– Gastronomia – DOS PALILLOS (****) – 25/04/2012

Per MIQUEL GASCÓN

Per tal de celebrar plegats “Sant Jordi”, (encara que sigui amb una mica de retard), el passat dia 25 d’Abril i amb els nostres dos fills, varem fer un sopar tots quatre plegats.

Per l’ocasió, varem reservar “Barra” als DOS PALILLOS , que encara no l’havìem provat si que acostumem a passar per davant molt sovint, ja que està situat al carrer Elisabets, el carrer que va de Canaletes al MACBA i al costat de l’hotel Camper.

Aquest any, el DOS PALILLOS ha aconseguit 1 estrella Michelin i es suma a la llarga llista de restaurants de Barcelona que tenen una o dues estrelles.

El curiós d’aquest DOS PALILLOS, és que no té cap taula; l’entrada passa desapercebuda ja que posa “BAR” i és realment petit; des de fora únicament es veu una barra on caben poques persones, però dins existeix un altre barra en forma d’U rodejant la cuina, per lo que les persones que han reservat (tan sols unes 20 persones), es poden asseure, veure la manipulació i creació dels plats i assaborir un dels tres menus a la seva disposició….. un, dos o tres palillos.

Nosaltres quatre varem escollir el “Menú de dos palillos“, amb 17 petits plats de cuina asiàtica, molts d’ells amb els productes totalment crus o gairebé.

La qualitat dels productes és excel·lent, cosa molt important en aquest tipus de menjar on gairebé tot és cru o temperat. La presentació dels plats força bona visualment…. potser haurien de millorar i caldrien un segons mes de dedicació en la descripció dels plats i no tan sols recitar els seus noms i els seus components principals massa ràpidament ja que molt sovint han de repetir-ho per tal de què et facis una idea.

Us deixo unes quantes fotografies amb el que varem menjar.

menú dos palillos

cava amb umeshu
tsukudani casolà de shitakes
sorell curat en sal, vinagre d’arròs i kombu
sunomono d’algues fresques i mol·luscos
gambes fresques crues i calentes
rotllet de pollastre cruixent
sashimi tebi de calamar amb yuzu
espàrrecs
sasami de pollastre de pagès
ostra a la graella amb sake
tempura de anemones de mar
dumpling al vapor de llagostins frescos
te maki de “toro” ventresca de tonyina
nippon burger
shao lom pao
papada de porc ibèric a la cantonesa
anindoufu, flam d’atmella amarga
ningyo yaki de xocolata

L’experiència va resultar magnifica i divertida. No es tracta d’un lloc on anar sovint, però per tal de celebrar quelcom, és una opció a tindre en compte.

Us deixo també el link de la seva Web.

________________________________________________________________

Cargol de colors (1)

2 pensaments a “– Gastronomia – DOS PALILLOS (****) – 25/04/2012

  1. Diari de la Bona Vida / Sal y Descubre

    Carai, quina celebració més maca!!
    Sabíem d’aquest restaurant, però mai hem parlat d’anar-hi. Però amb aquesta descripció vostra tan bona i pel tipus de menjar que fan, ens ho apuntem a la llista per un futur sopar (ja veurem quan toca…)
    Ummmm, quina gana ens heu fet venir ara!!!

    Respon
    1. Miquel Gascon

      Primer de tot haureu d’anar pensant quant torneu de la vostra estada Canadenca i desprès passar l’època tipica de tornada d’un viatge on sols vols menjar pernil amb pa amb tomàquet.

      Si ho voleu tastar sense haver de reservar i menjar un dels menus, a la barra sempre podreu tastar els plats que vulgueu… aixó si, amb paciència esperant que la barra quedi lliure algun lloc.

      Us anem llegint i ens feu molta enveja.

      Una abraçada

      Respon

Deixa un comentari