– HEM REBUT AMENACES per una crònica Teatral NO favorable….. Quina il·lusió !!!

Fa unes setmanes varem publicar una crònica d’una representació teatral del Festival Shakespeare, titulada JULIO CESAR.  Sembla ser que no els ha agradat la nostra crònica i ens amenacen en prendre accions legals, amb la excusa de que hem publicat fotografies en teoria realitzades per nosaltres i per anomenar l’actriu VICKY PEÑA, quant aquesta no havia actuat a la producció. Nosaltres no hem dit ni una sola paraula d’ella en el nostre escrit.

Us deixo el email que hem rebut, sense signar per cap persona en nom d’una empresa que treballa en la “CULTURA”…… i la nostra resposta.  Us demano la vostra col·laboració per tal de fer conèixer aquestes actituds amenaçants a un Blog, que precisament intenta promocionar la CULTURA.

La nostra crònica és aquesta….  Clickeu al LINK

El email rebut:

Benvolgut Miquel,

Ens adrecem a vostè en referència a la seva publicació sobre el nostre espectacle JULIO CÉSAR al web www.voltarivoltar.com. En aquest sentit li demanem que retiri inmediatament les imatges que vostè mateix va agafar de l’espectacle, ja què, tal i com es va dir per la megafonia abans de començar la representació “quedava terminantment prohibit fer cap mena de fotografia o enregistrament total o parcial de l’espectacle”. Aquestes imatges seves vulneren la propietat intelectual i, per tant, han de ser retirades inmediatament.

Pel que fa a la resta d’imatges autoritzades de JULIO CÉSAR que vostè ha agafat d’internet (de la nostra web, o de la web dels teatres i/o festivals que ens programen) tenen el copyright de DAVID RUANO i la seva menció al peu de foto ÉS OBLIGATÒRIA. De no ser així, hauran de ser igualment retirades.

Si aquestes imatges no es retiren en el termini de 10 dies, posarem en marxa les accions legals que la llei ens permet en defensa dels nostres drets.

Així mateix, el convidem a eliminar l’al·lusió a la senyora Vicky Peña, ja que no forma part de l’espectacle, i aprofitem per informar-lo de que ella mateixa està valorant la possibilitat de posar en marxa contra vostè les accions legals pertinents en defensa del seu honor.

Moltes gràcies,

METAPRODUCCIONES SCP

La meva resposta, evidenment intentant fer conya d’una actitud que creiem intolerable:

Mal trobat desconegut maldestre….

Crec que escrius com “representant” de l’empresa METAPRODUCCIONES “CULTURA” AUDIOVISUAL.  M’estranya que la paraula “Cultura” estigui inclosa en el nom d’una empresa que fa que un dels seus xixarelos envii un escrit com el teu amb amenaces d’accions “legals” a un blog personal on una parella intenta explicar el que pensen de cada un dels actes culturals als que assisteixen, i sense anim de lucre i amb l’intent precisament per PROMOCIONAR LA CULTURA.

I perquè t’anomeno maldestre???

Molt senzill…. perquè crec que abans d’enviar una nota d’aquest caire primer de tot és te que saber llegir i comptar….. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 i 10 … com a mínim.

1 – Sisplau, si no saps llegir, demana a un company teu (que sàpiga llegir, esclar), que ens expliqui on ha vist al nostre Blog, i a la crònica de JULIO CESAR, a on nosaltres fem cap referencia a la nostra admirada actriu VICKY PEÑA.  Sincerament no em crec que aquesta actriu pugui arribar a fer cap acció legal contra una crònica on NO es parla d’ella en cap moment.   Crec que ella sap llegir, … espero… i segur que tindra una mica mes de CULTURA que tu. D’això posaria la ma al foc.

2 – Desprès de donar-li moltes i moltes voltes… llegir i rellegir la nostra crònica, m’adono que en un comentari d’un seguidor del nostre Blog,  en el qual ha posat a un link d’un altre Blog (saps que és un link ???), d’una crònica que No és nostra….. fa referencia a l’actriu. Com a mínim, mal trobat desconegut maldestre, fixat a quin Blog  amenaces en prendre accions legals.  A veure si sóc jo qui us posa una demanda per la vostra actitud amenaçant d’un fet inexistent.

3 – No hem fet cap fotografia de l’espectacle i per tant no les hem pogut publicar (Com pots posar en el teu escrit que hem fet varies fotos… en plural,  fetes per nosaltres?)….. per això mateix deia que NO sabies comptar….. 1, 2, 3, 4., 5, 6…..10

4 – l’única foto publicada i feta per nosaltres és a les salutacions, un cop l’espectacle ha finalitzat.   El missatge que es diu pels altaveus en el teatre Romea de Barcelona i en casi la totalitat des teatres…. diu exactament que no es pot gravar ni fer fotografies DURANT L’ESPECTACLE.  No existeix cap llei que prohibeixi fer una foto un cop finalitzat l’espectacle, durant les salutacions dels actors al public. Si estic equivocat, et prego em facilits aquesta normativa.

5 – Nosaltres MAI hem fotografiat DURANT UNA REPRESENTACIO TEATRAL, ni en aquest espectacle ni en cap altre, precisament perquè estimem el TEATRE i la CULTURA. Per això tenim un blog que intenta promocionar-ho, sense treure res a canvi i a sobre posant diners de les nostres butxaques… i sobretot invertint molt de TEMPS per fer-ho.

6 – Podeu prendre la desiciò que vulgueu, ja que no penso sota cap concepte treure aquesta foto,  realitzada un cop l’espectacle ja ha acabat… i ara, amb les teves amenaces, encara menys.

julio-cesar-salutaciones-imp

Aquesta “magnifica i extraordinària” fotografia és nostra…. no la copieu pas…. ja que us denunciarem…… jajajaja

7 – Les altres 3 fotografies les varem trobar a internet, 2 d’elles a la pagina web del Teatre Romea i un altre ni puta idea. Tu,  mal trobat desconegut ens amenaçes, tot dient que hem  posar el nom del seu autor, que segons tu és el conegut fotògraf de Teatre DAVID RUANO ….. o be, que les  retirem en un termini de 10 dies.   Perquè haig de creure que son de DAVID RUANO ?  perquè m’ho dius tu, que no sé qui collons ets???

8 – Quant jo publico una foto feta per nosaltres la marco amb una marca d’aigua amb el nom del Blog “Voltar i Voltar”, i així consta que l’he fet jo.  Les que trobo per internet i no posa a qui pertanyen, és  totalment impossible que jo ho pugui indicar ja que no tinc ni idea.  De totes maneres, no et preocupis que possarem una nota que estan agafades de la web del Teatre Romea, …. i curiosament tampoc posen a quin fotograf pertanyen.  Els denunciareu també ???

9 – Crec mal trobat desconegut maldestre, que has PIXAT FORA DE TEST.

… i 10 – i per finalizar…..sobretot, crec que amb aquestes actituds prepotents, no aconseguireu promocionar el TEATRE, del que viviu… i menys intentant fer CENSURA, quant una crònica no resulta favorable als vostres interessos.

SALUT i MOLTA MERDA !!!

Per cert…. ara mateix publicarem al nostre Blog, la teva amenaça i la nostra resposta.  També ho farem saber a les xarxes socials.

MIQUEL GASCÓN

________________________________________________________________

Cargol - cagat de por per les amenaces -

Cargol – cagat de por per les amenaces –

 

21 pensaments a “– HEM REBUT AMENACES per una crònica Teatral NO favorable….. Quina il·lusió !!!

 1. FLORESTÁN

  Miquel i Imma
  Tenéis todo mi apoyo y cariño ,y comparto punto por punto, lo dicho en vuestra respuesta ante tal ataque a la libertad de expresión. Sin duda lo que más les dolió es que la obra, según muchas opiniones, prensa incluida ,( yo no la quise ver.).., era soporífera, y mala de solemnidad.

  Yo también tuve una casi trifulca, por una foto del centro comercial Las Arenas, que cogí de Google, y también me querían hacer nosequé…..la quité y punto…. ni caso….

  Recibid los dos un fuerte abrazo y beso…

  Y al de la carta….. que se vaya a la m………….casa de su madre…..

  Florestán

  Respon
 2. Albert G.

  Aquesta gent es mereix un #EsDeSerInutiles de campionat. Encara estic buscant a la Vicky Peña… Si la trobeu aviseu-me! Jejeej

  Pel que fa a les fotos, si son d’en David Ruano, diria que NOMES ELL pot exercir el SEU DRET de reclamar.

  Espero i desitjo que tan sols sigui una rabieta d’un productor que no sap encaixar una mala critica i no un nou intent de controlar quelcom que els Periodistes professionals fa temps que tenen assegurat( o quasi) que es la Llibertat d’expresió.

  Salut i Molta merda Companys!

  Respon
 3. Teresa

  Quina rabieta i quin ridícul, el que ha escrit això. Es cert que les fotos, per ser justos, s’han de citar, o bé per l’autor, si hi consta, o pel lloc d’on estan tretes, però això fa un tuf a crítica mal digerida que espanta. Aquesta gent deuen estar especialitzats en teatre còmic, no? Perque acabar citant a la Peña quan vosaltres ni la anomeneu es ben esperpéntic!
  Força, Voltaires!

  Respon
 4. Carme

  Això només vol dir una cosa: EL BLOG TE EXIT i els “pica” quant les opinions no els hi son favorables.
  Endavant, que som molts els que ens serviu de guia per muntar la nostra agenda cultural.
  Una abraçada

  Respon
 5. Carleta

  Molt d’acord amb el què es diu! Ara, agafar fotografies d’Internet sense preocupar-se de qui és el fotògraf i penjar-les.. és lleig! Poseu només fotografies vostres, que són ben boniques! I respecteu que els fotògrafs professionals s’hi puguin guanyar la vida!

  Respon
 6. Pilar

  Amenaces d´aquesta mena, em deixan sense comentaris. El que està clar es que les crítiques, quan no van per el cami que volen, piquen i per el que es veu, piquen molt. !!!!! Endevant !!!!!

  Respon
 7. josep

  Està clar que en el mon de l’espectacle, hi ha molta gent que es creu estar per sobre de la resta d’humans, encara que el que facin sigui una me…. i naturalment no paeixen gens bé les crítiques.
  Les amenaces son de pa sucat amb oli, i l’únic que aconsegueixen es retratar a qui les fa. Tot plegat… patètic!!.
  Una abraçada i a seguir voltant!

  Respon
 8. Neus

  Teniu tot el nostre recolçament,més faltaria que no poguessiu donar la vostre opinió,cosa que sempre s’ha recalcat (la opinió personal de casdacú de nosaltres).

  Agraits haurien d’estar per haver gent com vosaltres que estima el teatre,el promociona i que és public fidel .

  Felicitats per la feina feta !!!!!!!!

  Respon
 9. Miquel Gascon

  Gràcies pel vostre recolzament al Blog “Voltar i Voltar”.

  Segurament hem pecat de bona fe i per tal de fer mes atractiu el text del Blog, intentem posar forces fotografies des espectacles de anem veient; no cal explicar-vos que això ho fem a fi de be, per tal de que molta gent que no acostuma a trepitjar les sales de Teatre, s’animen a fer-ho.

  Veient la mala fe d’algunes persones i/o empreses que es dediquen a perseguir amb amenaces, precisament als que intentem fer que la CULTURA arribi cada vegada a mes gent,… a partir d’ara intentarem posar a peu de cada fotografia que publiquem el seu autor o el lloc on l’hem trobat. Evidentment continuarem penjant fotos sense nom, de les que no sapiguem el seu autor.

  Respectem la professió dels fotògrafs professionals, encara que en aquest mon del Teatre, esta absolutament tancant a molt poques persones i molts professionals es queden fora dels pastis.

  Per nosaltres, el mes important és fer atractives les cròniques per animar a llegir-les i que això faci que mes públic s’apropi als Teatres i a la cultura…. això és i serà prioritari.

  Gràcies explícitament a FLORESTÁN , a TERESA, a CARME, a XAVIER, a PERE, a CARLETA, a PILAR BARBA, a JOSEP, a NEUS MONICO, a CRISTOPHER NEI, i a moltes mes persones que des de Twiter ens han fet costat com son ALBERT, SILVIA SANSEGUNDO, LAURA IGLESIAS, HOOLIGAN DEL TEATRE, JORDI – INDIGESTIO, a ALBERT G., DAVID ABRIL, AIDA PALLARES, ESCENA DE LA MEMÒRIA, MARTA LLADO, MARGARIDA TROGUET, JORDI VILARÓ i molta mes gent que ha retwitejat la nostra crònica a la xarxa. Vull fer especial menció a ELISA que des de el seu Blog Teatraire Butaquesisomnis ens ha ajudat a aquesta difusió, amb una sèrie de twits i en un d’ells ens diu : No he rebut cap amenaça mai, però no despubliquis res, si volen guerra anirem tots a defensar-te. Ánims.

  Amb aquest suport, intentarem encara amb mes força continuar explicant el que fem, el que veiem i donant la nostre opinió agradi o no agradi a algú, en total llibertat.

  Per últim, hem de dir que aquesta empresa, d’altres cròniques positives que hem fet dels “seus” espectacles, no han dit ni “mu”…. curiós si mes no.

  Gràcies de nou a tots i MOLTA MERDA !!!.

  MIQUEL GASCÓN

  Respon
 10. teatrero

  Trobo que per ser un blog dedicat a la cultura vostè utilitza un llenguatge molt groller. Podria dir el mateix sense necessitat de portar una boca tan bruta.

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Benvingut “Teatrero” a “Voltar i Voltar”

   Com veus en aquest Blog personal (que no cultural, encara que a vegades parlem de CULTURA en el seu sentit mes ampli), son acceptades totes les opinions, incloses la teva.

   No haig de justificar la meva manera d’expressar-me i és que sóc així de groller…. encara que suposo t’has fixat que prèviament comento que la meva resposta, era en clau de conya, perquè seriosament jo no sé contestar a una persona que té una actitud amenaçadora.

   Et dono la raó…. ja que utilitzar la paraula COLLONS a la frase (no sé qui “collons” ets) i suposo que també et refereixes a la paraula PUTA a la frase ( …i un altre (fotografia) que ni puta idea) és molt brut i groller.

   Me’n penedeixo… i en senyal de penitencia pregaré TRES Aves Maria, una per haver dit “COLLONS”, un altre per haver dit “PUTA” i l’ultima de propina per si trobessis alguna paraula mes que t’incomodes.

   Quan vulguis, pots tornar a fer comentaris tan interessants com aquest primer, o inclús mes.

   Una abraçada

   Respon
    1. Miquel Gascon

     Una molt bona reacció, ” teatrero”, sobretot pels arguments que aportes en les teves intervencions que almenys aporten molt a la cultura escatològica.

     Segurament tens tota la raó, ja que m’agradaria follar mes del que ho faig….

     Una abraçada “boca neta”

     Respon
 11. anna

  Benvolguts Miquel i Imma,
  Us he de donar les gràcies per aquest fabulós bloc i també us dono les gràcies per haver publicat el correu d’aquest… no sé com anomenar-lo… malgrat que ja sé que no s’ha de riure dels demés, crec que mai havia rigut tant amb un correu, qualifiquem-lo, com a mínim de rídicul.
  Tot el meu soport

  Anna

  Respon
 12. Montse

  Bocabadada!
  Així em vaig quedar al llegir tota aquesta història. Miquel: has destapat la caixa dels trons!!
  Sempre he defensat, que tot actor, pel sol fet de pujar dalt d’un escenari, i fer honradament la seva feina, em mereix un respecte i, si més no, un aplaudiment de cortesia. Dit això, el vostre bloc, és vostre i mentre no es “difami” a ningú i es respectin els drets d’autor, etc, etc, podeu dir el que us sembli. Puc no estar d’acord amb algunes de les afirmacions que he llegit, a voltes, a Voltar… però aquí està la gràcia no?. Tothom pensem diferent, els temps de la censura ja han passat… Senzillament, qui no vulgui pols que no vagi a l’ era! Demanaria que tothom fos respectuós amb les seves opinions. I si no, és tan fàcil com no obrir l’ ordinador!!
  Gràcies pel vostre blog!

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Gràcies Montse, pel recolzament al nostre Blog, encara que no sempre opinis d’igual manera. Evidentment qui ofereix la seva opinió i mes en public, sempre esta obert a errar-la. Qui no la dona i se la guarda per dins seu, segurament no té aquest perill.

   Sóc conscient que dir el que penses sempre, a vegades no és bo, i en mes d’una ocasió personalment deuria tenir mes ma dreta en posar per escrit els meus pensaments perquè poden ferir susceptibilitats.

   No volem tenir sempre raó en el que escrivim d’allò que pensem. El que ja no acceptem de cap de les maneres és que s’inventin arguments per intentar callar la llibertat d’expressió d’aquest petit racó que és “Voltar i Voltar”.

   Una abraçada Montse

   Respon

Leave a Reply