– Teatre – DISPARA / AGAFA TRESOR / REPETEIX (****) Col·loqui – Teatre Lliure Monjuïc – 09/02/2013

Per MIQUEL GASCÓN

Ahir per segona vegada vam acudir a veure DISPARA / AGAFA TRESOR / REPETEIX, de la qual ja varem fer la crònica fa pocs dies i confirmem que es tracta d’un dels millors espectacles d’aquesta temporada. Enllaç amb la primera crònica.

Teatre Lliure 123-imp

Varem gaudir de nou d’unes molt bones interpretacions, encara que malauradament mitja companyia estava engripada i alguns amb febre (Silvia Bel, Roger Casamajor i Àurea Márquez), però no es va notar gaire i varen fer l’esforç d’actuar en una nit molt especial.  Per sort varem poder també veure la interpretació de l’altre noi que actua alternativament amb l’Oriol, Adrià Roca que també ens va deixar bocabadats, per la seva frescor i desimboltura.

Dispara… col.loqui 1 (1 sur 4)-imp

Perquè era especial?  molt senzill…. al final de l’obra varem poder presenciar el col·loqui amb tots la companyia (menys la Silvia Bel i l’Oriol Sans per indisposició, i amb la presencia del director Josep Maria Mestre, el traductor Joan Sellent, l’escenògraf Pep Duran, la responsable del vestuari Nina Pawlowsky… i sobretot la presencia de l’autor MARK RAVENHILL que va vindre especialment des de Londres per fer acte de presencia.

Dispara… col.loqui 3 (3 sur 4)-imp

En Josep Maria Mestre va comentar que la seva intenció era programar no tan sols 7 obres de las 17 que va escriure l’autor, sinó moltes mes o fins i tot totes, en un parell de sessions maratonianes alternades durant la setmana… però malauradament la crisi econòmica va impossibilitar aquest repte, que hauria estat una enorme classe de bon teatre.  També van parlar tots els participants presents i una bona estona en MARK RAVENHILL va respondre a preguntes realitzades pel periodista Xavier Graset, així com alguna pregunta del public.

Dispara… col.loqui 2 (2 sur 4)-imp

En Mark Ravenhill va voler deixar clar que en la seva manera d’escriure , havia intentat no implicar-se ni formar part emeten un judici del que descrivia, això si presentant el tema de la guerra amb tota la seva cruesa des del punt de vista humà i no com estem acostumats a veure-la fredament pels mitjans de comunicació.  Aporta casos concrets perquè sigui el propi espectador que valori i es posicioni a una banda o a un altre dels dos mons enfrontats.

Dispara… col.loqui 4 (4 sur 4)-imp

De nou us recomano que NO deixeu perdre aquest esdeveniment teatral que paga la pena no perdre-sel.

______________________________________________________________

– Teatre Lliure de Monjuïc – Preu 30,25 € – (preu pagat abonament 15 € )

_______________________________________________________________

Cargol Guerra

 

Deixa un comentari