– Exposició – JAPONISME (****) – CaixaForum – 28/07/2013

Per MIQUEL GASCÓN

Japonisme - Cataleg CaixaForum 1Tornem per segon cop a veure aquesta exposició, JAPONISME,  en menys d’una setmana, però aquesta vegada tal i com es mereix.  Lloguem l’audioguia per tan sols 2 euros i veiem l’exposició a poc a poc, escoltant les explicacions en els llocs mes importants de la mostra. Val a dir que d’aquesta manera la nostra valoració millora substancialment i descobrim aspectes que se’ns havien passat per alt l’altre dia.

El japonisme, una de les expressions artístiques més riques i polièdriques del segle XIX, és un moviment artístic molt conegut internacionalment. L’interès pel Japó es va estendre arreu d’Europa durant la segona meitat del segleXIX gràcies a iniciatives d’abast internacional tan influents com l’establiment i els productes art nouveau de Siegfried Bing, que va deixar la seva empremta en l’obra d’artistes de l’impressionisme, del postimpressionisme, del simbolisme i fins i tot de l’avantguarda.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El japonisme a Espanya va néixer cap a la dècada de 1870 i va tenir el seu període de més influència al tombant de segle i al voltant dels grans artistes del Modernisme, amb una gran riquesa de propostes estètiques i amb obres tan diverses com les de Marià Fortuny, Pablo Picasso o Joan Miró. En aquest sentit, Espanya, i especialment Catalunya, disposa d’un corpus d’obres japonistes molt abundant, però encara molt poc conegut.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

L’exposició paga la pena. La recomanem.

Estarà oberta fins el proper 15 de Setembre de 2013.

________________________________________________________________

– CaixaForum Barcelona – Preu exposiciò: 4 € + Audioguia: 4€ = total 8€

(preu pagat – exposició 0€ + Audiogia: 2€ = total 2€ – Client Caixa)

________________________________________________________________

Japonisme - Cataleg CaixaForum 46

Deixa un comentari