– Concert Palau100 (12 de 13) European Union Youth Orchestra (***) – Palau de La Musica Catalana – 12/04/2013

Ahir al finalitzar el concert ja varem recollir el programa de la temporada vinent de PALAU100; això indica que estem en les acaballes d’aquesta temporada.

Palau100 -European Union Youth Orchestra

Avui tenim un concert de la EUROPEAN UNION YOUTH ORCHESTRA dirigida pel rus Vladimir Askenazy, que ha simultaniejat una gran carrera com a pianista i director d’orquestra; Vladimir ha estat un dels pianistes mes excepcionals del segle XX i durant els últims 20 anys la seva activitat s’ha decantat mes a la direcció.

La Jove Orquestra de la Unió Europea és una orquestra de formació per a joves de la Unió Europea. Està finançada per la pròpia administració de la Unió Europea, així com per alguns estats membres de la Unió. Hi coincideixen músics joves amb talent procedents de la Unió Europea juntament amb professors reconeguts internacionalment per conformar una orquestra aclamada a escala internacional

Palau 100 - Europena Uinion Youth Orchestre 150-imp

Els 140 joves músics són seleccionats mitjançant rigoroses audicions que atreuen a més de 4000 dels joves més dotats per a la música a Europa. Els aspirants han de tenir entre 14 i 24 anys i són admesos per un període de 12 mesos, després dels quals han de tornar a presentar-se a una nova audició si volen continuar en l’orquestra. Sobre el 90% dels músics segueixen fins a trobar places en orquestres professionals.

Palau - Miquel (1)-impEl concert d’avui s’ha interpretat :

1 – Benjamin Britten (1913-1976) – Lennox Berkeley (1903 -1989) els dos son compositors anglesos.

Montjuïc (suite de danses catalanes) (***)

No conexiem aquesta Suite i ens va sorpendre ja que compte musica d’arrel catalana molt clarament identificable, amb moments que recorda una mica a la cobla i a la sardana. Ens va agradar força i em sap greu no deixar cap enllaç ja que no l’he sabut trobar.

2 – Benjamin Britten

Concert per a violí i orquestra, op. 15 (**)

El protagonista principal d’aquest concert va ser el solista Daniel Hope, que va interpretar el concert magnificament.  La meva valoració tant baixa és degut al propi concert de Britten, no em va interessar gaire.   Al finalitzar va interpretar un bis que ens va entusiasmar, ja que era una peça del music indi Ravi Shankar que va morir fa pocs mesos , molt valorat per mi.

European Union Youth Orchestra

3 – Maurice Ravel (1875-1937)

Suites 1 i 2 de Daphnis et Chloé (****)

Aquesta peça de Ravel, ens va aixecar l’ànim a tots plegats i varem poder gaudir en tota la seva plenitud a aquesta orquestra farcida amb les promeses del futur que veurem de ben segur a les grans orquestres europees.

Palau 100 - Europena Uinion Youth Orchestre 151-imp

La qualitat de l’orquestra esta fora de qualsevol dubte, però personalment em va agradar força mes la GUSTAV MAHLER JUGENDORCHESTER de característiques similars que fa poques setmanes varem poder escoltar i gaudir al mateix cicle de Palau100.

________________________________________________________________

– Palau de La Musica Catalana – Preus de 100 € a 15 €

( preu pagat 20 € – abonament 25% descompte)

________________________________________________________________

Cargols

Cargols – European Union Youth Orchestra

Un pensament a “– Concert Palau100 (12 de 13) European Union Youth Orchestra (***) – Palau de La Musica Catalana – 12/04/2013

  1. Retroenllaç: – Concert de l’OBC (1) – KAZUSHI ONO dirigeix DAPNIS I CHLOÉ de RAVEL (🐌🐌🐌🐌🐌) – L’Auditori | Voltar i Voltar

Deixa un comentari