– Fira de la VINYALA (cargol de vinya) d’ODENA (***) – 22/09/2013

Ja fa temps, forces mesos, es va posar en contacte amb mi un tal Santiago, a traves del Blog….. m’explicava en el seu email que l’havia sobtat el fet de què jo signava cada crònica de “Voltar i Voltar” amb un CARGOL diferent; em va explicar que ell era també un col·leccionista de CARGOLS i que l’agradaria que un dia ens poguéssim conèixer, i compartir aquesta afició comuna.

Va passar el temps…. poder massa temps, jo ja quasi ni m’en recordava… i quant estàvem viatjant aquest estiu per Estats Units em va tornar a escriure un email, explicant que eren una colla d’amics que a vegades sortien plegats i compartien l’afició de col·leccionistes de CARGOLS com nosaltres i em proposava dues dates per coneixen’s.  Vaig veure que la segona data encara no la teníem compromesa i vaig acceptar.

firadelavinyala-2013

La trobada havia de ser a ODENA, precisament la data que en el poble es celebrava la tercera Fira de la VINYALA (cargols de vinya)… i el diumenge passat, a les 9 del mati ens varem dirigir cap allà sense saber ni la cara que tenien les persones del grup de “Cargolaires”. L’única pista que teníem és que tots ells portaven un barret ple de cargols.

Una mica mes tard de les 10 del mati ja estàvem passejant pels carrers del poble, que estaven de gom a gom; els carrerons de la plaça major estaven plens de paradetes de tot tipus, però las que a nosaltres ens interessava eren las que es podien menjar cargols de diferents maneres… i també les que venien cargols per la nostra col·lecció. Varem tenir sort ja que vam comprar 7 de diferents (ja aniran sortint) en les properes cròniques.

Feia força estona que voltàvem, i no havíem vist a cap persona amb barret plens de cargols… i de sobte vaig veure tres que xerraven junts…. em vaig dirigir a ells i ens varen presentar com els “nous” de la colla, però entre ells no estava en Santiago, i em van informar que esteva de camí.

Nosaltres no varem desaprofitar el temps i vam comprar tiquets per menjar cargols; en total entre l’Imma i jo vam menjar 6 racions de VINYALES cuinats de diferents maneres, a quina millor…. potser per nosaltres les VINYALES del Restaurant Tarragona eren les que ens van agradar mes.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Per fi va arribar en Santiago i ens varem conèixer tots els de la Colla, en total érem 5 parelles i el fill petit del Santiago, en Adam. A un de la colla ja el coneixíem de fa molts anys, i és que resulta que és l’amo del Restaurant ATENES de Barcelona, on sovint anem a menjar CARGOLS i és que tenen una carta amb mes de 20 plats de cargols cuinats de diferent manera.

La festa anava al seu ritme i varem poder presenciar curses de Cargols, veure cava i parlar amb els components de l’organització de la festa, que ens varen convidar a una trobada amb ells cap al mes de Novembre que varem acceptar encantats.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Ja a les 3 de la tarda i amb els cotxes ens varem apropar al restaurant SAMUNTÀ on teníem taula reservada i varem estar endrapant cargols i diferents carns fins les quasi les 7 de la tarda.  L’ambient de la trobada va ser fantàstic i varem fer AMICS nous. D’entrada ens varem comprometre a assistir l’any vinent a l’APLEC DEL CARGOL a Lleida i participar els 3 dies de la festa integrats en la colla d’en Agustí i Magda.

Curiosament la dona d’en Santiago és nascuda a MEKNES (Marroc), ciutat de la que estem enamorats al igual que de la propera FES.

Fira de la VINYALA 2013 - Odena 1-imp

Segur que ben aviat tornarem a fer una altra trobada CARGOLAIRE !!!

Restaurant ATENES

Deixa un comentari