també a una molt bona alçada, NÚRIA DEULOFEU i ROC ESQUIUS.

Les cançons de “Los paraguas de Chernobil” com anomena la protagonista a una de les meves pel·lícules de capçalera… “Els paraigües de Cherbourg”… sonen molt sovint durant la representació.  El que faltava per deixar-me rendit als peus del autor, en Sergi Manel Alonso.

Totalment recomanable….. feu-me cas i reserveu ja les vostres entrades a la Sala FlyHard …. encara no la coneixeu ????

comment_rblanch_06

Per cert, la Sala ha estat reformada sobretot en la part tècnica, però a mi encara em sembla mes petita…. cosa que no em sap gens greu…. que continui per mols anys d’aquesta mida.

Dramatúrgia i direcció: SERGI MANEL ALONSO

Intèrprets:

MARIA ASENSIO, Lola
NÚRIA DEULOFEU, Mònica
ROC ESQUIUS, Andreu
GORKA LASAOSA, Francesc

Escenografia i vestuari: MARTA SOTO –  Il·luminació: XAVI GARDÉS – Disseny del cartell: VICTOR DUQUE – Vídeo promocional: PABLO LAMMERS – Fotografia: ROSER BLANCH
Administració: SERGIO MATAMALA – Premsa i comunicació: CLARA COLS – Producció executiva: ROSER BLANCH i MÒNICA GÁLVEZ – Producció: FLYHARD PRODUCCIONS SL

___________________________________________________________

– Sala FlyHard – Preu 10 o 15 €  a voluntat- (preu pagat 10 €) 

___________________________________________________________

Cargol amb paraigues

5 pensaments a “– Teatre – COMMENT TE DIRE ADIEU (*** ½) – Sala FlyHard – 23/09/2013

 1. funkyover

  Un gran fan de la Sala FlyHard des de que la vaig descobrir fa poc més d’un any. Però en aquest cas, no he reservat encara esperant les primeres impresions. Ara ja m’he fet a la idea de com és. Gràcies

  @funkyover
  inquietudsculturals.wordpress.com

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Nosaltres sempre reservem entrades, sense casi saber res, únicament el titol…. en quant anuncien una nova producció correm a encarregar-les…. i és que ens fa por d’arribar tard i quedar-nos sense les nostres butaques. Mai ens ha fallat fins ara.

   Et segueixo fa molt de temps a partir del twits de Teatre que fas amb el Hashtag #Postfunció … el que no era conscient és que també eres blogger. Si et sembla posaré aquesta nit un enllaç al teu Blog des de Voltar i Voltar.

   Una abraçada Francesc !!!

   Respon
 2. Neus

  Ahir vam anar a veure “Coment te dire adieu” i la veritat personalment l’he trobat “fluiexeta”.
  Si que és cert que l’espai FlyHard té el seu encant,la proximitat amb els actors,el poder parlar amb el director i autor Sergi Manel Alonso,el trobar-te amb un munt d’amics fidels a la Sala,la copeta de vi,el formar part de l’escenari,etc…,ja ho fa del tot especial;però si deixem de banda tot això i ens fixem en l’obra,li falta no sé què…
  M’agradat molt l’interpretació de l’actriu Maria Asensio i la seva proximitat amb nosaltres.
  Hem rigut moltíssim !!!!!!!!!!
  La nostra valoració ha estat de 6.
  Quan hem sortit i hem comentat l’obra en general tots hem opinat el mateix “divertida,no ha estat mal,fluixeta i fins algun no m’agradat gens”,semblàvem un grup d’amics que van junts al teatre,dons tots érem coneguts de coincidir d’altres vegades.
  De totes maneres l’obra és divertida i la recomanem a tothom.

  Una abraçada.

  Respon
  1. Imma Barba

   A nosaltres sí que ens va agradar força, el que si és cert és que el segell Flyhard transpira desde la primera linea del text i potser a la llarga ens acabaran cansant aquests tipus d’obres si acaben sent molt estereotipades … Però de moment vam gaudir molt i a nosaltres a banda de la interpretació de la Maria Asensio ens va agradar molt la del Gorka Lasaosa al que vam trobar força convincent i amb diversitat de registres.
   Ja hem agafat entrades per la que, també amb el segell Flyhard, estrenen el club capitol d’aquí uns dies. Una abraçada.

   Respon

Deixa un comentari