– Al voltant del JAPONISME – Concert – Mieko Miyazaki i Guo Gan (****) – CaixaForum – 24/07/2013

Per MIQUEL GASCÓN

Tarda/nit intensa i molt voltaire la d’ahir.

Estudi SargantanaVarem ser convidats pels membres d’Estudi Sargantana a conèixer el seu nou local a l’avinguda de l’Exposició, molt aprop del Grec, de l’Institut del Teatre i del Lliure. Ja porten mesos fent el canvi de local i creuen que estarà en ple rendiment desprès de l’estiu. Ens van explicar el seu projecte al voltant del TEATRE i ens va encantar. De ben segur a partir d’ara en sentireu parlar molt sovint al nostre Blog.

En un viatge molt ràpid de pocs centenars de metres, ens varem desplaçar literalment al JAPÓ, i és que ahir al CaixaForum feien activitats al voltant de la magnifica exposició “JAPONISME, La fascinació per l’art japonès”. Prèviament havíem comprat les entrades per una conferencia i per un concert al voltant de JAPONISME.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La primera sorpresa, va ser arribar al vetibul del CaixaForum i veure’l ple fins la bandera (i això que era una activitat de pagament), per assistir a la conferencia “VIATGE AL JAPÓ MES INSÒLIT” (**+) on Roger Ortuño (creador del blog ComerJapones.com), ens va explicar la seva experiència durant un viatge a Japó convidat pel govern japonès per promocionar de nou el turisme, desprès del desastre sofert pel Tsunami i la contaminació Nuclear.

Varem recordar, que nosaltres varem comprar els passatges d’avió per anar a conèixer Japó aquell estiu…. i menys d’una setmana desprès de la compra, va ocorrer la catàtrofe. Varem anular els plans del viatge i varem perdre els bitllets ja que Air France es va negar a tornar-nos l’import total ja pagat. Com imagineu, veig molt poc probable viatjar mai mes amb aquesta Companyia aèrea.

Va estar bé la xarrada, amb passe de diapositives inclòs, interessant si, però pel meu gust massa enfocada a la gastronomia japonesa, de la que conec gairebé res. Varem treure com a positiu, unes renovades ganes de planificar un altre cop el viatge a JAPÓ…. per l’any vinent ???

Japonisme - programa de maUn cop va acabar, varem fer una vista molt rapida a l’exposició “JAPONISME” (***+), de la que avui no faré cap comentari, ja que ens hem promès que la visitarem ben aviat, amb molta mes calma per tal d’oferir-os una crònica tal com es mereix.

Per finalitzar la jornada, teníem entrades comprades del concert de MIEKO MIYAZAKI i de GUO GAN (****), que va resultar el millor de la nit. L’auditori de CaixaForum ple absolut.

Mieko Miyazaki és una de les intèrprets mes desatacades de “KOTO“, una cítara de sonoritats màgiques i evocadores que està considerada com l’instrument nacional de Japó. Guo Gan és un músic virtuós que domina amb mestria l’art interpretatiu de l’antiquíssim violí xinès anomenat “ERHU“, un instrument de so emotiu i penetrant.

Ells dos formen un duet peculiar i original que, probablement, mai no s’hauria creat si els seus components no haguessin sortit dels seus respectius països, per descobrir altres formes i estils musicals. La compenetració harmònica entre el “KOTO japonès” i “l’ERHU xinès” és tant sorprenent que semblen instruments predestinats a unir-se.

Des de fa uns quants anys, resideixen a França, on han compartit experiències amb grups i autors dels estils més diversos i també han rebut l’influencia de la cultura francesa.

Un concert ple de sensibilitat musical, que a mi em va agradar moltíssim… encara que crec que l’Imma l’hauria valorat amb una puntuació força mes baixa.

Cami de casa poso la radio del cotxe i ens assabentem del greu accident de tren a Santiago de Compotela…

llaç negreDeste recuncho onde tratamos de promover todas as culturas do noso planeta, que sabemos, nós enviamos as nosas máis sinceras condolencias a toda GALLEGA nación.

Des d’aquest petit racó on intentem promocionar totes les CULTURES del nostre planeta, que anem coneixent, enviem la nostra més sincera condolença a tota la nació GALLEGA.

________________________________________________________________

– CaixaForum – Preus Conferencia 4 €- Exposició 4 € – Concert 6 € – TOTAL= 14 €

(preu pagat 2 + 0 + 2 Total 4 € – Clients de la Caixa)

________________________________________________________________

Massatge japones amb Cargols

Massatge japones amb Cargols

 

Deixa un comentari