– Creació de la associació d’espectadors SOM LA PERLA – 06/03/2013

Per MIQUEL GASCÓN

Dimecres passat varem assistir a una trobada, convocats per la Perla 29, la Companyia Teatral comandada per en Oriol Broggi. L’acte es va realitzar a la seu “provisional” en un espai de la Biblioteca de Catalunya que els hi ha estat cedit i on des de fa uns quants anys esta assolint grans èxits teatrals tant de critica com sobretot per el public aficionat al bon Teatre.

Oriol BroggiAssociació SOM LA PERLA 2-imp

El cim de l’èxit d’aquest treball teatral ha estat “El Cyrano de Bergerac” i sobretot “Incendis” que ha esdevingut un èxit tan gran que ni ells mateixos s’imaginaven.

Oriol Broggi, li ha estat donant voltes a promocionar una associació d’espectadors al voltant de LA PERLA 29, volen apropar una mica mes als seguidors d’aquesta companyia agafant com exemple altres associacions d’espectadors com la del Teatre Lliure, la del Romea i tantes altres arreu de la geografia catalana, que a mes de ser un recolzament moral vers als treballadors d’aquesta cia teatral, serveixi per canalitzar la CULTURA mitjançant actes que l’associació promogui o associat a altres associacions teatraires.

SOM LA PERLA

Ens varem reunir dons una bona pila de seguidors i varen sortir varies propostes mes o menys somniadores, però es va voler ser caut i començar a poc a poc i no voler assolir massa de bon principi.  La gent que volia es va apuntar en una de dues llistes, una de les que volien associar-se a aquesta iniciativa i l’altre de mes compromís,  de la gent que esta disposada a fer un pas mes e implicar-se en portar endavant aquesta idea.

Al finalitzar l’acte i com agraïment a la nostra assistència se’ns va oferir una lectura dramatitzada de Salvador Espriu, que ens va posar la carn de Gallina, protagonitzat pel mateix Oriol Broggi i per les actrius Clara Segura i Màrcia Cisteró i Marc Serra a la guitarra.

Associació SOM LA PERLA 5-imp

Creació de la associacióOriol Broggi va comentar que al ser una empresa privada, no poden garantir una programació estable i menys ara amb la crisi que tenim a sobre… (“Donada la situació general del país ens sentim incapaços de tancar una temporada amb tanta previsió”)  i que per tant segons com funciona el calaix van produir noves propostes. És per aquesta causa que no poden oferir abonaments com altres Teatres.   El que si poden garantir és:

1) Els socis tindrien sempre “descomptes per les entrades, abonaments, gestió directa de les reserves, informació addicional…” totes les facilitats administratives possibles.

Associació SOM LA PERLA 6-imp

2) Els socis tindrien un “accés directe als processos creatius de les produccions”: assajos oberts especials, prèvies, primeres lectures, col•loquis amb els actors, xerrades amb el director, escenògrafs,… i altres idees en funció de cada espectacle o activitat.

3) Els socis podrien “generar activitats que per a ells serien interessants” i que es gestionarien des de l’Associació, amb el suport de l’equip de La Perla. Aquestes activitats, fruit de la inquietud dels implicats, podrien tenir lloc a la Biblioteca o més enllà, als teatres de la ciutat i del territori.

Associació SOM LA PERLA 7-impEl Voltaire Miquel

Val a dir que en cap moment es va parlar del nom de l’associació, però per sorpresa camí de casa i per el Twiter es donava per fet que l’associació es diria “SOM LA PERLA“.

Per descomptat l’Imma i jo ens varem apuntar al “carro” i és que ja ho som del Teatre Lliure i hem estat per molt de temps mecenes del Romea.

Des d’aquí us volem animar a afegir-os a aquesta nova associació d’espectadors, per tal de recolzar el bon TeatreaCatalunya.

Cargol Teatre

20 pensaments a “– Creació de la associació d’espectadors SOM LA PERLA – 06/03/2013

 1. Montserrat Fdez. Costa

  Precisament, dos companys de Gaat´s hi van assistir (per cert, surten a les vostres fotos) i ahir, a la trobada mensual, ens en van fer cinc cèntims. Fa il.lusió que, malgrat tot el que estem patint, hi hagi gent amb empenta i amb prou amor pel teatre per engegar un projecte així. Paga la pena de contribuir-hi.
  Gràcies gent de La Perla!! Gràcies a tots els teatraires!!

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Vaig pensar amb tu Montse quant els teus companys van parlar i van explicar que eren un grup de Gràcia que anaven molt al Teatre però que abans es preparaven el text llegint el text…… CONY LA MONTSE !!!!

   La gent de la Perla 29 es mereixen el recolzament del public, però han d’anar amb compte ja que la gent per molt que estime el Teatre no regalen diners a compte de res… i és que els descomptes avui en dia els pots trobar per mil i un camins.

   Respon
   1. Imma

    És cert. És difícil, avui en dia, donar diners a compte de res, però també és cert que hi ha molta gent enamorada de “la perla” que està disposada a fer-ho. “Amics de la Perla29 (#asSocPerla)”, intentarà fer coses interessants per a tots els socis que vulguin participar-hi però, en un inici, la quota anual de temporada és molt simbòlica i el que es pretèn és poder pagar les despeses que puguin anar sorgint (s’ha de crear un web, les tasses i despeses de crear l’associació a nivell oficial…..). Penso que les persones que s’hi apuntin, no pretenden rebre res a canvi (com molt be dius, hi han mil maneres d’obtenir descomptes en el preu de les entrades). Això va molt més enllà. Ara començem a córrer i hem de veure quin és el camí més adient i quantes persones estàn disposades a intervenir-hi. Evidentment, tots el socis que vulguin aportar idees i facin propostes, seràn benvinguts. És més, és absolutament imprescindible que els socis siguin actius i ens proposin coses!
    La veritat és que estem molt il·lusionats i tenim moltes ganes de que això surti be!

    Respon
    1. Miquel Gascon

     Benvinguda Imma a “Voltar a Voltar”

     No voldria que em mal interpretessis, ja que nosaltres donem recolzament a varies associacions culturals i teatrals i varem assistir a la primera reunió a la Biblioteca de Catalunya per parlar d’aquesta nova proposta que recolzem i segurament recolzarem amb diners… a canvi de res.

     Se que com nosaltres hi ha altre gent que li passarà el mateix, però no crec que estigui massa equivocat si os dic que no arribarà a una cinquantena… la resta, voldrà abans saber quin “redit” li pot portar associar-se o no, sigui aquest econòmic o cultural.

     No varem poder acudir l’altre dia a la constitució de la associació La Perla, degut a que teníem entrades per anar al Teatre Romea, i avui dilluns 13/05 que enceteu una activitat, nosaltres el tenim també ocupat.

     No se la quota que es va decidir, però ja t’avanço que nosaltres estarem al vostre costat, aportant la quota que sigui necessària per que això tire endavant, ja que ens fa molta il•lusió “ser Perla”.

     Tal i com parles, suposo que formes part de la “associació Soc Perla” o be que pertanys directament a La Perla29.

     A “voltar i Voltar” parlarem crec que sovint, de les activitats de “SocPerla” a les que de ben segur acudirem.

     Una abraçada Imma

     Respon
     1. Imma

      Hola de nou Miquel. Doncs sí, formo part, com a vocal de la Junta d'”Amics de la Perla29″ (#AsSocPerla).
      Ara mateix estem construint el web. No et se dir, a hores d’ara, quants socis tenim “en cartera”. La quota s’ha fixat, de moment, en 29,00 Euros (com no!), a l’any (temporada).
      Com que som molt joves i encara no tenim camí, estem començant, com be dius, molt lentament. Estem preparant un parell d’actes, pel mes que be, a l’entorn de la propera obra “28 i mig” (que, per cert, s’estrena el proper dia 20 de juny), però que encara s’estan gestant.
      T’informo que avui hi ha un assaig obert, a les 18:00 h., a La Biblioteca (dissabte dia 15, a les 12:00 h., també). Si vols anar-hi, s’ha d’enviar un correu a info@laperla29.com
      Si vols visitar la nostra pàgina al facebook: https://www.facebook.com/assocperla?fref=ts, on podràs veure les fotos del dia de l’Assemblea Constituent.
      Una abraçada per a tu, també!

      Respon
      1. Miquel Gascon

       Hola Imma

       Gràcies per la informació de la associació, de la que de ben segur ens farem socis ben aviat. Et demanaria que deixessis un altre comentari de com ens podem associar, i així facilitar que altres “voltaires” s’animin a ser Perla.

       Ens havia arribat, la noticia d’aquets assajos generals, però també de que no fan la representació sencera. Nosaltres hem aconseguit entrades a 5 euros per una prèvia, el 18 de Juny. Tenim moltes expectatives amb aquest 28 i mig.

       A veure quant ens veiem al Teatre.

       Una abraçada

       Respon
       1. Imma

        Estimat Miquel (em permeto, amb el teu permís, aquest títol),
        Qui es vulgui associar a “Amics de la Perla29 (#AsSocPerla)”, podeu fer-ho enviant un correu a: assocperla29@gmail.com. Des d’allà, us enviaran el document d’incscripció on es demanen les dades per poder domiciliar el rebut.
        Pel que fa al teu comentari de “les expectatives” i tenint en compte que vaig assistir a l’assaig del passat dimarts, et diré que la cosa pinta tan i tan be que em vaig quedar sense paraules quan l’assaig es va acabar…. M’atreveixo a dir que aquesta obra serà “mítica” per La Perla29. Serà el descobriment teatral de l’any, de la temporada. Jo en tinc molta fe i m’ho vaig passar, allò que es diu “pipa”. Te la seva part còmica i la part emotiva que l’Oriol sap molt be com gestionar-la. Una meravella, vaja…..
        Ja ens explicaràs desprès de la prèvia….
        Una abraçada!

        Respon
 2. Neus

  Nosaltres no vam poder anar-hi tot i que els hi vam fer saber que estaven molt interssats amb aquesta proposta,però el dimecres ens eras impossible.
  Però el dilluns que fan la segona trobada hi anirem.

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Jo vaig pensar per un moment que estariau…. però vaig fallar en la meva previsió. Dilluns sereu segurament menys gent i és que crec que és la gent que vol comprometres a portar endavant la proposta. Nosaltres de moment no podem. Quant ens jubilem de ben segur treballarem mes pel TEATRE.

   Respon
   1. Neus

    Ja,ja,en Lluís va pensar el mateix.Va dir : segur que hi són!!!!
    Quan vaig rebre la carta,i desseguida els vaig contestar que m’interessava molt la proposta,però l’únic dia que podia anar a les reunions era els dilluns;per aixó vull anar aquesta propera reunió,però la veritat no sé fins on ens podem comprometre….bé treurem el cap,i si podem ajudar en alguna cosa,dons endavant.

    Respon
    1. Miquel Gascon

     Veig que en Lluís ens comença a conèixer…. estem a tot arreu, però potser no tant com vosaltres. Ja ens fareu cinc cèntims de la propera reunió ja que nosaltres no anirem ja que ara per ara no ens podem comprometre a participar mes encara. Si algun dia arribem a jubilar-nos, la cosa de ben segur canviarà.

     Respon
 3. Imma Diaz Vallvé

  Això ja comença a tenir forma. Dilluns (ahir) ja vam posar (va costar, però) una mica de fil a l’agulla. Dilluns vinent, a la seu de La perla 29 a Gràcia, ens trobarem uns 10 per començar a redactar els estatuts i afilar una mica més la cosa…..
  Creiem que La Perla 29 es mereix tot el que els espectadors -que ja ens hem enamorat- poguem donar. És una bona iniciativa que fa il·lusió. Espero que tiri endavant i poguem, entre tots, fer coses interessants.
  Gràcies per l’escrit, Miquel. És bonic.

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Gracies a vosaltres que amb el vostre esforç segur que aconseguireu tirar endavant aquesta associació teatraire al voltant de La Perla 29. Ja se que no es excusa, perquè es l’argument de tothom … “jo no tinc temps” i se que el temps es treu d’on sigui si vols aconseguir quelcom important. Però de debò, que “JO no tinc temps” ara mateix… i menys amb l’embolic en el que ens hem ficat d’explicar tot el que fem en el Bloc…. en pocs anys si encara ens deixen jubilar tindre temps de treballar pel TEATRE.

   Gràcies IMMA per dir que el nostre escrit és bonic.

   És el mes BONIC que m’han dit avui.

   Endavant amb “SOM LA PERLA”. Una abraçada

   Respon
 4. Neus

  Si no m’equivico,avui heu sortit a la foto de la presentació del llibre “Teatres de Barcelona ,un recorregut urbà”.Esteu retratats a primera fila.
  Nosaltres la setmana passada vam assistir al rodatge del documental que està fent el Manuel Huerga sobre Barcelona .Va ser divertit participar en aquest projecta.

  Respon
  1. Miquel Gascon

   T’equivoques!!! Tindrem uns dobles “Voltaires” o la foto no correspon a la presentació del llibre que esmentes.

   Us haurem de donar el tirol oficial de “voltaires d’honor”, ja que volteu molt mes que nosaltres. NO PAREU !!!

   Respon
 5. Tina Roig Plans

  Estimats estic buscant la butlleta per ferme socia de la Perla i no la trobo!! Me la podrieu enviar? Gracies!!
  Tambe m agradaria saber que haig de fer per poder assistir a la presentacio de la temporada el dill 21 a les 19:00 a la Biblioteca Catalunya. Moltes gracies!!
  Tina Roig Plans

  Respon
 6. Imma Díaz Vallvé

  Hola Tina:
  La butlleta per a fer-te sòcia d’Amics de la Perla 29 “#AsSocPerla”, la pots trobar al web http://www.assocperla.cat, a la pestanyeta “fer-se soci”.
  Pel que fa a l’acte del dia 21 d’octubre, pots venir amb qui vulguis (allà també podràs aprofitar per fer-te sòcia, doncs tindrèm les butlletes al servei dels “nous socis/sòcies”). Només has d’enviar un e-mail a: info@laperla29.cat, per confirmar l’assistència i el núm. de persones.
  Moltes gràcies a tu!

  Imma
  Vocal d’#AssocPerla

  Respon

Leave a Reply