– Dansa al cinema – Les Aventures d’Alícia al país de les meravelles (Alice’s Adventures in Wonderland) (*****) – En directe des del Royal Opera House de Londres – 28/03/2013

Per MIQUEL GASCÓN...

Ens assabentem quasi per casualitat de què és retransmet aquest ballet en directe des del Royal Òpera House de Londres. Ens agrada la dansa molt i ja ens hem perdut “joies” imperdonables que s’han posat a escena al Mercat de les Flors, però sempre coincideixen amb altres activitats prèviament programades.  Encara que no coneixem aquest ballet ni tampoc el seu compositor ni el seu coreògraf….. les fotografies i vídeos que hem trobat a internet ens van donar bones sensacions.

Alicia en el pais de les maravelles - cartell

Dijous Sant al vespre, ens varem apropar dons als Cinemes Bosque, per tal de poder veure aquest ballet de dansa clàssica que en molts moments sembla que sigui del segle XIX, però pensat i creat en la època actual, amb forces matisos de dansa contemporània i deliciosa musica que sovint ens recordava a bandes sonores cinematogràfiques.

Aquest ballet va ser estrenat al mateix teatre des d’on es representava de nou, però l’any 2011. Hem de dir que les mes de tres hores de retransmissió s’ens va fer curta, ja que la sorpresa va ser majúscula.  Es tracta d’un dels ballets que mes ens ha agradat d’aquest últims anys; per aquesta causa, com veieu la nostra classificació és la màxima de 5 estrelles.

Un ballet en 3 actes, basat en el conte d’ Alícia al país de les meravelles (en anglès original: Alice’s Adventures in Wonderland), és una obra de literatura infantil creada pel matemàtic, sacerdot anglicà i escriptor britànic Charles Lutwidge Dodgson, més conegut amb el pseudònim de Lewis Carroll. El conte explica la història d’una noia anomenada Alícia que cau per un forat i es troba en un món de fantasia poblat per criatures peculiars i antropomorfes.

Alicia 3

El coreògraf CHRISTOPHER WHEELDON i el compositor musical JOBY TALBOT, han aconseguit realitzar un ballet creat en ple segle XXI, del qual se sentira parlar d’ara en endavant com un de les millors creacions de tots els temps. Sembla impossible portar a l’escenari d’un Teatre tota la fantasia que és desprèn d’aquest conte…. i ho aconsegueixen amb una escenografia espectacular (BOB CROWLEY), ajudada molt per projeccions (JON DRISCOLL i GEMMA CARRINFTON), que converteixen als ballarins en gegants o nans d’una manera molt original.

Alicia 4

Especial menció a l’extraordinari VESTUARI amb un esclat de color i fantasia, les baralles de naips, els arbres que caminen, la reina de cors d’un vermell intens, especialment aconseguida i un resultat simpàtic i fins i tot hilarant…., el nerviós conill blanc, el capeller que balla claqué, l’eruga amb el seu ball sensual, Alícia, la Sota de Cors… tots ells interpretats pels millors ballarins del ROYAL BALLET.  No falten tampoc els personatges mes foscos de l’historia en una cuina de malson, i amb el gat de Cheshire que es fa i desfà amb un espectacular cos incorpori.

Alicia 6

Alícia al país de les meravelles és un espectacle que està imaginat de manera brillant i, amb una partitura màgica, uns dissenys originals i enginyosos i una gran quantitat d’efectes teatrals.

Alicia 10Alicia 11

– Coreografia: Christopher Wheeldon

– Musica: Joby Talbot  – Orquestrat per: Christopher Austin i Joby Talbot

– Diseny de vestuari i escenografia: Bob Crowley i Nicholas Wright

– Il·luminació: Natasha Katz – Projeccions: John Driscoll i Gemma Carrington

–  Orchestra of the Royal Opera House dirigida per David Briskin

– Dansa: (Alice) – Sarah Lamb – (Jack/La Sota de Cors) – Federico Bonelli – (Lewis Carroll/El conill blanc) : Edward Watson – (Mare / La Reina de Cors): Zenaida Yanowsky –  (Pare/El Rei de Cors): Christopher Saunders – (Mag / El Barreter Boig) – Steven McRae – (Rajah/l’Oruga): Eric Underwood ….. i altres

-Mestre de dansa: Christopher Saundres – Notació dansa: Anna Trevien

Alicia 2

________________________________________________________________

– Cinemes Bosque – Preu 18 €  ( preu pagat 18 € )

________________________________________________________________

Cargol Alicia 2

6 pensaments a “– Dansa al cinema – Les Aventures d’Alícia al país de les meravelles (Alice’s Adventures in Wonderland) (*****) – En directe des del Royal Opera House de Londres – 28/03/2013

 1. Neus

  Quina enveja!!!!!!!!!!!!!!!,sana….M’hagués encantat poder-la veure.Tenia molt bona pinta.Llàstima que no s’emeti més dies al cinema.Una llàstima,a nosaltres ens encanta el ballet.
  Cada any agafem una ópera i dos ballets al Liceu,aquest any només haviem comprat dos ballets,és una llàstima no tenir ni ideia d’aquesta altre manera de poder disfrutar d’aquests espectàcles .Ara ho tindrem més en compte.
  Una abraçada de dos envejosos sans.

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Si us agrada el ballet …en els cinemes estan previstes algunes retransmissions en directe:

   18/4 – Tercera Simfonia de Mahler – Ballet opera Bastille de Paris (cinemes Girona)
   13/06 – La Silphide – Bolshoi (cinemes Gran Sarria)
   11/07 – Romeo i Julieta (Cinemse Gran Sarria)

   Segurament nosaltres intentarem anar.

   Una abraçada

   Respon
   1. Neus

    Els dijous ens és impossible anar a cap espectacle…,no sabeu quin greu que em sap perdrem “La Tercera Simfonia de Mahler”,té molt bona pinta.El ballet ens encanta,però el que mes ens agrada és el contemporani.
    El 20 d’abril anem al Mercat de les Flors a veure “Kamuyot”d’ IT Dansa,un dels components és veí del meu poble i amic de m’ha filla,però a part és molt bon ballarí.Quan van venir al Grec,no vaig poder anar i quan vaig veure que ho tornaven a fer,desseguida vam comprar les entrades.
    Bé,esperaré amb impaciencia la teva crònica de Ballet opera Bastille de París.
    No et pots fer ideia de com us envejo en aquesta ocasió.

    Una abraçada.

    Respon
    1. Miquel Gascon

     Hi anat a treure ara mateix les entrades per “La Tercera Simfonia de Mahler”…. i resulta que l’han cancel·lat. A primera hora de la tarda, les entrades encara estaven a la venda. Increible !!!
     IT Dansa ens agrada molt, però aquell dia tenim Teatre Lliure (L’estranger). Ja ens direu com esta aquest espectacle de dansa.

     Una abraçada

     Respon
 2. Neus

  Una de les nostres aficions és anar a comprar pel.licules d’oferta o inclús de segona ma.I ves per on en Lluís va descobrir aquesta del Ballet d’ “Alice’s Adventures in Wonderland” que es va retransmetre des de Royal Òpera House de Londres……,així que me la va regalar.
  Així que aquest matí ,com sóc de matinar,l’he vist.I haig de dir que m’ha encantat!!!!!!!!!!!!!
  Una escenografia espectacular,una música preciosa,un vestuari ple de color i fantasia,els ballarins espectaculars,la reina de cors molt divertida,el ball de claqué ,les imatges superposades,els decorats,els efectes especials,…..tot de 10.
  Espero que alguna vegada la puguem anar e veure en directe,de segur que serà una passada!!!!!!!!!!!
  Ara la vaig a tornar a veure amb en Lluís.
  Una abraçada.

  Respon
  1. Miquel Gascon

   uauuuu !!! quin regal….

   No sabia pas que estava a la venda aquest ballet. Com hauràs vist per la crònica nosaltres li varem posar la màxima puntuació… ens va agradar moltíssim.

   En un mateix dia veure-la dues vegades és tot un record.

   Acabem d’arribar de La Seca de la marató de teatre de mes de 5 hores. Ens ha agradat molt mes del que esperàvem.

   Una abraçada

   Respon

Leave a Reply