– Voltar per la literatura de viatges : COM PREPARAR UN GRAN VIATGE – EL MANUAL DEL RODAMÓNS

Per IMMA BARBA

Havíem vist el llibre als taulells de la nostre llibreria de viatges de referencia “Altair”, i l’havíem vist en versió castellana (tapa vermella) i aquesta de tapa blava en català (versió que ha estat possible gràcies a la col·laboració desinteressada d’altres viatgers). De fet l’havíem fullejat però com ara per ara no entra dins de les nostres possibilitats emprendre un viatge de llarga durada el vam tornar a desar.

coberta-Com-preparar-un-gran-viatge-PABLOSTRUBELL-1

 I sorpreses de la vida, fa uns mesos, el Pablo Strubell l’autor d’aquest llibre es posa en contacte amb nosaltres i ens coneixem personalment el dia de Sant Jordi, dia que tenen l’amabilitat de obsequiar-nos amb el llibre dedicat.

I ara que he finalitzat la seva lectura m’atreveixo a fer un petit apunt, tant mes difícil quan coneixes personalment als autors.

Aquest llibre es tracta d’un manual pràctic pensat per totes aquelles persones que desitgen emprendre un gran viatge, ja sigui la volta al mon, o recórrer la ruta de Marco Polo o el camí dels descobridors…

…. i un cop llegit també m’atreveixo a afirmar que es un manual absolutament valid i profitós per les persones que com nosaltres fan el seu viatget d’estiu d’un mes de durada.

Crec que es un llibre dirigit bàsicament a viatgers principiants que orientarà al lector en totes les fases d’un viatge, incidint molt en la importància dels preparatius i en el “xoc frontal” del retorn. Evidentment no obvia tota la part de desenvolupament del viatge aconsellant que fer en cada situació que es pugui presentar.

Serveix com a guia per planificar i ajuda a resoldre totes les inquietuts que es plantejen davant la perspectiva d’una experiencia tan vital i tan trencadora. Tenir tota la informació que es requereix per iniciar i desenvolupar un gran viatge en un mateix lloc, com és aquest llibre, permet estalviar molt temps buscant, llegint i comparant informació de fonts molt diverses, com a pàgines web, revistes, altres publicacions…

Un altre valor afegit d’aquest manual es que ambos autors, ITZIAR MARCOTEGUI i PABLO STRUBELL,  tenen la experiència necessària com per donar consells i ordenar de manera coherent i lògica tot el proces de preparació d’un gran viatge.

El llibre està estructurat en tres blocs diferenciats i està escrit d’una manera planera i coloquial:

 • De la planificació inicial al compte enrere
 • En ruta
 • La tornada

Un index temàtic ens ajuda a localitzar els temes en els diferents capítols del llibre.

El llibre conté, a més, 19 il·lustracions inèdites de l’artista César Fernández Arias, una de les quals, la corresponent al capítol 10, “Altres preparatius i compte enrere·, es la que figura al final d’aquesta ressenya.

autorsDels autors podem dir que ambdós, van néixer a Madrid l’any 1975 sent ell economista i ella psicòloga i apassionats dels viatges. Junts van recórrer Africa de sud a nord per la costa occidental durant dotze mesos en transport públic.

Pablo ha residit a Malàisia i Turquia, país del que ha escrit diverses guies. En 2005 va iniciar el primer dels seus grans viatges que el van portar a recorre la Ruta de la Seda durant 8 mesos.

Itziar ha viscut a Itàlia i als Estats Units i desprès d’onze anys treballant en consultoria d’investigació social va canviar de rumb per dedicar-se a les seves dues passions: els viatges i la cuina.

Un cop mes agrair al Pablo i la Itziar la seva amabilitat i simpatia i com no pot ser d’altre manera recomanar aquest manual als grans i petits viatgers.


cargolcomprepararungranviatge

4 pensaments a “– Voltar per la literatura de viatges : COM PREPARAR UN GRAN VIATGE – EL MANUAL DEL RODAMÓNS

  1. Imma Barba

   Sabemos por ellos mismos de vuestra colaboración en el libro.
   Viajar con niños a nosotros nos queda ya un poco lejos pero si es cierto que es una forma de viajar diferente, durante muchos años hemos viajado con nuestros hijos desde que contaban apenas con tres meses de edad.
   Un abrazo.

   Respon

Leave a Reply