– Gastronomía – Restaurant LASARTE (****) – 05/03/2013

Per MIQUEL GASCÓN

Això de fer-se grans no és gaire bo, però per tal de compensar-ho… i com de costum anem a celebrar tal com es mereix….. i és que l’IMMA està a punt d’entrar ja a la tercera edat…..  58 anys ja  !!

Restaurant Lasarte

Aquesta vegada en secret vaig reservar taula al restaurant LASARTE, per dos… però la nostra filla Ruth no se encara com es va apuntar… i això que plovia a bots i barrals….. el nostre fill va estar il·localitzable i s’ho va perdre….. pobre !!!

Era la nostra primera visita a aquest restaurant de Barcelona que te en el seu poder en l’actualitat dues estrelles michelin.  A banda de la carta, varem veure que tenen 3 Menús degustació (un d’ells únicament al migdia) i varem estar dubtan entre el Menú degustació de sempre o el de temporada.   Va ser al final aquest ultim l’escollit.

Martin Berasategui i Paolo Casagrande

Martin Berasategui i Paolo Casagrande

El resultat ha estat satisfactori, en quant a la cuina, la presentació i el tracte, però no així en quant a  l’opció de degustació de vins que varem demanar, ja que ens va semblar molt car en relació qualitat /preu i tan sols varem tastar un blanc, dos negres i un vi dolç ples postres; res a veure amb altres restaurants que també ofereixen a un preu mes reduit un tast de vi diferent per cada plat…. i parlo del Celler de Can Roca per exemple que està considerat el segon millor restaurant del mon.

Com anècdota desagradable, el sommelier quant ens va explicar un vi de TORO que ens oferia, va assegurar que era un vi d’Extremadura; li vaig avisar de què TORO estava a la província de Zamora que no tenia res a veure amb Extremadura i ell em va replicar que era mes o menys de la zona i que als estrangers aquesta explicació ja els estava be.  Patètic !!!

Paolo Casagrande és el cap de cuina del Restaurant,  combina els plats estrella clàssics de Martín Berasategui amb propostes pròpies i innovadores creades especialment per a Lasarte.

Restaurant LASARTE 3-imp

Menú de temporada

De l’1 de Febrer al 16 de Març de 2013

Aperitius

Restaurant LASARTE 1-impRestaurant LASARTE 2-imp

Restaurant LASARTE 4-imp

Tarama d’escamarlà amb ruibarbre i bleda-rave a la vinagreta de ruca

Tarama d’escamarlà amb ruibarbre i bleda-rave a la vinagreta de ruca

Tarama d’escamarlà amb ruibarbre i bleda-rave a la vinagreta de ruca

Saltejat de popets petits amb pèsols del Maresme i alfàbrega, suc espumós de llamàntol, cafè, pebre i curri

Saltejat de popets petits amb pèsols del Maresme i alfàbrega, suc espumós de llamàntol, cafè, pebre i curri

Saltejat de popets petits amb pèsols del Maresme i alfàbrega, suc espumós de llamàntol, cafè, pebre i curri

Rovell d’ou de granja amb mantega torrada a la tòfona negra, coliflor i cruixent d’all negre alpiment d’Espeltte

Rovell d’ou de granja amb mantega torrada a la tòfona negra, coliflor i cruixent d’all negre alpiment d’Espeltte

Rovell d’ou de granja amb mantega torrada a la tòfona negra, coliflor i cruixent d’all negre alpiment d’Espeltte

Risotto de bolets cardo, espardenyes i burrata amb eriçons de mar i matisos d’aranja rosada

Restaurant LASARTE 8-imp

Risotto de bolets cardo, espardenyes i burrata amb eriçons de mar i matisos d’aranja rosada

Llebre a la royale Lasarte, torrada de bolets al formatge Comté

Restaurant LASARTE 10-imp

Llebre a la royale Lasarte, torrada de bolets al formatge Comté

Llom de cérvol rostit amb patata trufada i essència de tamarinde

Llom de cérvol rostit amb patata trufada i essència de tamarinde

Llom de cérvol rostit amb patata trufada i essència de tamarinde

Restaurant LASARTE 11-imp

Fulla de xocolata amb tòfona negra

Restaurant LASARTE 13-imp

Fulla de xocolata amb tòfona negra

Fulla de xocolata amb tòfona negra

Imma cumpleix 58 !!!

Petit Fours

Petits Fours

Petits Fours

Un sopar de 5 estrelles…. llàstima que el sommelier i el tast de vins no estiguin a l’alçada de la magnifica cuina.

El millor plat sense cap dubte pel nostre gust va estar el “Saltejat de popets petits amb pèsols del Maresme i alfàbrega, suc espumós de llamàntol, cafè, pebre i curri”….. realment extraordinari !!!

Cargol Cuiner

6 pensaments a “– Gastronomía – Restaurant LASARTE (****) – 05/03/2013

 1. Diari de la Bona Vida

  Je,je… Ens ha encantat aquesta mena “d’excusa” que heu fet servir (fer-se grans), per anar a gaudir d’increïbles menjars a grandíssims restaurants. Amb el vostre permís potser us la robem i també la farem servir de tant en tant…
  Una boníssima explicació del menú de temporada al restaurant Lasarte. Quina bona pinta que fa tot! Llàstima, com ens expliqueu, del sommelier. No podem entendre com en llocs d’aquest nivell pots trobar-te amb anècdotes com aquesta. Però el més important és que vau gaudir amb uns plats genials!
  Una abraçada.
  Ah! I moltes felicitats a l’Imma!!!!

  Respon
  1. Imma Barba

   Com vosaltres molt be afirmeu, degustar bons dinars es un dels gaudis de la vida que paga la pena aprofitar i ja fa molts anys que ho fem, de mes joves anàvem a llocs una mica menys “grans” però des.de el primer aniversari de casament (i nomes han plogut 37 estius) que “aprofitem” per celebrar-ho amb un bon àpat. Encara recordo quan vam anar allà per l’any 1983 al Bulli quan encara no era el que va ser i recordo la sopa d’ortiga blanca que vam demanar ….
   En aquest cas el menú era força bo encara que per mi “pecaven” una mica de moltes escumes, però com tot, son gustos.
   A mi m’agrada molt cuinar però soc molt mes tradicional en el plantejament dels plats, cassoles de fang i culleres de fusta i xup xup.
   Una abraçada i gràcies per la felicitació.

   Respon
 2. PERE

  Ja vaig felicitar a l’Imma i ara a tots per a la celebració. Si el sommelier ja va tenir la falla que dius amb el vi de Toro, segurament no se li pot demanar que també sàpiga de sarsuela. Si hagués vist o escoltat EL CANTAR DEL ARRIERO sabria l’estrofa que diu “De Peña Negra vengo para Sanabria, galopa mi caballo por la ensenada” i després el famós “Soy arriero, y por eso el vino tinto de TORO es el que quiero”. Clar, que posats en sarsuela podríem dir que “no se pueden pedir peras al olmo”. Enhorabona a la família per gaudir com feu.

  Respon
  1. Imma Barba

   Moltes gràcies Pere, la llàstima es que el nostre fill no es va poder apuntar a la celebració. Crec que es bastant greu en un sommelier fer una patinada com la que va fer, es cert que era estranger i no parlava ni gota de català i poc de castellà, però aixo no treu que faci be la seva feina. I la contesta de que els estrangers no s’adonaven va ser penosa. Crec que com diu el Miquel no la vam encertar al demanar un maridatge de vins que si van cobrar però que nosaltres no entenem que ho fos.
   Demanar-li que sàpiga de sarsuela va a ser que no.

   Respon
 3. Imma C.

  Ja veig que la celebració que va anar bé, restaurant x restaurant amb 2 estrelles Michelin us recomano LES COLS d´Olot. Cuina del territori, cuina volcànica, la cuinera Fina Puigdevall s´estima LA GARROTXA.

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Crec que varem anar al restaurant LES COLS ja fa uns anys, però ara veient la seva Web, crec que és quasi bé un altre restaurant i un altre concepte. No érem conscients de què ja havia aconseguit les dues estrelles.

   Ens ho apuntem per la propera celebració…… el Menú degustació té molt bona pinta !!!!

   Respon

Deixa un comentari