– Dansa – GREC2013 (21) – BORDERLINE (****) – Mercat de les Flors – Sala MAC – 30/07/2013

Per MIQUEL GASCÓN

Borderliner - programa de maUltima activitat cultural de la temporada (creiem) i ultim espectacle dins del GREC2013. En Total al Festival  GREC,  hem assistit a 21 propostes amb una esboixarrada carrera per gaudir en tan sols el mes de Juliol el màxim d’espectacles que ens oferia el Festival. Demà intentaré fer un resum de tot plegat i també fer la nostra valoració del que hem pogut veure.

BORDERLINE, és una proposta de dansa que ens ha agradat molt, perquè es tracta d’una barreja de dansa contemporània i hip hop, però en cap cas son dos tipus de dansa que es ballen alternativament a sobre de l’escenari, si no una comunió de les dues, que configuren de forma meravellosa un nou tipus de dansa amb molt vigor, molta força física i a la vegada molt equilibri i bellesa.

Les cultures urbanes més noves van ser el punt de partida de Sébastien Ramirez, que va començar com a b-boy però aviat es va interessar per diferents estils de dansa i moviment. Per la seva banda, Honji Wang es va formar en la dansa clàssica i després va entrar en contacte amb el hip-hop i la dansa contemporània. És així com el duet va anar construint un llenguatge coreogràfic que beu de les experiències respectives i també de pràctiques i cultures diverses.

Els seus espectacles, en què sovint col·laboren amb artistes de diferents continents, han estat aplaudits a escenaris d’Europa, Àsia i Amèrica. L’encreuament de cultures que forma el seu llenguatge coreogràfic no és gens estrany, perquè les seves múltiples influències i inspiracions reflecteixen el món multicultural en què han crescut, a Perpinyà i a Berlín. Ramirez i la seva companyia disposen aquest projecte amb el suport i l’acompanyament del Mercat de les Flors.

Bona part de l’espectacle esta auxiliat amb unes politges que maneguen manualment dos especialistes. Els ballarins penjats per la cintura, dansen a l’aire creen moviments “impossibles” d’extremada bellesa; les politges també serveixen per arrossegar als ballarins o també, com a l’escena d’inici, provocar un “tour de force” simulat, entre les dues ballarines.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Musica impactant que ajuda a combinar els dos tipus de dansa… pocs ballarins, tant sols 5 a l’escenari, dues dones i 3 homes… son tots ells grans especialistes amb una tècnica molt acurada que ratllen la perfecció absoluta quant ballen sols e o en parella…. una altra cosa és quant ballen els 5 plegats ja què a cops tenen errades de coordinació.

A pesar d’aquesta ultima observació, crec que aquest espectacle dona una empenta enorme de moral, per creure en el futur de la dansa, perquè aquest espectacle obre nous camins quant semblava que tot ja estava inventat…. i aconsegueix que el public al final arranqui dempeus en aplaudiments unànimes.

Un altre gran espectacle de dansa al GREC2013 !!!

Borderliner - foto %22Voltar i Voltar%22

Direcció artística: Sébastien Ramirez
 Coreografia: Sébastien Ramirez en col·laboració amb Honji Wang
 Intèrprets: Louis Becker, Jann Gallois o Johanna Faye, Mustapha Lehlouh, Sébastien Ramirez, Honji Wang, els riggers Kai Gaedtke, Ralph Güthler
 Direcció tècnica: Cyril Mulon – Coordinació dels riggers: Jason Oettlé – Col·laboració en el vestuari: Anna Ramirez
 Música original: Jean-Philippe Barrios, amb la participació de Christophe Isselee, les veus de Chung-Won Wang i Henri Ramirez
 Escenografia: Paul Bauer – Direcció de producció: Dirk Korell/camin aktion –Disseny d’il·luminació: Cyril Mulon – Disseny de so: Jean-Philippe Barrios –Producció executiva: Compagnie Sébastien Ramirez, Clash 66 – Col·laboració en la dramatúrgia: Catherine Umbdenstock
 Una coproducció del Théâtre de l’Archipel, Scène nationale de Perpignan; Théâtre de la Ville, París; Parc de La Villette, París; Initiatives d’Artistes en Danses Urbaines, Fondation de France – Parc de la Villette – Conseil général de Seine-et-Marne; Centre Chorégraphique National de Créteil et du Val-de-Marne / Company Käfig; TanzTHEATER International (Hannover).

________________________________________________________________

– Mercat de les Flors – Sala MAC – Preu 26 € – (preu pagat 20,80 € – Carnet Bibliotecas)

________________________________________________________________

Cargol Borderliner

Un pensament a “– Dansa – GREC2013 (21) – BORDERLINE (****) – Mercat de les Flors – Sala MAC – 30/07/2013

Deixa un comentari