– Cinema – LA MEJOR OFERTA (*** ½) – Cinemes Girona – 12/09/2013

Tornem al cinema despres de vacances, aquesta vegada una mica d’improvist, aprofitant una de les ultimes tardes lliures que el nostre horari laboral ens permet durant unes quantes setmanes del estiu, en el que tenim horari intensiu fins le 15 hores.

la_mejor_ofertaAprofitant l’abonament que varem comprar per el Cinemes Girona, i sense saber ben be que anem a veure, ens trovem amb una agradable sorpresa….. LA MEJOR OFERTA (***1/2), pel·lícula italiana però que sembla realment francesa per la perfeccció i suavitat de la seva posada en escena.

L’actor Geofrey Rush ja va ser reconegut per la seva feina a ” El sastre de Panamà “, però definitivament va triomfar  amb “El discurs del Rei”. En aquesta producció, tot el pes dramàtic depèn d’ell  i el seu paper l’interpreta de manera magistral. Li sap donar al personatge el profund canvi que necessita a partir d’un determinat moment; aquesta potser es la part més interessant, important i reeixida de la pel·lícula.

Argument: Es la història d’un subhaster expert en art i antiguitats de talla mundial. Un tipus esquerp, impertinent i superb que només es commou davant d’obres d’art i, sobretot, davant retrats de dones … el seu valor real només ell reconeix i que col·lecciona de forma obsessiva. En comptes d’estimar una dona, estima el concepte idealitzat de la mateixa a través de l’art.
Per això, quan una misteriosa dona que pateix una extrema agorafòbia li contacta per subhastar els objectes heretats dels seus pares, aquesta es converteix a poc a poc en el seu nou objecte de desig.

El personatge que interpreta Geofrey Rush, és un tipus que quan més humà es mostra, rep una enorme bufetada amb la seva pròpia medicina, és a dir, el desdeny i l’engany amb allò que més vol. Ell es una persona que només entén l’amistat des de la superioritat intel·lectual i la servitud de les persones més properes que, òbviament, mai arriben a ser veritables amics. L’amor que arriba a sentir és l’únic sentiment realment pur que té el protagonista, un sentiment que serà la seva plenitud i la seva perdició.

L’argument de la pel·lícula, en genaral esta molt aconseguit, encara que sota el meu punt de vista te moments de poca credibilitat que l’allunya de la realitat un pel massa.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Tot i això, reconec que m’ho vaig passar d’allò mes be, ja que els arguments d’intriga m’apassionen i en aquest cas, l’intriga esta molt ben portada des de bon començament, en un crescendo imparable, en la que el director de la pel·lícula, Giuseppe Tornatore, juga intel·ligentment a despistar l’espectador, fins ben be l’ultima quarta part del film, on ja deixa entreveure voluntàriament per on van els trets.

Giuseppe Tornatore, es conegut sobretot per “Cinema Paradiso”. La seva minuciosa atenció als detalls en totes les seves pel·lícules, en aquest cas es bàsic ja que la trama es basa en aquesta meticulositat.

Aquesta pel lícula ha estat la triomfadora en els Premis David de Donatello, que anualment lliura l’Acadèmia de Cinema Italià. Va aconseguir el premi a la Millor Pel·lícula, Millor Director, Millor banda sonora, Millor escenografia (Maurizio Sabatini i Raffaella Giovannetti), Millor disseny de vestuari (Maurizio Millenotti) i el Premi del públic jove.

Pel.licula Molt recomanable.

Direcció : Giuseppe Tornatore
Producció:  Isabella Cocuzza i Arturo Paglia
Guió: Giuseppe Tornatore
Música:  Ennio Morricone
Protagonistes:
Geoffrey Rush: Virgil Oldman, expert en art i protagonista principal.
Jim Sturgess: Robert, treballa en una botiga de reparacions i ajuda a Virgil Oldman en els seus dubtes sobre el tracte que s’ha de donar a les dones.
Sylvia Hoeks: Clara Ibbetson, és la misteriosa client de Virgil Oldman.
Donald Sutherland: Billy Whistler, és amic i col · laborador de Virgil Oldman.
Philip Jackson: Fred, és el porter de la vila que Clara Ibbetson ha heretat dels seus pares.
Dermot Crowley: Lambert
Liya Kebede: Sarah, és la núvia de Robert
Kiruna Stamell: Nana, passa les hores en un bar enfront de la Vila i calcula incansablement.
Pais : Italia – Any : 2013 – Duració: 131 minuts
 _______________________________________________________________________________

– Cinemes Girona – Preu  8 € – (preu pagat 0 € – abonament)

________________________________________________________________

Cargol joia

Deixa un comentari