– Teatre – Cia. Sargantana – Presentació del llibre “No country for old myth” de Jordi Pérez i Soldevila

Per IMMA BARBA

Fa uns dies vam rebre una invitació per tal d’assistir aquest dissabte dia 23 de febrer a la presentació del primer llibre de la Cia. Sargantana, escrit per Jordi Pérez i Soldevila, fundador de la companyia. Moguts per la curiositat i per les ganes de recolzar aquests tipus d’iniciatives relacionades amb el mon del teatre i de la literatura, allà ens dirigim.

Cia Sargantana 10-imp

llibre No country for old myth

llibre “No country for old myth”

La Cia Sargantana va ser fundada l’any 2003 per Jordi Pérez i Dani Carles i com indiquen a la seva pàgina web, www.ciasargantana.cat, va néixer per la necessitat de fugir de l’avorriment i fixen el seu horitzó en un teatre basat en el treball de l’actor i en la unió de l’art teatral al món en què vivim, creant un espai de vivència, reflexió i comunió amb el públic. Un teatre on el públic no només hi vagi a passar una estona entretinguda, sinó que en surti commòs i tocat pel que acaba de veure.

Cia Sargantana 1-imp

Hem de reconèixer que no ens havia arribat la seva veu, coneixíem de la seva existència per les xarxes socials però no havien gaudit de cap de les seves propostes i és curiós pensar que vam anar al local que actualment tenen per primera i ultima vegada ja que, com van anunciar, al mes d’abril canvien de lloc per un espai al costat del teatre Grec, molt mes adient a les seves perspectives de desenvolupament i consolidació.

Cia Sargantana 2-imp

Jordi Pérez i Soldevila – Marilou Roqueplan

Cia Sargantana 4-imp

Carla Vallés – Ruben Pagani-Pellicer

El llibre “No country for old myth” va ser presentat pel mateix autor que ens va explicar que  els textos recollits han estat escrits per aprofundir en el treball d’investigació que realitzen a la companyia com una de les seves prioritats. Intenten transcriure 5 treballs de reflexió sobre el nostre mon des de la mirada de cinc mites: Hamlet, Èdip, Creont, Antígona i Medea.

Aquest espectacle el van estrenar el 27 d’abril del 2012 en aquest mateix lloc dins de l’espai de recerca “La Cuina”, format per grups reduïts d’actors que volen perfeccionar i evolucionar a través de la investigació sobre el propi treball d’interpretació.

Cia Sargantana 3-imp

Miguel López – Georgina de Yebra

Per acompanyar aquesta presentació del llibre van realitzar una lectura dramatitzada dels textos que, la veritat, ens va sorprendre molt i ens va deixar commoguts tan pel propi contingut dels monòlegs, en un llenguatge proper com per  unes interpretacions realment emocionants.

Aquesta lectura va ser realitzada per:Cia Sargantana 5-imp

Miguel López – Hamlet

Georgina de Yebra – Antígona

Jordi Pérez – Creont

Carla Vallés – Medea

Ruben Pagani-Pellicer – Edip

La atractiva portada del llibre, representant els cinc mites ha estat realitzada per Marilou Roqueplan.

Cia Sargantana 8-imp

Jordi Pérez i Saoro Ferre

En el llibre també es recull el text de “Stan & Owsky” espectacle estrenat per la companyia al X Festival MAV del Castell de Montesquieu. En aquesta obra ens expliquen la historia d’una companyia que ha estat contractada per a representar Hamlet en un petit poble. Poc abans de començar la representació, la sala es buida i nomes dos dels components de la companyia hi son presents, Stan I Owsky es troben sols, sense res mes a fer que esperar que algú arribi per començar, però el mal temps ho impedeix i els dos personatges inicien una conversa on surten tots els pros i contres d’una relació que es veu marcada per la decisió d’un dels dos de fer programes per a la televisió.

També vam tenir la sort de gaudir d’una petita representació a càrrec de Jordi Pérez (Owsky) i Saoro Ferre (Stan).

Cia Sargantana 9-imp

Una vetllada molt agradable i un primer contacte amb una companyia a la que de ben segur seguirem. I ara a llegir tranquil·lament el llibre a casa.

Sargantana i Cargol

Sargantana i Cargol

2 pensaments a “– Teatre – Cia. Sargantana – Presentació del llibre “No country for old myth” de Jordi Pérez i Soldevila

 1. Meritxell

  Només una petita puntualització. La companyia Sargantana no només va ser fundada per Jordi Pérez sino que va ser acompanyat en aquesta tasca per Daniel Carles, tot i no ser actualment membre de la companyia. D’altre banda no vull acabar aquest comentari sense fer les oportunes felicitacions a la companyia pel llibre.

  Respon
  1. Imma Barba

   Meritxell, ja havia deixat constància d’aquest fet quan parlava de la creació de la companyia, en el segon paràgraf de la entrada :
   “La Cia Sargantana va ser fundada l’any 2003 per Jordi Pérez i Dani Carles i com indiquen a la seva pàgina web, ……….”
   Gràcies.

   Respon

Leave a Reply