– Teatre Musical – THE WILD PARTY (La Festa Salvatge) (****) -Teatre Gaudí – 19/04/2013

Per MIQUEL GASCÓN

THE WILD PARTY 7-impTHE WILD PARTY 8-imp

Ja fa varies setmanes havíem reservat entrades per veure aquest espectacle de Teatre Musical en petit format; ens hauria agradat anar els primers dies que la representaven i no pas ara en les seves ultimes representacions, però la nostra agenda estava massa farcida. Ens agraden molt els Musicals i no ens ho podíem permetre no assistir-hi.

THE WILD PARTY 1

Un dels èxits de l’Off Broadway novaiorquès, The Wild Party (La Festa Salvatge), arriba per fi als escenaris de Barcelona. Aquest espectacle d’un dels autors de musical més reconeguts internacionalment, Andrew Lippa, ens trasllada a un pis de Manhattan dels anys 20, on viurem l’ambient tòrrid, prohibit, violent i íntim de La Festa Salvatge. La protagonista, la Queenie, és una reina de vodevil. Té tots els homes als seus peus. Els usa i els llença. En Burrs, l’altre protagonista, és un clown de vodevil. Té totes les dones als seus peus. Les usa i les llença. Res no els satisfà. Ningú no està a l’alçada dels seus desitjos. Fins que es troben. Són les dues cares d’una mateixa moneda. És una explosió de sexe i passió. Però, amb el pas del temps, la rutina els esclafa. I un dia en Burrs abusa de la Queenie, que decideix venjar-se’n organitzant una festa on vol humiliar-lo envoltat dels seus amics més sòrdids i decadents. Però també es presenta un convidat sorpresa. I en una festa salvatge plena d’excessos i les passions més baixes, les coses sempre s’escapen de les mans.

THE WILD PARTY 6

El Teatre Gaudí ha apostat un altre cop en portar un bon musical a escena i li agraïm; de totes maneres no entenem que passa amb aquest Teatre, ja que fins i tot a nosaltres moltes vegades no ens arriba la programació. Creiem que caldria fer arribar al public Teatraire informació de les seves propostes, que son moltes.

El dia 28 d’abril serà l’ultim dia que es representarà en aquest teatre, d’una forma molt digna aquest meravellós Musical, i de debò que em sap greu fer la crònica ara quant casi no hi ha possibilitat de veure’l. Esperem que es reposi en aquest o un altre teatre, perquè s’ho mereixen de debò. És un espectacle de molta qualitat.

THE WILD PARTY 5El passat  22 de febrer es va estrenar The Wild Party, musical creat per Andrew Lippa i interpretat en els papers principals pel quartet format per XAVI DUCH(Burrs), XÈNIA GARCÍA (Queenie), MARIA SANTALLUSIA (Kate) i ROGER BERRUEZO (Black) , però que a mes a mes compta amb 9 interpreta mes, que canten, ballen d’una forma que molts espectacles del off Broadway voldrien. A mes a mes d’això 4 musics toquen en directe, cosa cada vegada menys habitual, per tal d’abaratir costos. Per tant, 17 persones a escena mes tota la resta de tècnics necessaris per portar endavant l’espectacle … és veritablement tot un repte i un luxe per un Teatre alternatiu; segurament  molts teatres subvencionats, no s’arrisquen a portar-ho endavant.   Felicitats dons per aquest grup que arrisquen i ens porten a casa nostre la musica en directe un Musical que de ben segur amb mes publicitat hauria arribat al gran public de Barcelona.   Malauradament divendres passat no crec que fòssim mes de 30 o 40 persones veient l’espectacle….. i no vull creure que als barcelonins no els agradi els Musicals.

THE WILD PARTY 4

No parlem de simples aficionats, ja que nosaltres hem vist a XENIA GARCIA a “Fama” i a “Los Miserables” a Madrid,  … a XAVI DUCH en “Hair” i “Spamalot”, … a MARIA SANTALLUSIA a “La Casa sota la sorra” i a “El crim de Lord Arthur Saville”… i a ROGER BERRUEZO a “Cop de Rock”.  Els quatre canten molt be, però teatralment parlant en aquesta ocasió ens van convéncer molt mes, MARIA SAMTALLUSIA i XAVI DUCH.

Un dels papers secundaris que ens va impactar, per la seva magnifica interpretació Teatral durant tota la representació, ISA MATEU (Madeleine)….  i 5 estrelles quant canta “An Old-fashioned Love Story”. Hem de destacar també la cançó “Two of a Kind”, que interpreten FERRAN GUIU (Eddie) i LAURA PRATS (Mae).

THE WILD PARTY 3

ROGER BATALLA a mes d’actuar és el responsable de l’adaptació al Català…. felicitats Roger !!! una feina magnifica.  Un altre dels actors secundaris i alhora principal  ballarí, en  LINO DI GIORGIO que també te la responsabilitat de la Coreografia de l’espectacle, i es nota que ho ha realitzat un bon professional.

Aquest grup de gent amb els seu esforç han aconseguit portar endavant un projecte de gran qualitat de la mà de ROGER BATALLA i de la pròpia ANNA VALLDENEU, directora de l’espectacle, que es mereix una merescuda felicitació per la feina ben feta.  Un gran Musical portat a terme en un escenari de mitjana mida, que a vegades no entens ben bé com aconsegueixen ballar i moure’s amb tanta perfecció entre els objectes d’atrezzo i els peus dels espectadors col·locats a 4 bandes de l’espai escènic.

THE WILD PARTY 2

Els actors quant no interpreten, continuen integrats dins del espai escenic aseguts a les graderies o en les cadires no ocupades per els espectadors. Una solució que particularment em va agradar força.

L’argument ens porta als Estats Units, a la segona decada del segle passat, i ens introdueix en aquests ambients de festes amb forçes drogues, molt alcohol i sobretot sexe, moltissim  sexe per pur plaer fins arribar a l’orgia final on tothom s’ho monta com pot, però on l’amor quasi be no existeix  (o si ?) …. tot aixó, interpretat amb força sensibilitat cap els espectadors.

THE WILD PARTY 9-impTHE WILD PARTY 10-imp

Com veieu, a vegades no calen grans aforaments, ni pressuposts de pel·licula per produir un gran espectacle, i aquesta producció es una clara mostra. L’unic que falla es la promoció per tal de fer arribar al potencial public de Barcelona, aquesta mena d’espectacles, que de ben segur respondrien amb un recolzament clar vers aquests tipus d’iniciatives.

Malauradament les “promocions” costen molts calers.

________________________________________________________________

THE WILD PARTY (LA FESTA SALVATGE)
d’Andrew Lippa

Adaptació al català: Roger Batalla.
Direcció: Anna Valldeneu.
Direcció musical: Filippo Fanò.
Coreografia: Lino di Giorgio.
Coaching vocal: Alexandra Morales.
Producció: VOCAL FACTORY BCN i TEATRE GAUDÍ.

CIA MATÈRIA PRIMA amb
Roger Berruezo, Xènia García, Xavi Duch, Maria Santallusia, Lino di Giorgio, Isa Mateu, Ferran Guiu, Laura Prats, Arnau Gol, Zuhaitz San Buenaventura, Roger Batalla, Carles García, Berta Peñalver, Marina Schiaffino, Laura Daza, Ivette Novell, Joan Galo.

THE WILD PARTY 11-imp

THE WILD PARTY 12-imp

______________________________________________________________

– Teatre Gaudí- Preu 24€ – (preu pagat 18 €  – TresC)

_______________________________________________________________

Cargol de Festa

9 pensaments a “– Teatre Musical – THE WILD PARTY (La Festa Salvatge) (****) -Teatre Gaudí – 19/04/2013

 1. Xavier

  Hola Miquel.
  Totalment d’acord amb la teva crònica de “La festa salvatge”. Un molt bon espectacle de teatre musical en una sala petita però ideal.
  Jo no vaig poder veure a Maria Santallusia com a Kate ja que dissabte quan hi vaig anar la substituia una altre actriu de la companyia. Em vaig quedar amb les ganes ja que qui feia el paper de Kate no em va convècer gens.
  Deixes molt bé a Isa Mateu i és del tot encertat… està 100% ficada en el personatge i el seu número musical no deixa indiferent. Veient en les teves crítiques passades, ja et va sorprendre com a infermera a “Pegados” i segurament ens tornà a sorprendre en la nova producció de “Germans de Sang” que al mes de desembre s’estrenarà al Teatre del Raval on aparaixerà juntament a Roger Pera, Sergi Zamora, Benjamí Conesa, Xavier Ribera-Valls i Virginia Martínez entre d’altres sota la direcció de Ricard Reguant. Això promet!!!

  Per cert… no heu vist encara “T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré”? 100% recomanable com a musical i com a nou repartiment.

  Xavier

  Respon
  1. Miquel Gascon

   M’alegro d’haver coincidit amb tu amb la valoració d’aquest espectacle que molta gent es perdrà.

   És veritat que em va agradar molt l’infermera de “pegados”, però no m’havia donat de què era la mateixa actriu…… ai la memòria !!!

   No en sabíem res de què tornaven a representar “Germans de Sang”… i em dones una gran alegria. Fa molts anys que la varem veure a Barcelona i ens va encantar… desprès a Londres varem veure la versió original. Tens molts contactes teatraires i saps un colló de coses !!!

   En quant a “T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré”, la varem veure fa uns anys i no pensàvem tornar. Ens replantejarem anar-hi si trobem una bona oferta.

   Gràcies Xavier per comentar

   Respon
 2. PERE

  No he tingut ocasió de veure aquest WILD PARTY que comentes, i veig molt difícil que d’aquí a diumenge hi pugui assistir. Però voldria aprofitar el teu comentari, per felicitar i sobretot ADMIRAR als responsables de dur endavant una empresa com aquesta. Que una sala alternativa faci un musical com aquest : difícil, desconegut pel gran públic amb un repartiment de 17 actors, es una “proesa”. La temporada 2000 van coincidir al off-broadway aquest de LIPPA i un altre a broadway amb música de LaCHIUSA (que per partitura prefereixo), basats en el poema de MARCH. I curiosament el que se’n va endur millor crítica va ser el que heu vist al GAUDÍ. En uns temps en que tots els musicals que ens arriben són els anomenats “franquicia” fets de cares a la taquilla, que una colla de joves duts pel seu amor al BON MUSICAL escullin el camí més difícil per donar a conèixer quelcom amb el que han de creure MOLT, mereix que ens trèiem el barret davant la seva proposta. Sols puc expressar la meva admiració envers els responsables d’aquest espectacle per valents, entusiastes i amants d’un gènere meravellós. Amb aquest WILD PARTY(off-b’way), van obrir-se les portes del èxit per molts des seus responsable ara ja estrelles consagrades, els desitjo a tots ells el mateix.

  PD.- el T’ESTIMO,ETS PERFECTE… 2013, és molt millor que el del 99, però segueix sent un musical del “off” amb ganes de passar al “on” i això es nota.

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Absolutament d’acord amb tu d’ADMIRAR els responsables d’aquesta iniciativa perquè avui en dia és molt difícil portar a terme un espectacle com aquest.

   Sembla que els únics Musicals que triomfen son els que anomenes “franquícies” i recolzats per grans multinacionals, amb quasi l’únic objectiu de guanyar una bona pila de calerons.

   Ningú treballa gratuïtament però en aquests casos es nota a mes a mes un apassionament pels Musicals, que fan el seu treball encara mes valorat i que necessita el nostre recolzament.

   Gràcies també per la teva menció a T’ESTIMO,ETS PERFECTE… no recordo ben bé la nostra valoració d’aquest espectacle, perquè encara no teníem el Blog, però si no ens ha quedat a la memòria, mal senyal. Ja veurem si trobem una escletxa a la nostra agenda.

   Una abraçada Pere

   Respon
 3. funkyover

  Un bon musical que no s’ha de perdre, com dius no és necessari grans producció per fer una obra totalment recomanable.
  Ja queda poc i tornaria a veure-la

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Benvingut a Voltar i Voltar, Francesç

   Jo perquè és mol recent, però si la tornen a reposar desprès del estiu, de ben segur que la tornarem a veure. Molts musicals que s’han pogut veure a Barcelona amb grans recolzaments propagandístics, no li arriben ni a la sola de les sabates.

   Gracies per donar la teva opinió

   Respon
 4. Neus

  Com ja et vaig comentar en el seu dia:
  Molt bona posada en escena,uns bons músics, música a ritme de jazz,unes veus increïbles,un ballarí de clàssic,una lesbiana molt divertida,una Quenne ESPECTACULAR!!!!!.
  La veritat és que quan hi vam anar nosaltres també hi havia poca gent.
  Nosaltres vam estar a primera fila i a part de tenir als actors a tocar, jo vaig rebre en tota la cara
  la camisa del protagonista quan se la va treure !!!!!!!!!!,no és la primera vegada que em passa,el Cyrano em va donar un cop de capa.
  Aixó ens passa per voler estar tant aprop dels actors i quasi de vegades arribem a formar part de l’espectacle.
  Una abraçada.

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Com haureu vist en la crònica fem referencia a la vostra recomanació. Nosaltres que creiem que estavem bastant al dia de les produccions teatrals que es poden veure a Barcelona, no en teníem ni idea de què s’estava representant.

   Amb això vull dir que no m’extrany pas que el Teatre Gaudí normalment estigui força buit i necessita alguna persona que es cuidi de promocionar el que es fa al Teatre.

   Nosaltres també hi érem a la fila 1 i al centre, però per sort la camisa va anar a parar a un altre lloc.

   Una abraçada

   Respon
 5. Retroenllaç: – 090 (22/23) – Teatre Musical – THE WILD PARTY – Teatre Gaudí (🐌🐌🐌🐌🐌) – 20/02/2023 |

Deixa un comentari