– Òpera al cinema – LA DAMA DEL LAGO (****) de Rossini – en directe des del Royal Opera House de Londres – Cinemes Girona – 27/05/2013

Per MIQUEL GASCÓN

Encara que veieu les quatre estrelles de la meva valoració, poc a faltat per treure-li una estrella i deixar-la en tres…. i és que a pesar de què l’òpera és extraordinària i les veus magnifiques i hem gaudit de valent, la posada en escena, el vestuari i l’escenografia ha estat carrinclona i de lo pitjor que he vist en una producció operística.

La dama del lago 2

En canvi l’òpera LA DAMA DEL LAGO, ha estat una sorpresa per mi, perquè té una musica extraordinària escrita per Gioacchino Rossini.

Els protagonistes que l’han interpretat els papers principals, han arribat quasi a la perfecció absoluta… JOYCE DIDONATO i JUAN DIEGO FLÓREZ ,  han tret el millor que tenien dins seu… no han fet cap errada i amb unes veus magnifiques com ja tots sabeu, però que aquest cop s’han superat a si mateixos. extraordinari de debò.

La resta del repartiment d’una qualitat extraordinària, començan per DANIELA BARCELLONA interpretant un paper masculí, en molts moments ens ha deixat sense ale, encara que la imatge que donava intentant que sembles mes homenot, perjudicava la seva imatge ja no massa agraciada.  Insuperable també COLIN LEE i a un segon nivell, però amb força qualitat en SIMON ORFILA.

La dama del lago 1

Ha estat un autentic plaer escoltar totes aquestes veus que ha aconseguit moments irrepetibles i de “gallina de piel”.

L’orquestra del Coven Garden dirigida pel jove MICHELE MARIOTTI, ha sonat a un ritme adequat i m’ha agradat moltíssim.

Llàstima de la posada en escena, ja que teatralment parlant era un NYAP; la resta quasi la perfecció absoluta.

________________________________________________________________

– Cinemes Girona – Preu 17 €  ( preu pagat 13,50 € – compra avançada )

________________________________________________________________

Cargol "carrincló" casi com  la posada en esena de LA DAMA DEL LAGO

Cargol “carrincló” casi com la posada en esena de LA DAMA DEL LAGO

10 pensaments a “– Òpera al cinema – LA DAMA DEL LAGO (****) de Rossini – en directe des del Royal Opera House de Londres – Cinemes Girona – 27/05/2013

  1. josep

    Estic d’acord en que la posada en escena era deficient, presumptuosa, i estèticament horrible, però malgrat tot això, la música i la interpretació m’ha fet oblidar el que estava veient. He gaudit una barbaritat i es que la música de Rossini em carrega les bateries d’una manera brutal i si la interpretació es com la de DiDonato, Florez i Barcellona… es a dir, rallant la perfecció, encara més. Un plaer haver-la gaudit en bona companyia. Ens tornem a veure dijous!
    Una abraçada

    Respon
    1. Miquel Gascon

      Sense dubtar-ho… la interpretació i les veus dignes d’una crònica de 5 estrelles. Realment va estar un plaer… i a mes a mes casi tota la colla junta…. ens ho tenim que fer mirar això de tanta coincidencia!!!

      El dijous Rolando Villazón…. quina setmana per la Gloria !!!

      Respon
  2. Montserrat Fdez. Costa

    Gràcies pel comentari. Lamentablement no hi vam poder assistir. Pel que dieu i pel que vaig poder gaudir al Liceu el dia 23/5 amb Il turco in Italia, Rossini és pura VIDA!
    Una abraçada voltaires!

    Respon
    1. Miquel Gascon

      Va estar extraordinari per les veus i per la musica de Rossini.

      El dissabte tenim nosaltres “Il in Italia”…. moltes ganes, perquè tothom diu que és tan divertida. Ja escriurem la nostra opinió.

      A millorar-se aviat Montse

      Respon
    1. Miquel Gascon

      Te que ser cert que vas bavejar, ja que a la sortida tot el que parlaves eren elogis tant de l’opera com de les interpretacions.

      Això en tu “és un rara avis”… i per tant ja m’esperava una crònica com la que vas publicar.

      Suposo que també va incrementar el teu goig, al veure què estàvem quasi un al costat de l’altre. jejejeje

      Una abraçada

      Respon
  3. Imma Barba

    Davant de la opinió generalitzada, únicament puc pensar en la “mala sombra” del administrador al convocar Assemblea de Comunitat de Propietaris el mateix dia ………………..

    Respon

Deixa un comentari