– Dansa – DANCING PATNERS III (****) – Espai DanSAT – San Andreu Teatre – 14/09/2013

Nit d’inauguració de la desena temporada del SAT (Sant Andreu Teatre) que encara no l’havíem trepitjat mai,   encara que si havíem sentit parlar mol bé d’ell, especialment de la seva faceta dedicada a la dansa contemporània. Aquest Teatre combina els espectacles familiars, amb una molt  bona temporada de dansa per adults amb alguns espectacles per nens.

SAT - Dancing Patners 2-imp

Varem estar convidats per pertànyer al grup TOT TEATRE  dins de Facebook i participar activament amb la publicació de les nostres cròniques dedicades a les arts escèniques. Normalment per gaudir de la dansa, acudim al Mercat de les Flors i en menor mesura al Gran Teatre del Liceu. D’ara en endavant estarem molt atents de la programació de dansa de l’espai DanSAT.

BEAUTFUL BEAST - norrdans 2

Varem poder veure 2 espectacles. El primer va estar BRUTAL LOVE  (**1/2), creació de Thomas Noone, ens va agradar però no ens va acabar de satisfer la coreografia, per massa repetitiva en els moviments dels quatre ballarins (Alba Barral, JavierG. Orozena, karolina Szymura, Jerònimo Forteza, tots ell de la companyia espanyola THOMAS  NOONE DANCE); no dubtem de la dificultat tècnica del ball, ni de la vàlua dels interpretes, que ens van oferir moments realment màgics, però visualment la coreografia ens va arribar a cansar. Tampoc va ajudar la banda sonora enllaunada amb una composició de Jim Pinchen amb ben poca melodia i forces sorolls acústics, pel nostre gust. L’amor diferent de dues parelles que amb els seus moviments intenten expressar la tendresa però també la possessió i fins i tot la violència de la seva relació. Solos, duets i algun cop els 4 ballarins a escena sense buscar en cap cas la coordinació de moviments en un volguda coreografia on cada cos busca la seva pròpia “vida” i personalitat.

SAT - Dancing Patners 3-imp

El segon espectacle en canvi, ens va agradar moltissim. BEAUTFUL BEAST (****). Per començar, haig de dir, que la musica va ser interpretada en directe per la reconeguda formació sueca de música folk contemporània GJALLARHORN;

BEAUTFUL BEAST - norrdans 3

Música però també veu, de la seva extraordinària interpret Ulrika Bodén. 8 ballarins de la Companyia sueca NORRDANS, quatre dones i quatre homes; curiosament els 4 homes d’una alçada considerable contrastaven força amb les seves quatre companyes mes aviat baixetes (vistes esclar,  des de la fila 11). Els seus noms : Stacey Aung, Fanny Barrouquère, Toby Fizgibbons, Anna Jirmanova, David Nondorf, Javier Pérez, Kristian Refslund, Leila Verlinden.

BEAUTFUL BEAST - norrdans 1

foto web de la Cia. Noordans

Moviment coordinat que ratllava la perfecció en una coreografia també de Thomas Noone, però aquesta molt variada i potser mes fàcil de digerir, entretinguda, molt accessible al gran public però alhora rigorosa en quant a tècnica. Un cuidadòs treball de llums de Peter Lundin, va acabar d’arrodonir aquest magnific espectacle de dansa. L’ovació final en aquest cas, estava assegurada i així es va complir.

SAT - Dancing Patners 4-imp

 _______________________________________________________________________________

– Espai DanSAT – Preu 15 € – (preu pagat 0 € – Invitació)

________________________________________________________________

Cargol - DANCING PATNERS III

2 pensaments a “– Dansa – DANCING PATNERS III (****) – Espai DanSAT – San Andreu Teatre – 14/09/2013

 1. Neus

  Amb aquesta ocasió,us diré que nosaltres fa anys que hi anem;es sol fer molt bons espectacles.
  Actualment està més dirigit per espectacles de dansa i actuacions pel públic familiar.
  L’any passat inclús vam anar a veure “Pinoxo” (espectacle infantil ),tot eren nens,però ens venia molt de gust;la veritat és que va ser Genial!!!!!,possiblement inclús diria que per un públic infantil amb més edad.
  M’alegra que l’hagueu descobert !!!!!

  Una abraçada

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Havíem escoltat moltes vegades el nom de SAT, però la veritat és que per costum tenim ja uns determinats teatres als que normalment acudim, perque seguim la seva programació. Aquest fins ara no ens havia cridat l’atenció.

   Evidentment a partir d’ara intentarem estar al cas del que programen.

   Una abraçada

   Respon

Deixa un comentari