– GREC 2013 (2) – Circ / Dansa – OPUS (*****) – Teatre Grec 02/07/2013

Per MIQUEL GASCÓN

Teatre GREC -OPUS 1-imp

Haig de dir  que aquest espectable em va atrapar des de el primer moment..  Aquest espectacle de fet va ser l’elegit per la inauguració oficial del GREC 2013, però a la primera funció no varem poder assistir perquè estàvem amb la Berliner al Palau.

Teatre GREC - OPUS 2-imp

OPUS -cartell6 dones i 8 homes  actuant a la pista, acompanyats per 4 músics tocant en directe….. amb aixó tan sols i sense cap artifici suplementari, ens van seduir amb un espectacle estèticament perfecte, meravellós, espectacular

És tracta d’una barreja de acrobàcies  i dansa i música, que es fusionen sense adonar-te; ells i elles, els seus cossos executant números increïbles d’acrobàcia que sembla als ulls dels espectadors que ho fan sense cap esforç… contorsions impossibles. Et quedes bocabadat.

La música de Xostakóvitxc interpretada per el Quatuor Debussy,  acompanya perfectament amb els exercicis físics impossibles que creen  imatges emocionats i poètiques. La Companya australiana CIRCA dirigides pel seu director  Yaron Lifschitz, comença amb un tipus de dansa contemporànea on tots el homes van vestits quasi be de chaquè…. i a mida que transcorre l’espectacle , part dels seus cossos van apareixen.  A les acaballes tots ells van quasi nus, i t’adones que l’esforç físic que han realitzat durant hora i mitja unicament es nota per la suor dels seus cossos.

OPUS 3-imp

Els atletes, corren , s’entrecreuen d’una manera quasi perillosa; els musics  estan al mig de tot i els venen els ulls, per tal de que no pateixin d’aquestes piruetes que fan a voltes arran dels seus nassos: s’abracen, …. apilen els seus cossos, amb ells fan figures estàtiques bellíssimes, salten d’una figura a l’altre i fins i tot fan equilibris al trapezi sense cap mena de xarxa.

                  OPUS – Fotografies de Michel Cavalca -web GREC2013

Un dels espectacles mes meravellosos que he pogut veure en molt de temps.  Un merescut 5 estrelles a la nostre valoració.

OPUS 6-imp

 OPUS 4-imp

INTÈRPRETS : Nathan Boyle, Jessica Connell, Robbie Curtis, Jarred Dewey, Casey Douglas, Freyja Edney, Scott Grove, Todd Kilby, Melissa Knowles, Alice Muntz, Brittannie Portelli, Kimberley Rossi, Lewie West, Duncan West

COREOGRAFIA I DIRECCIÓ: Yaron Lifschitz

COMPOSICIÓ MUSICAL: Dimitri Xostakóvitx

DIRECCIÓ MUSICAL: Quatuor Debussy – VIOLONCEL: Fabrice Bihan – VIOLA: Vincent Deprecq – VIOLÍNS: Christophe Collette, Marc Vieillefon

DISSENY D’IL·LUMINACIÓ: Jason Organ

______________________________________________________________

– Teatre Grec – Preu 28 € – (preu pagat 22,40 € – Carnet Biblioteques )

______________________________________________________________

….mireu aquest video cargolaire…. és molt xulo….

Deixa un comentari